Cum să fii mai fericit?

Să fii mai fericit – marea provocare

Ne dorim să fim fericiți. Le dorim celor dragi ”numai fericire”. Fericirea, pare de multe ori, greu de atins. Poate pentru că ne concentrăm prea mult pe a fi fericiți. Și poate nu ne concentrăm în direcția bună.

Din păcate, fericirea noastră tindem să o raportăm la cei din jur. Nu fii sigur că ceea ce îl face pe altul fericit, îți va aduce și ție fericire. Prima dată este important să știm ce ne face fericiți. Să putem să afirmăm exact, punctual, fără a ne compara cu alții sau a da exemple. Destul de greu, nu-i așa?

Ce ne face fericiți?

Mulți oameni afirmă că își doresc să fie fericiți. Spun că le lipsește fericirea. Însă, întrebați fiind, ce le lipsește pentru a fi fericiți, nu știu ce să răspundă. Acest lucru se întâmplă pentru că nu se cunosc suficient și nu au încercat să-și dea seama ce le aduce fericire.

Tindem să punem prea mult accentul pe ce ne face nefericiți. Ne concentrăm atât de mult pe lucrurile care ne întristează, ne dezamăgesc, încât nu mai putem vedea luminița de la capătul tunelului. Ar fi să te analizezi. Să-ți dai seama ce îți lipsește real pentru a fi fericit. Apoi fă tot posibilul pentru fericirea ta.

Primul sfat! Uită trecutul!

Cea mai mare greșeală a omului este că trăiește în trecut. Amintirile triste, frustrările din copilărie, încă ne bântuie. E bine să acceptăm că trecutul nu poate fi schimbat. Și să ne gândim că experiențele din trecut, ne-au ajutat să ajungem unde suntem azi. Nu te mai gândi la ce a fost, ce dezamăgiri ai trăit. Toate au trecut, fac parte din viața ta. Mergi mai departe. Capul sus!

Al doilea sfat! Iartă-te pentru greșeli!

Cu toții am făcut greșeli în trecut. Poate și în prezent. Ar fi bine să ne recunoaștem greșeala. Și cel mai important ar fi să ne iertăm, noi pe noi înșine. Poate fi o etapă grea din viața noastră, dar este un pas de bază. A te ierta pentru greșeli înseamnă a-ți recunoaște neputința la un moment dat. Pe viitor, vei ști cum să reacționezi în situația dată.

Al treilea sfat! Nu te mai compara cu alții!

Oamenii din jurul tău există pentru a te inspira, și nu pentru a-i invidia. Învață de la fiecare cât de mult poți. Pe cât posibil, ia doar partea bună de la oameni. Nu crede tot ce afișează oamenii pe platformele de socializare. Ei să fie inspirația ta, nu motiv de invidie. Fiecare om ascunde părțile mai puțin frumoase, plăcute. Așa trebuie să crezi doar pe jumătate din ceea ce vezi la alții.

Este inutil să te compari cu alții. Fiecare dintre noi avem țeluri diferite, plăceri diferite. Fii unic! Nu îți dori să fii ca alții. Nu face lucruri ca să fii ca ei. Fă tot ce poți pentru a fi unic.

Al patrulea sfat! Fă lucruri care îți plac!

Descoperă-ți pasiunile și alocă timp pentru a le desfășura. Îți place să faci sport și mișcare? Înscrie-te la o sală de sport, ieși la plimbări prin parc, natură. Cumpără o bicicletă, adoptă un cățel, vei fi mai motivat să faci mișcare. Gătitul este marea ta pasiune? Urmează un curs, încearcă acasă preparate culinare noi. Iubești lectura? Citește! Fă tot ceea îți place, te va încărca cu energie pozitivă. Vei fi mai fericit când vei face lucruri pentru tine!

Al cincilea sfat! Înconjoară-te de oameni buni!

Contează foarte mult cercul de prieteni. E bine ca în jurul tăi să ai oameni buni, oameni care să te inspire și care te susțin. Unul dintre lucrurile importante în viață, e să știi că ai pe cine să te bazezi. Necazurile vin, însă trec mai ușor și depresia te ocolește, când oamenii din jurul tău sunt acolo pentru tine. Ei sunt baza și nădejdea ta, dar și motivația ta. Poți și singur să realizezi orice îți pui în minte, dar e bine să știi că ai prieteni de încredere pe care te poți baza. Și alături de care poți să-ți sărbătorești reușitele.

Vrei să fii fericit? Învață să fii fericit!

Cu toții ne dorim să fim fericiți. Și cu siguranță, cu toții merităm să fim fericiți. Stă în puterea noastră să fim mai fericiți în fiecare zi. Trebuie să căutăm motive de fericire și resurse. Nu e ușor, nu e nici greu, însă pentru fericirea ta trebuie să încerci totul.

Împacă-te cu tine. Iubește-te mai mult. Apreciază tot ce ai realizat. Fii recunoscător. Vei simți zi de zi că poți să fii mai fericit cu minim de efort!

Tu cât de fericit ești pe o scară de la 1 la 10? Ce îți lipsește pentru a fi mai fericit? Într-o zi, ce faci ca să fii mai fericit?

Foto

13 thoughts on “Cum să fii mai fericit?”

 1. Este adevărat că unele lucruri te pot ține legat de trecut, contează mult ce faci pentru fericirea ta. E foarte important să ne găsim bucuria în lucruri mici în fiecare zi.

  Reply
 2. Geniale sfaturile tale. Partea cu trecutul o văd ca pe cea mai importantă. Depășirea momentelor din trecut poate fi ca o metamorfozare emoțională. Si evoluezi treptat pana cand gasesti fericirea si optimism si in lucruri mici : )

  Reply
 3. Sa sti ca foarte mult imi place la tot ceea ce am citit mai sus!Nu pot sa spun ca sunt o persoana fericita mereu pentru ca mai am dorinte care nu imi sunt implinite dar realizez ca trebuie sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem!!Vreau sa invat mai mult din ceea ce ai scris!

  Reply
 4. Extrem de bune sfaturile tale!! Eu sunt cea mai fericita cand sunt ferita de problemele de sanatate! Iar ca sa le evitam, trebuie sa respectam si pasii mentionati de tine… Gandul in prezent, oamenii buni in jur, iubirea de sine, ne fac psihicul si organismul mai puternice, ne fereste si de boli. ^_^

  Reply
 5. Mmm nici nu pot sa spun exact cam cat de fericita sunt pentru ca am zile si zile. Daca am si eu macar 30 minute pe zi pentru mine si dispar copiii din zona atunci ating fericirea maxima.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.