Cele mai iubite jucării pentru copii

Copiii au nevoie de jucării pentru joacă, dar și pentru buna lor dezvoltare. Piața ne oferă o mulțime de jucării pentru copii, însă e imposibil să le cumpărăm pe toate deodată. Jucăriile trebuie alese cu atenție și de preferat, în funcție de vârsta copilului.

Fiecare jucărie nouă este o bucurie pentru copil. Este adevărat că ei se plictisesc destul de repede și își doresc altele noi. Consider că jucăriile pot fi alternate tocmai pentru a le redescoperi în alt moment, cu mai multă bucurie. Jucăriile mai vechi pot fi oferite cadou altor copii sau chiar donate. Și așa avem loc pentru alte jucării noi.

Cele mai iubite jucării pentru copii

Varietatea de jucării este copleșitoare, din acest motiv trebuie să le oferim pe cele educative. Alegând jucării potrivite vârstei, ajutăm la buna lor dezvoltare de care suntem responsabili.

Ce jucării preferă băieții?

Băieții, indiferent de vârstă, iubesc mașinile și avioanele, dar sunt pasionați și de trenulețe și seturi de șine. Este fascinant cum nu se plictisesc niciodată de acestea. Mereu pot inventa jocuri noi cu mașini, utilaje, avioane, trenuri. Și mai important este că e un joc unde și tăticii sunt implicați pentru că și lor le face plăcere.

Ce jucării preferă fetițele?

Oferă o păpușă unei fetițe și va fi cea mai fericită. Nu uita să oferi și câteva accesorii pentru păpușă și nu se va plictisi zile bune. Avantajul e acum că poți cumpăra o păpușă cu diverse accesorii și este un lucru educativ. Învață cum să o îmbrace, să o îngrijească, și poate accepta mai ușor un nou membru în familie.

Păpușile actuale sunt cu adevărat deosebite. Datorită lor, copiii pot învăța cuvinte și cântece, chiar și în limbi străine. Unele variante de păpuși mi se par educative, au multe jocuri interesante, interactive. Din marea varietate, trebuie să alegem acele păpuși care sunt potrivite pentru copilul nostru.

Jucării cu care nu poți da greș

Cum alegi jucării pentru copii din marea varietate, când trebui să faci un cadou? Dacă dorești să oferi un cadou potrivit și pentru fetiță și pentru băiețel, ai câteva variante.

Lego, iată varianta cu care nu dai greș niciodată. Sunt pe categorii de vârstă și pasiuni. Piele colorate, mai mare sau mai mici, pot fi o adevărată atracție pentru toți. În plus, implică joaca în familie, este ideal pentru joaca cu alți copii.

Puzzle, poate părea nepotrivit pentru cei mai mici, dar chiar li se potrivește. Există puzzle-uri cu piese puține și mai mari. Ajută copilul foarte mult să-și dezvolte imaginația și să aibă mai multă răbdare. Cu cât e mai mare copilul, cu atât putem oferi un puzzle cu tot mai multe piese.

Ce spui de niște cărți pentru copii?

Ne dorim ca copiii noștri să citească, să iubească lectura, cărțile. Este de datoria noastră să îi învățăm dragostea față de povești și poezii. Ideal este să le citim chiar de când sunt bebeluși. Este important să ne vadă și pe noi, adulții, mereu citind și cu o carte în mână.

Care jucării pentru copii ți se par cele mai educative și cele mai dorite de cei mici? Spune-mi care era jucăria ta preferată în copilărie?

4 thoughts on “Cele mai iubite jucării pentru copii”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.