Cum facem cea mai bună marinată pentru carne?

Am găsit cea mai bună marinată pentru carnea de porc și pui

Căutam de ceva timp, cea mai bună marinată pentru carne. Intuiția și experiența acumulată, m-au ajutat să fac o marinată perfectă. Îmi place mult să gătesc. Sunt mereu în căutare de rețete noi pentru a prepara doar mâncăruri delicioase. Ne place carnea și o servim la mesele principale. Sătui de grătare, fripturi și tocănițe, am căutat idei noi. Așa am decis să încerc carnea marinată.

Pentru a face carne marinată, trebuie sa descopăr cea mai bună marinată. M-am asigurat că am toate ingredientele necesare și am trecut la treabă. Nu sunt fan combinații de condimente. Dar pentru marinată este necesar să le combinăm pe cele potrivite. Împreună, ele vor da un gust minunat cărnii.

Ingrediente necesare pentru cea mai bună marinată pentru carne:

Eu am făcut marinată pentru păstramă din piept de pui și mușchiuleț de porc. Veți adapta cantitățile de ingrediente în funcție de cantitatea de carne.

  • apă rece,
  • foi de dafin, 
  • piper negru boabe,
  • sare grunjoasă,
  • usturoi,
  • boia dulce și afumată,
  • ulei de măsline,
  • oțet balsamic,
  • sos de soia.

Mod de preparare carne marinată:

Etapa 1:

Am spălat bine carnea. Într-un vas metalic, amestecăm toate condimentele. Punem carnea în bucăți mari. Masăm puțin carnea pentru a pătrunde mai bine marinata. Se pune apă cât să acopere întreaga cantitate de carne. Eu am pus în vase separate carnea de pui de carnea de porc. Acoperim vasul cu folie de aluminiu și dăm la frigider pentru 12 ore, de preferat peste noapte.

cea mai bună marinată

Etapa 2:

A doua zi, scoatem carnea din marinată. Punem bucățile de carne, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Într-un bol, punem sos de roșii, ulei de măsline și puțină miere. Ungem carnea cu acest amestec. Acoperim cu folie de aluminiu și dăm la cuptor tava.

cea mai bună marinată

Eu am pus cuptorul pe 180°C, opțiunea căldură de sus și jos. După 30 de minute, am înlăturat folia de aluminiu și am dat cuptorul pe 200°C. După 15 minute, întoarcem carnea și pe partea cealaltă. Ungem cu sosul de roșii. Mai lăsăm cam 15-20 de minute, depinde cât de prăjită vă place.

cea mai bună marinată

Ce fel de carne vom obține?

Pentru iubitorii de carne, va fi o revelație. Carnea este fragedă, extrem de gustoasă. Nu e uscată și își păstrează toate calitățile.

cea mai bună marinată

Carnea se poate servi alături de orice garnitură sau în salate. Este carnea ideală și pentru sandviciuri sau ieșit la picnic.

cea mai bună marinată

Se păstrează bine în frigider, timp îndelungat. O puteți și congela, e perfectă după dezghețare.

cea mai bună marinată

Voi obișnuiți să faceți pastramă de pui sau de porc? Ce rețetă aveți pentru cea mai bună marinată pentru carne?

28 de comentarii la „Cum facem cea mai bună marinată pentru carne?”

  1. sa stii ca eu de multe ori uit sa pun carnea la marinat si rau fac. Am vazut din proria experienta ca are alt gust si chiar alta textura atunci ca ii faci o marinata corecta si o lasi peste noapte in ea, la frigider. dar uite ca uneori sunt pe fuga si poate mi-e lene sa spal vase in plus.

    Răspunde
  2. Și eu fac de foarte multe ori carne marinată. Nu doar de porc sau pui, dar și de găină, iepure sau, în general, carnea considerată vânat. Este delicioasă și mai sănătoasă.
    Mulțumesc pentru rețetă!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.