Cum alegem cel mai potrivit aparat frigorific?

Amenajarea bucătăriei este proiectul căruia trebuie să-i acorzi mare atenție, mai ales dacă îți place să gătești. Este important să stabilești locul ideal pentru mobilă și aparate electrocasnice. O atenție aparte îți recomand să ai atunci când alegi electrocasnicele. Ele pot fi de real ajutor dacă sunt bine alese. Gândește-te că e o investiție în timp, dar și în confortul tău.

Un aparat frigorific prea mare poate incomoda, consuma energie electrică degeaba. Nu îl poți înlocui cu unul de dimensiuni mai mici pentru că nu se mai potrivește în bucătărie, și nici invers. Din acest motiv, aparatele electrocasnice care sunt încorporate trebuie alese cu atenție.

Sfaturi pentru a alege un aparat frigorific ideal

Nu mi-a fost ușor să aleg un aparat frigorific potrivit nevoilor mele. Mi-am alocat timp pentru a analiza varietatea de frigidere și combine frigorifice. Am citit despre caracteristici și specificații, iar când am ales, am știut că e cea mai bună variantă pentru mine. Ani mai târziu, sunt mulțumită de alegerea mea, nu simt nevoia să achiziționez ceva nou.

Pentru că prietenii apelează mereu la mine, îmi cer sfatul legat de alegerea unui aparat frigorific, m-am gândit să vă dau și vouă câteva sfaturi.

*analizează nevoile tale

Tendința e să cumpărăm ce ne place sau ce vedem la alții și ne atrage atenția. Însă alegerea trebuie făcută în funcție de ce avem nevoie. E bine să ne gândim pe termen lung. Dacă dorim să avem o familie mare, dacă obișnuim să gătim des și mult. Facem cumpărături pentru mai multe zile și avem nevoie de spațiu în frigider.

*fii atent la caracteristicile frigiderului

Spuneam mai sus că varietatea de modele poate face alegerea mult mai dificilă. Combinele frigorifice au atât de multe caracteristici, însă gândește-te de ce ai tu nevoie. Spațiu mare de depozitare legume și fructe? Obișnuiești să pui multe pe iarnă? Alege o combină frigorifică cu volum mare în partea de congelator. Nu ești adeptul produselor congelate, optează pentru frigider cu spațiu redus de congelare.

aparat frigorific

*alege frigiderul și apoi proiectează mobila

În general, electrocasnicele au dimensiuni standard. Dar dacă îl dorești încorporat, și așa e proiectată mobila, nu uita acest detaliu. Dacă aparatul frigorific va fi la vedere, poți alege unul colorat potrivit cu mobila, sau cu design special pe care poți să scrii cu cretă.

Știu că văzusem așa un model și mi-a plăcut mult. Mi se părea practic să notez acolo mesaje simpatice pentru partener și chiar lista de cumpărături pentru a fi mai eficientă.

Locul unde va fi amplasată combina frigorifică este bine de stabilit în funcție de alte electrocasnice. Nu este bine să fie lângă cuptor, plită. Ideal ar fi să aibă lângă el, blat, spațiu unde să poți pune ceea ce scoți din frigider. Gândește-te cum e mai practic pentru tine, unde îți e mai bine să-l amplasezi, și cum permite spațiul.

De ce alegerea mea a fost bună?

Îmi permit să dau sfaturi pentru că alegerea pe care eu am făcut-o, s-a dovedit în timp a fi ideală. Sfaturile pe care le-am oferit celor din jur, s-au dovedit a fi de real folos. Sunt adepta cumpăratului de produse de calitate, de la branduri de încredere și de specialitate. Recomand analiza intensă înainte de a plăti orice. Și nu mă refer doar la bani, cât și la utilitatea acelui lucru.

Mi-am gândit locul la fiecare obiect din bucătărie pentru a fi cât mai ergonomic. Gătesc mult, avem des musafiri la masă. Mi-am organizat bucătăria pentru a putea prepara totul în confort. Detesc înghesuiala și nu pot funcționa dacă lucrurile nu sunt la locul lor. În bucătăria mea, mereu toate sunt în ordine.

Sunt curioasă, câți dintre cititorii acestui blog de lifestyle, au făcut alegerea ideală în ceea ce privește, aparatul frigorific? Dacă ai putea, ce ai schimba în bucătăria ta?

3 thoughts on “Cum alegem cel mai potrivit aparat frigorific?”

  1. Oh, as schimba multe în bucătărie, cred că electrocasnicele trebuie sa fie în ton cu mobila ca să nu deranjeze vizual.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.