Ce trebuie să știi dacă vrei o piscină gonflabilă

Vine vara, e momentul să ne luăm o piscină gonflabilă

Zilele sunt tot mai fierbinți. Prețurile sunt tot mai  exagerate la intrările în ștranduri și mini aqua-park-urile noastre. Toate acestea ne-au determinat să ne cumpărăm o piscină gonflabilă. Și după ce am luat decizia, a început distracția. Am analizat prețurile. Am comparat ofertele.

Ce fel de piscină gonflabilă am ales noi?

Am ales până la urmă o piscină de 3,05 m , de la Praktiker, la doar 159 lei. De ce zic doar? Pentru că această ofertă a ținut doar 2 săptămâni. A doua zi după ce am cumpărat noi piscina, prețurile au explodat. Piscina nu mai era 159 lei, ci 279 lei, iar cea la 650 lei era acum 799 lei. Dar în alte magazine, prețul acestei piscine variază de la 279 lei până la 350 lei.

Dar să nu vă gândiți că cu 159 lei aveți piscină gonflabilă, ci există și cheltuieli aferente

Aveți nevoie de un spațiu drept, dacă aveți denivelări, așa cum am avut noi, trebuie să lucrați puțin la îndreptarea terenului, puțină muncă fizică nu strică. Pentru un plus de confort, noi am pus un strat de nisip, un strat de polistiren și o folie de plastic, pentru a menține mai mult timp apa caldă. Poziționăm bine piscina, o umflăm, dăm drumul la apă și așteptăm până se umple piscina. Pentru a evita pe timp de ploaie sau vânt ca apa să se murdărească avem nevoie de o prelată, costă doar 30 sau 50 lei depinde din nou de unde o cumpărați.

Ce trebuie să știi dacă vrei o piscină gonflabilă

Pont important

Există o folie specială care se găsește în magazine sub denumirea de folie încălzire piscină sau folie cu bule de aer. Seamănă cu cea de împachetat obiecte fragile, dar este albastră. Costă doar 40 lei, și se găsește în Dedeman sau Praktiker.

Pentru ca apa să fie curată și limpede, să nu trebuiască schimbată prea des, avem nevoie de soluții speciale:

  •  clor (tablete care se dizolvă rapid),
  • ph+ (evităm invazia algelor verzi),
  • floculant (floculantul lichid amestecă particulele unei ape murdare și tulbure, care se scufundă și se adună pe fundul bazinului). Praktiker vinde pachetul la 250 lei, mai scump decât piscina, însă la Baumax plătim doar 50 lei pentru soluțiile necesare.

piscină gonflabilăÎndeplinind toate aceste condiții, ne putem bucura de o piscină cu apă curată și apă caldă mai mult timp.

Bălăceala plăcută!

3 thoughts on “Ce trebuie să știi dacă vrei o piscină gonflabilă”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.