Am găsit cea mai bună marinată pentru carnea de porc și pui
Căutam de ceva timp, cea mai bună marinată pentru carne. Intuiția și experiența acumulată, m-au ajutat să fac o marinată perfectă. Îmi place mult să gătesc. Sunt mereu în căutare de rețete noi pentru a prepara doar mâncăruri delicioase. Ne place carnea și o servim la mesele principale. Sătui de grătare, fripturi și tocănițe, am căutat idei noi. Așa am decis să încerc carnea marinată.
Pentru a face carne marinată, trebuie sa descopăr cea mai bună marinată. M-am asigurat că am toate ingredientele necesare și am trecut la treabă. Nu sunt fan combinații de condimente. Dar pentru marinată este necesar să le combinăm pe cele potrivite. Împreună, ele vor da un gust minunat cărnii.
Ingrediente necesare pentru cea mai bună marinată pentru carne:
Eu am făcut marinată pentru păstramă din piept de pui și mușchiuleț de porc. Veți adapta cantitățile de ingrediente în funcție de cantitatea de carne.
- apă rece,
- foi de dafin,
- piper negru boabe,
- sare grunjoasă,
- usturoi,
- boia dulce și afumată,
- ulei de măsline,
- oțet balsamic,
- sos de soia.
Mod de preparare carne marinată:
Etapa 1:
Am spălat bine carnea. Într-un vas metalic, amestecăm toate condimentele. Punem carnea în bucăți mari. Masăm puțin carnea pentru a pătrunde mai bine marinata. Se pune apă cât să acopere întreaga cantitate de carne. Eu am pus în vase separate carnea de pui de carnea de porc. Acoperim vasul cu folie de aluminiu și dăm la frigider pentru 12 ore, de preferat peste noapte.
Etapa 2:
A doua zi, scoatem carnea din marinată. Punem bucățile de carne, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Într-un bol, punem sos de roșii, ulei de măsline și puțină miere. Ungem carnea cu acest amestec. Acoperim cu folie de aluminiu și dăm la cuptor tava.
Eu am pus cuptorul pe 180°C, opțiunea căldură de sus și jos. După 30 de minute, am înlăturat folia de aluminiu și am dat cuptorul pe 200°C. După 15 minute, întoarcem carnea și pe partea cealaltă. Ungem cu sosul de roșii. Mai lăsăm cam 15-20 de minute, depinde cât de prăjită vă place.
Ce fel de carne vom obține?
Pentru iubitorii de carne, va fi o revelație. Carnea este fragedă, extrem de gustoasă. Nu e uscată și își păstrează toate calitățile.
Carnea se poate servi alături de orice garnitură sau în salate. Este carnea ideală și pentru sandviciuri sau ieșit la picnic.
Se păstrează bine în frigider, timp îndelungat. O puteți și congela, e perfectă după dezghețare.
sa stii ca eu de multe ori uit sa pun carnea la marinat si rau fac. Am vazut din proria experienta ca are alt gust si chiar alta textura atunci ca ii faci o marinata corecta si o lasi peste noapte in ea, la frigider. dar uite ca uneori sunt pe fuga si poate mi-e lene sa spal vase in plus.
Eu nu prea știu să marinez carnea, așa că sfaturile tale îmi sunt de mare folos. Mulțumesc!
Cade la fix reteta ta! La sfarsit de saptamana facem gril si obisnuiesc sa marinez carnea. Nu am pus niciodata apa. Am sa incerc. Merci de inspiratie.
Sos de soia pun si eu mereu, rezultatul e carne frageda si gustoasa!
Vai dar cum arata, maine ma pun sa gatesc 😀 , mi-ai facut o super pofta si e 12 noaptea
si eu tot cam astea folosesc, mai pun si miere de albine destul de des sau bere!
Inca nu am incercat aceasta varianta de marinata. Eu nu prea folosesc marinarea la carne. Dar voi incerca sa vad cum iese 🙂
Un articol care mi-ar fi prins foarte bine in facultate
Cam asa o fac si eu. Unoeri mai pun si putina bere, alteori putina miere sau dulceata de ardei iute.
Nu fac prea des marinata dar as incerca si varianta ta de reteta.
Vai cum arata, imi ploua in gura. Voi incerca si eu reteta caci pare super gustoasa.
Yumyy, arata super bine. Si mie imi place carnea marinata, are un gust muuult mai bun.
Chiar m-ai făcut curioasa. Marinez foarte rar carnea și chiar mai făcut curioasa de rețeta asta
Arata asa de bine. Sigur încerc și eu aceasta rețetă.
imi place ce ti-a iesit acolo. Desi eu nu am incercat sa marinez carnea asa, uite ca reteta ta mi-a facut pofta de o friptura.
Sa stii ca iti fur si eu reteta. Pare delicioasa carnea, asa ca trebuie neaparat incercata.
Cat de bine arata, nu stiam de existenta acestei retete, cei drept sunt destul de la inceput in ale gatitului.
Arata foarte bine si sigur este foarte gustos! Excelenta reteta!
La fel procedez si eu doar ca nu folosesc otet balsamic si sos de soia, treabuie sa le incerc.
Iar ma faci sa salivez! Arata delicios😍
Și eu fac de foarte multe ori carne marinată. Nu doar de porc sau pui, dar și de găină, iepure sau, în general, carnea considerată vânat. Este delicioasă și mai sănătoasă.
Mulțumesc pentru rețetă!
Asa marinez si eu carnea si iese delicioasa! Ma bucur sa vad ca nu sunt singura ce foloseste foile de dafin:)
Nu prea marinez carnea. Chiar sunt curioasa ce gust ii da
O sa incerc si eu sa folosesc sos de soia si boia. Sunt curioasa ce aroma prinde marinata. 😍😍
Si mie imi place sa marinez carnea, pun tot felul de condimente, ca sa fie cat mai aromata. Multumesc pentru reteta.
Nu pare deloc complicat. Ma gandesc sa testez si eu marinata ta sa vedem ce iese.:)
Ce simplă pare. O voi încerca și eu.
Arata tare bine carnita, chiar pare o reteta usoara si delicioasa.