Cianura pentru un suras – Rodica Ojog Brasoveanu

rodica-ojog-brasoveanu_cianura-pentru-un-suras2Cand am terminat cartea mea de suflet Scrisoare de dragoste, nu m-am putut hotari ce carte sa iau din biblioteca. Mare cititoare, imi cumpar saptamana de saptamana macar o carte, iar cand trebuie sa aleg una, mi-e foarte greu.

De data aceasta am ales o carte politista, “Cianura pentru un suras”. de Rodica Ojog Brasoveanu.

Rodica Ojog-Brasoveanu este considerata „marea doamna a literaturii politiste romanesti”.

A simtit mereu ca poate sa scrie, ca are talent, dar nu a fost primita la jurnalistica, si asa si-a inceput o cariera in avocatura. Sotul ei a incurajat-o mereu sa scrie, ii spunea ca “un roman politist ii va aduce cu siguranta succes “. a dus romanul la Editura Albatros si trebuia sa astepte 6 luni pentru un raspuns, dar raspunsul pentru cartea ei a venit in 2 saptamani. A renuntat foarte usor la cariera sa de avocata de 7 ani, pentru a deveni scriitoare.

Personajul principal, Melania Lupu, este o batranica cocheta, dar foarte isteata, desi nu lasa sa se vada acest lucru. Personajele sunt niste oameni atat de obisnuiti la prima vedere, dar fiecare cu obiceiurile, problemele si conceptiile lui. Totusi, personalitatea puternica a Melaniei Lupu, este mai presus decat a celorlalti.

Cartea te va captiva inca de la primele randuri, vei incerca sa anticipezi finalul, criminalul, sa cauti motive, ca mai apoi la sfarsit sa ai o supriza!

Lectura placuta!

2 thoughts on “Cianura pentru un suras – Rodica Ojog Brasoveanu”

  1. Rodica Ojog Brasoveanu este poate doamna romanului politist romanesc. Imi plac foarte mult cartile sale – am citit mai multe si toate, asa cum spui si tu despre “Cianura pentru un suras”, pe nerasuflate. Toti cei ce vor sa lectureze o carte politista, plina de suspans si cu personaje si situatii puternic ancorate in realitatea romaneasca pot fi invitati sa ii citeasca lucrarile. Poate vom vedea aici si o prezentare a unei carti a lui Chiril Tricolici 😉

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.