”Sănătatea e mai bună decât toate.” Auzim atât de des aceste cuvinte și le conștientizăm doar când noi ne confruntăm cu o boală. De multe ori dacă cineva apropiat este bolnav, începem să ne gândim mai mult la noi. Starea de sănătate ar trebui să ne preocupe cel mai mult. Ne putem ajuta singuri printr-un stil de viață sănătos. Important este să nu uităm să ne facem analize medicale periodic și investigații de rutină.
Femeile însărcinate ar trebui să pună pe primul loc sănătatea. Tot mai multe femei rămân însărcinate după 35 de ani și supravegherea sarcinii este esențială. Aș recomanda toate analizele sugerate de medicul ginecolog, chiar dacă știu că unele pot provoca anxietate și emoții multe. O astfel de analiză este cea care depistează riscul unui copil cu sindromul Down. Consider că este important să știm dacă bebelușul este sănătos sau mai puțin sănătos pentru a ne pregăti din timp. Dar e mai bine să facem analiza pentru a ști exact cum e bebelușul.
Sfaturi pentru a o stare de sănătate bună
Există o prioritate pentru carieră ceea ce implică multă muncă, oboseală și neglijența față de alimentație. Cafeaua nu înlocuiește o masă și câteva gustări nu înseamnă că am mâncat, ci doar ne-am astâmpărat foamea.
**pune preț de o alimentație de calitate
Recomandarea este să avem trei mese principale pe zi și două gustări. Știu că pare mult, dar sunt esențiale și e vorba doar de obișnuință. Pauza de masă poate reprezenta un bun motiv să te ridici de la birou și să faci câțiva pași. Te deconectezi de la muncă și îți limpezești mintea ceea ce te va ajuta să fii mai productiv. Ochii se pot odihni și abia așteaptă o pauză de la lumina calculatorului.
Asigură-te că hrana ta este de calitate, că înseamnă porții echilibrate și variate, legume, proteine, carbohidrați sănătoși. Nu exagera de sărbători sau la diverse evenimente cu preparate culinare grase și alcool peste măsură. Există riscul să faci o criză de colecist și nu îți dorești așa ceva. Moderația este cheia în alimentație.
Mesele principale să cuprindă tot ce îți place și ce e necesar corpului. Gustările să cuprindă fructe, iarturi, biscuiți integrali, câteva nuci, alune, caju.
**respectă programul de somn
”Nu îmi ajunge ziua să fac tot ce trebuie.” De câte ori ați motivat așa atunci când v-ați culcat târziu? Poate e nevoie să te organizezi mai bine sau să renunți la niște activități care îți consumă timpul. E important să dormim opt ore pe noapte. Corpul are nevoie de odihnă pentru a funcționa bine. Mintea noastră are nevoie să se deconecteze de la tot ce a fost peste zi.
**activități pentru trup și suflet
Cel mai mare dușman al sănătății noastre este stresul. Trebuie să muncești mai mult pentru a avea mai mulți bani și pentru a cheltui mai mult. E un cerc vicios din care parcă nu mai reușim să ieșim. E normal să muncim, însă la fel de normal e să avem grijă de starea de sănătate cum putem mai bine.
Trupul are nevoie de hrană, odihnă și mișcare, dar și mintea are nevoie de activități prin care să se relaxeze. E bine să citim, să pictăm, să jucăm diverse jocuri care ne pun mintea la contribuție. Nu mai suntem obișnuiți să stăm, trebuie să muncim ceva, trebuie să ne stresăm cu ceva.
Ignoră telefonul cât de mult poți, petrece timp mai puțin pe rețelele de socializare. În schimb, ai putea să-ți suni prietenii și să vă vedeți mai des. Te-ar ajuta extrem de mult compania altor oameni.
Sănătatea e cea mai importantă pentru mine. E important să avem un echilibru în viață și să ne punem pe primul loc! Eu am probleme de sănătate mai accentuate de 2 ani așa că încerc să mă odihnesc mult.
Așa este, sănătatea ar trebui să fie o prioritate pentru toată lumea, să o facem din prorie inițiativă.
Sanatatea noastra ar trebui sa ocupe primul plan doar ca de multe ori ignoram asta si ajunge sa nu mai dam importanta acesteia. Ideea este ca nici nu sunt foarte atenta si merg la doctor doar atunci cand am cu adevarat nevoie
Am facut asa de multe analize cat eram insarcinata cate nu am facut in toata viata mea, dar ne-au prins tare bine.
La partea de alimentatie stau mai prost, in rest incerc sa fac diverse activitati pentru trup si suflet.