Copertine retractabile – amprentă personală de design exterior

Copertine retractabile – un plus de design pentru casa ta

Casa noastră trebuie să aibă un design plăcut și la exterior. Ne bucurăm de terasă, de balcon și încercăm să le înfrumusețăm. Locurile în aer liber ne relaxează și  ne aduc mai aproape de natură. Însă atunci când nu ajungem în parc sau în pădure, ne mulțumim și cu o terasă plină cu flori. Terasele au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru citit, savurat o cafea.

Îți dorești o terasă în care să te bucuri de soare, dar și de umbră? Atunci poți să te gândești la  copertine retractabile.

Care este avantajul unor copertine retractabile?

Pentru terase

Este avantajos faptul că o copertină retractabilă se potrivește la orice terasă. Aceste copertine terase pot fi confecționate la orice dimensiune. Poți alege forma, culoarea astfel încât să se potrivească cu casa, grădina. Consider că aceste copertine retractabile sunt un element frumos de decor pentru o casă.

copertine retractabile

Pentru balcon

Ai un balcon fără acoperiș? Îți place să stai pe balcon să te bucuri de soare, dar ai avea nevoie și de umbră? Soluția este copertine balcon. Ele protejează balconul de soare, dar și de ploaie sau vânt puternic. Aceste copertine retractabile sunt solide și ușor de manevrat.

De ce să optăm pentru copertine retractabile?

Ele sunt utile atât vara, cât și iarna. Să vă explic de ce. Pe perioada verii, ne bucurăm mult de ele. Le apreciem pentru că ne ajută să avem umbră. Dar ne și păstrează camera răcoroasă împiedicând razele soarelui să pătrundă în casă. Deci, ele obturează pătrunderea razelor de soare pentru a ne bucura de răcoare.

În aceeași notă, ne putem gândi și la marchize. Le-am admirat mereu în timpul vacanțelor în Italia, Spania, Turcia. Am văzut cele mai colorate și mai frumoase marchize. Marchizele înfrumusețau și înveseleau un bloc banal. Aceste învelitoare sunt excelente pentru balcon, fereastră, terasă. Ele sunt ținute închise pe perioada rece. Astfel favorizează ca razele soarelui să pătrundă în casă.

copertine retractabile

Copertine retractabile, copertine balcon, marchize – un element de decor exterior

Încercăm să ne înfrumsețăm fiecare încăpere. Obiectele de decor nu ne lipsesc pentru a ne face casa mai frumoasă, mai primitoare. Însă de cele mai multe ori, exteriorul este neglijat. Puteți opta pentru lămpi de exterior cu design sau mici decorațiuni pentru exterior în funcție de anotimp.

copertine retractabile

Însă prin copertine retractabile colorate, veți atrage atenția. Casa va ieși în evidență cu ajutorul marchizelor care au un design variat. Dacă îți dorești o casă diferită, alege o copertină retractabilă cu un design potrivit arhitecturii casei tale!

Vouă vă plac copertinele retractabile? Dar despre marchize ce părere aveți? Nu vi se pare că dau un aer romantic casei?

Foto

29 thoughts on “Copertine retractabile – amprentă personală de design exterior”

 1. Si eu am o astfel de copertina la casa de la bunici, insa nu este atat de chic precum cele pe care ni le-ai prezentat aici. A noastra nu este retractabila, insa este utila si iarna pentru ca opreste cumva zapada (oarecum e si un dezavantaj ca trebuie sa o dam jos de acolo ca sa ne asiguram ca nu se va prabusi cu tot cu acea copertina). Pe mine ma atrag mult cele in forma dome, exact ca cele din fotografia inserata de tine! Arata asa elegant 😀

  Reply
 2. Ba da, o casa cu marchiza arata asa, antichizat, daca-mi permkiti. Iar o copertina retractabila e buna si la bloc, daca stai la ultimul etaj si balconul nu este acoperit.

  Reply
 3. eu voiam copertina retractabila la usa de la intrare (stau la curte). Fara acoperitoare ne baga si ploaia in casa ca usa este veche si garnitura proasta. N-a vrut al meu sa luam, ca face el, metalica. A facut. A muncit 5 zile si arata oribil. Nu recomand.

  Reply
 4. Le-am vazut prima data acum vreo zece ani la greci si mi-am dorit si eu una pentru balconul meu. Intre timp am hotarat sa-l inchidem, asa ca nu a mai fost nevoie de copertina, in schimb atat mama la bloc cat si tata la casa au comandat un fel de marchize foarte elegante si delicate.

  Reply
 5. Imi plac astfel de coportine. Ar fi mai mult decat potrivite pentru o persoana care locuieste la curte. Este interesant ca acestea se pot adapta in functie de spatiu disponibil

  Reply
 6. Sunt tare dragute si ochioase copertinele. Daca mai au si o culoare fistichie, atunci face furori! 🙂 Mi-ar placea sa am casa gusturilor mele la care sa-mi pot pune copertine cum vreau eu 🙂

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.