Coșuri de fum din inox – dotare de bază pentru o bucătărie profesională

O bucătărie profesională necesită coșuri de fum din inox

Bucătarii pasionați de gătit își doresc să lucreze într-o bucătărie profesională. Managerii de localuri încearcă să doteze bucătăria astfel încât munca să fie mai ușoară. Primul lucru pe care ar trebui să pună accentul este evacuarea aburului provenit din gătit. Trebuie să se asigure că există posibilitatea de evacuare rapidă, dar și eficientă. Montarea unor coșuri de fum din inox este varianta optimă. Ușor de montat și poziționat unde e mai ușor, va face evacuarea corectă.

coșuri de fum din inox

Coșuri de fum din inox – pentru siguranța bucătăriei

Vă veți întreba de ce să optați pentru coșuri de fum din inox?

 • Ele sunt din oțel inoxidabil, care este foarte etanș și rezistent.
 • Aceste coșuri de fum din inox nu se corodează, nu ruginesc în contact cu umiditatea.
 • Fiind realizate din crom, coșurile de fum din inox sunt ușoare. Astfel ele sunt ușor de instalat.

Cum trebuie dotată o bucătărie profesională?

Cu cât bucătăria e mai bine dotată, cu atât munca va fi mai ușoară și se va lucra mai eficient. Iată câteva aspecte la care trebuie să fiți atenți:

 • hote profesionale de bucătărie – pentru a putea funcționa în condiții optime  e nevoie de hote profesionale. Pe lângă hotă, ar trebui gândit un sistem cu tubulatură ventilație pentru care putem folosi o  tubulatură circulară din inox. Ele au rolul de a recircula aerul din interiorul bucătăriei.
 • cuptoare gastronomice profesionale  – ele trebuie alese în funcție de capacitatea și specificul localului. E de preferat ca ele să fie mari, cu capacitate de multe tăvi pentru a putea găti mai multe porții în timp scurt.
 • banc de lucru – cu cât este mai spațios, cu atât pot lucra mai mulți bucătari pe el și mai ușor. E ideal să fie mare/lung, mai ales când vorbim de mese festive. Și toate farfuriile trebuie montate deodată.
 • set oale, tigăi, ustensile de bucătărie – cu cât mai multe, cu atât mai bine. Cu cât mai  variate, cu atât mai necesare.
 • aparatură – tocătoare, malaxoare, mixere – trebuie cumpărate în funcție de volumul de mâncare gătită.
 •  frigidere spațioase – ingredientele, cât și mâncarea preparată trebuie ținute în condiții optime. Ele sunt sensibile, vaporii și aerul cald din bucătărie le pot deteriora.

O bucătărie profesională bine dotată – succesul unui restaurant

coșuri de fum din inox

Ne place să luăm masa în oraș. Alegem restaurantele care servesc rapid mâncarea. De cele mai multe ori, mergem înfometați, după o zi lungă. Se întâmplă ca localul să fie plin. Cu cât ne vine mai repede mâncarea, cu atât ne dăm seama cât de bine e dotată bucătăria. Și cât de spațioasă e! Pentru a putea oferi preparatul în timp util, bucătarul are nevoie ajutor. Aici vorbim de ingrediente de calitate, aparatură care să-l ajute, spațiu pentru a se putea desfășura. Apreciez mult munca unui bucătar. Este mereu sub presiunea timpului. Încearcă să ne ofere o mâncare gustoasă, preparată impecabil.

Vouă vă place să luați masa în oraș? Ce apreciați cel mai mult la un local?

Foto

18 thoughts on “Coșuri de fum din inox – dotare de bază pentru o bucătărie profesională”

 1. daca intr-o bucatarie obisnuita nu faci fata fara hota, imi imaginez cum ar fi intr-o bucatarie profesionala, unde se gateste intens si la foc continuu, sa nu ai o hota pe masura, capabila sa evacueze tot aburul.

  Reply
  • Eu am bucatarie, hol, living, casa scării spațiu deschis, foarte mare, am optat pentru o hota cu capacitate mare de absorbție tocmai ca să nu am probleme.
   Am facut practică într-un restaurant. Nu îți spun cum ieșeam de acolo, și pielea îmi mirosea a ulei încins!

   Reply
 2. Interesant articole, interesante informatii. Nu stiam ce e in …culise, sa zicem.
  Da, imi place sa mananc in oras, dar nu, acest lucru nu se intampla asa de des pe cat mi-as dori.

  Reply
 3. As manca zilnic la restaurant, sunt cateva cu bucatarii pe care le ador. Din pacate nu se potrivesc de fel buzunarului meu, asa ca ramane doar sa incerc acasa preparatele preferate si doar din cand in cand sa merg la restaurant.

  Reply
 4. Daca a fi dupa mine as manca numai in oras. Evident ca acolo totul are un gust mult mai bun si mai profi. Important este sa fie curat in bucatarie pentru ca de restul nu am cum sa stiu ce se intampla

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.