Cum organizezi petrecerea perfectă acasă?

Se apropie sărbătorile. Fie că vorbim de Crăciun sau de Revelion, casa va fi plină de musafiri. Pentru a fi siguri că nu ne lipsește nimic, trebuie să ne organizăm din timp. Listele sunt ajutorul nostru de nădejde în această perioadă. Dacă la masa de Crăciun sau de Revelion, aveți invitați, iată cum trebuie să vă organizați.

Meniul pentru petrecerea perfectă acasă

  • întocmiți o listă cu preparatele pe care doriți să le faceți împreună cu lista de ingrediente necesare. Notați inclusiv condimentele necesare, ustensile care vă lipsesc. în dreptul preparatului, notați timpul de preparare și coacere, iar în funcție de perisabilitate, gândiți-vă în ce ordine le veți face.
  • salatele care conțin maioneză sau ingrediente crude, preparați-le în ultima zi.
  • deserturile cu frișcă, lăsați-le pentru ultima zi, iar fursecurile care au nevoie de timp să se înmoaie, le puteți face cu câteva zile înainte.
  • înainte de a vă apuca de treabă, verificați că aveți toate ingredientele și că termentul de valabilitate e în grafic.
  • depozitați preparatele în frigider în recipiente închise sau acoperite cu capac/folie alimentară sau aluminiu pentru a nu prinde miros una de la alta.

Nu uita de lista de la bar!

În funcție de preferințele invitaților, întocmește o listă cu băuturi alcoolice. Pe lângă preparatele delicioase pe care le vom servi, trebuie să oferim și băutura potrivită sau preferată. Poți comanda online băutura de aicidin categoriile de pe site, te poți inspira și afla  ce băuturi nu trebuie să lipsească de la petrecerea ta:

alcool-deweekend

Șampanie sau vin spumant

Mie îmi place mult șampania, așa că la fiecare eveniment, servim șampanie alături de o felie de tort cu ciocolată.

Tequila

Ideală pentru a fi servită simplu sau pentru a realiza câteva cocktail-uri delicioase și interesante: Margarita, Tequila Sunrise, Paloma, Juan Collins, Tequini, Brave Bull, Envy cocktail, Bloody Maria, Toronha, Passion Cocktail.

tequila-deweekend

Whiskey, gin, vodka, cognac

Băuturi preferate de bărbați, savurate la fiecare eveniment, la o discuție între bărbați. În vremurile de mult apuse, după masă, bărbații se retrăgeau într-o încăpere unde savurau un brandy bun și un trabuc de import. Ah, ce vremuri. Discutau despre politică, știri, comerț și agricultură.

Cremă de Whiskey, Martini, Campari

Băuturi preferate de sexul frumos. Dulci, aromate și parfumate, consumate cu moderație, sunt ideale pentru a anima o petrecere.

Vin alb și roșu

Vinul nu poate lipsi de la nicio petrecere. Roșu, alb, rose, dulce, sec sau demi-dulce, este preferat la servirea preparatului de bază pe bază de carne.

Mici decorațiuni pentru petrecere

Nu uita nici de micile decorațiuni, menite să înfrumusețeze casa, masa. Eu pun un accent deosebit pe șervețele cu diverse modele, naproane, inele pentru naproane, sfeșnice elegante, lumânări.

decoratiuni-petrecerea-deweekend

Câteva baloane colorate dacă e vorba de aniversări, câteva globuri cu panglică roșie dacă e vorba de Crăciun, câteva flori home made dacă e vorba de petreceri primăvara. Aceste mici detalii, decorațiuni simple, pot înfrumuseța casa și pot da un aer festiv, elegant.

Foto

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.