Cele tre1spr3zece motive de Jay Asher recomandare lectură

9

Cele tre1spr3zece motive de Jay Asher – un roman sensibil

Cele tre1spr3zece motive de Jay Asher este o carte care te pune pe gânduri. O lectură cu un subiect sensibil, dar care ne deschide ochii. Este ideală pentru adolescenți, dar și pentru părinți. Ne învață o lecție de viață, deși dură, atât de necesară.

Ne vine greu să citim o carte despre o fată care s-a sinucis. Însă e interesant de aflat motivele care au împins-o la acest gest. Sunt doar treispreze motive. Bine explicate, prin ochi de copil. Cartea poate fi comandată de pe site-ul Editura Corint.

Cele tre1spr3zece motive de Jay Asher – roman tradus în 32 de limbi

Hannah a murit. Ea a decis să încheie socotelile cu viața. Un pumn de medicamente și totul s-a sfârșit. Însă secretele ei ies la iveală după moartea ei. Motivele sinuciderii, simte ea, trebuie explicate unor persoane.

Înregistrează câteva casete, întocmește o hartă și apoi le expediază primului de pe listă. Îi alege cu grijă pe cei care vor primi casetele. Viața fiecăruia se va schimba după ce va asculta casetele.

Privește adevărul cu ochii minții, dar și cu sufletul

Cele tre1spr3zece motive de Jay Asher

Adolescenții fac rău, de multe ori să-și dea seama ce consecințe pot avea faptele lor. Unii sunt mai puternici și fac față bârfelor. Alții, sub presiunea minciunilor, cedează. Iată de ce părinții trebuie să fie prietenii copiilor. Copiii trebuie să învețe să discute despre tot ce îi frământă.

Clay primește casetele într-o cutie fără expeditor. Pare o glumă. Casete? Serios? Cine mai ascultă casete? Și la ce să le asculte? Împins de curiozitate, începe să asculte casetele. Când aude pentru prima dată vocea Hannei, se cutremură. Frânturi din poveste îi revin în minte. Descoperă unele lucruri, altele i se lămuresc acum când primește mai multe detalii.

Cu harta în mână, cu casetele în rucsac, pornește pe urmele indicate de Hanna. Ascultă la căști casetă după casetă. Punctele de pe hartă îl duc în puncte cheie. E tot mai aproape de adevăr. Însă sunt ei pregătiți să audă tot ce Hannah a avut de spus, chiar dacă prea târziu?

De ce Hannah nu a vrut să spună lucrurilor pe nume la momentul potrivit? Cum a ajuns ea să recurgă la acest gest extrem? Ar fi putut cineva să împiedice tragedia? 

Iată întrebări la care veți afla răspunsul citind cartea! 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

9 Comments

  1. Chiar vreau să citesc această carte. Mersi de recomandare! Are un subiect extrem de sensibil din care probabil se pot învăța multe.

  2. Cartea asta nu prea a reusit sa ajunga la sufletul meu. Sincera sa fiu, eu am avut de indurat multe umilinte in liceu si nu mi-a dat niciodata prin cap sa ma sinucid. Mi se pare ca adolescentii din ziua de azi sunt prea fragili si prea se asteapta sa fie totul perfect in vietile lor.

  3. Egreu sa afli ce e in mintea si in sufletul unui copil, a unui adolescent, pentru ca la varsta asta orice intamplare, cuvant, sentiment, poate fi perceput si amplificat pana la stadiul de tragedie, de drum fara intoarcere, asa cum a fost in cazul lui Hannah.

  4. Am văzut serialul și mi-a plăcut foarte mult, este o lecție de viață. Știu că trebuie să apară sezonul 3, abia aștept.
    O să citesc și cartea, sunt curioasă dacă povestea este diferită față de cea din film.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng recomandare carte

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng - un stil diferit de poveste Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng mi-am dorit-o...

Close