Cum să avem grijă de ochii noștri?

 Cu toată nebunia de peste zi, de multe ori uităm să avem grijă de noi și de sănătatea noastră.

Ar fi bine să înțelegem și să punem pe primul loc sănătatea și să fim atenți la cel mai mic simptom pentru a putea preveni în loc de a trata. Cu toată tehnologia și cu toate informațiile la care avem acces, e bine să le selectăm doar pe cele potrivite și necesare nouă.

Fie că ne place sau nu să recunoaștem, petrecem destul de mult timp în fața laptopului, a tabletei sau a telefonului. Iarnă, vară, ochii noștri sunt expuși la razele solare tot mai nocive, din păcate, și tot mai mulți oameni poartă ochelari de soare mai mereu. Puful și praful ne cauzează diverse alergii, iar nimic nu este mai supărător decât ochii veșnic înlăcrimați. Pentru fiecare problemă în parte, există soluții, trebuie doar să o găsim pe cea potrivită nouă.

  • Cine poate purta lentile de contact? Toată lumea poate purta lentile de contact, unii o fac pentru a corecta diverse probleme vizuale, alții o fac doar din punct de vedere estetic, pentru a-și schimba înfățisarea. Soțul meu care trebuie să poarte ochelari zi de zi, optează pentru această variantă atunci când participă la diferite evenimente sau la nunți și fotograful îi recomandă să renunțe la ochelari.
  • Ochelarii de soare – moft sau necesitate? Întotdeauna mi s-au părut fițoși cei care purtau ochelari de soare până seara târziu sau prin mall-uri și restaurante. Ei bine, acum nu mai cred asta pentru că am ajuns și eu nevoită să port în zilele de vară până târziu ochelari de soare, iarna-vara nu pot să conduc fără ochelari de soare. Nu știu dacă mi se pare sau chiar așa e, dar am impresia că soarele e mult mai puternic și, cu siguranță, tot mai nociv. Indiferent unde ieșim, eu îi am mereu cu mine în poșetă și în mașină, și nu uit de fiecare dată să-i aduc aminte soțului să-și ia perechea lui preferată pe care am găsit-o aici.
  • Cum ne păstrăm ochii curați? Acumulăm peste zi, pe față, pe gene mult praf și mizerie. De aceea e bine seara să vă demachiați și să vă clătiți bine ochii și fața cu apă rece din belșug. Va elimina și cel mai fin praf și impurități care vă pot afecta sănătatea ochilor.
  • Grijă la alimentație – nu este un mit că dacă vom consuma morcovi, vom contribui la sănătatea ochilor, dar e bine de știut că și legumele cu frunze verzi au același efect. În plus, consumul de lichide ajută la sănătatea ochilor.
  • Folosește doar picături de ochi recomandate de un medic oftalmolog și nu uita că ele trebuie păstrate în frigider!
  • Grijă la cremele de ochi – chiar dacă e recomandat să folosim creme de ochi pentru a preveni sau pentru a trata liniile fine ce apar odată cu trecerea anilor, e bine să verificăm cu atenție ingredientele și să optăm pentru creme cât mai naturale, și dacă e posibil să folosim mostre pentru a vedea dacă acea cremă ni se potrivește. Evitați zona ochilor atunci când aplicați pe față creme sau măști.
  • Exerciții pentru ochi – priviți mult în zare, cât mai departe posibil, iar din când în când efectuați exerciții de relaxare pentru ochi cu un masaj cu ajutorul degetelor – mișcări circulare de la mijlocul frunții spre lobul urechii.

Vă sfătuiesc să aveți grijă de ochi, prin acești mici pași vom reuși să ne păstrăm ochii sănătoși și frumoși!

Foto

2 comentarii la „Cum să avem grijă de ochii noștri?”

    • De câțiva ani, simt că nu mai suport soarele și lumina puternică, nu conduc și nu mă plimb fără ochelari de soare. Deci și pentru mine, e o necesitate. Îți recomand să-ți faci curaj, să iei pe cineva cu tine și să mergi și la control. Nepoțica mea a fost zilele trecute și tare s-a distrat că pentru copii există ceva imagini drăguțe cu animăluțe în cușcă.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.