Un nou weekend vine cu noi idei de meniu. Pentru că monotonia în viață ne plictisește, așa e și când vine vorba de mâncare. Încercați să diversificați meniul pe care îl serviți în weekend. Dacă peste săptămână dăm vina pe lipsa timpului, în weekend nu mai avem nicio scuză. Atâta timp cât nu considerați gătitul o corvoadă, totul va merge mai ușor. În timp, veți căpăta dexteritate, veți face lucrurile mai ușor, și cu mai multă pasiune. Pentru acest weekend, meniul cuprinde supă cremă de mazăre, pui cu coniac și măr și prăjitura Carolina.
Supă cremă de mazăre – avem nevoie de 100 grame unt, o ceapă mare, 2 cartofi, 4 căni de supă de pui sau apă, 500 grame mazăre, smântână dulce, o lingură amidon, pătrunjel verde tocat, mărar. Untul se topește într-o oală și adaugăm ceapa tocată mărunt până devine translucidă timp de 8 minute. Presărăm puțin amidon și amestecăm bine. Adaugăm cartofii tăiați cubulețe și supa de pui. Lăsăm să fiarbă cam 10 minute. Adăugăm mazărea fiartă și mai lăsăm să fiarbă împreună cam 5 minute. Mixăm bine supă până obținem o pastă fină. Adăugăm smântâna dulce, pătrunjelul și mărarul. Condimentăm cu sare și piper, se servește fierbinte.
Pui cu coniac și măr – avem nevoie de un piept de pui, ulei, coniac, amidon, supă de pui, mere cu coajă roșie. Spălăm bine puiul cu apă rece și apoi îl feliem în fâșii de 1 cm grosime și le dăm prin condimente și făină. Într-o tigaie punem la încălzit uleiul cu puțin coniac, adăugăm fâșiile de pui și o cană de supă de pui și lăsăm să fiarbă. Între timp, spălăm bine 2 mere, scoatem miezul și le tăiem rondele. Când carnea este fiartă, adăugăm rondelele de măr și puțin amidon pentru a se îngroșa sosul. Se servește cu garnitură de pireu sau orez.
Prăjitura Carolina – avem nevoie de 210 grame făină, 140 grame unt, 70 grame zahăr pudră, 2 gălbenușuri, iar pentru cremă avem nevoie de 210 grame zahăr praf, 140 grame nucă măcinată, 4 albușuri, gem de caise, 60 grame nucă tăiată mărunt. Omogenizăm bine toate ingredientele pentru cocă și întindem o foaie în tava tapetată cu foaie de copt. Ungem foaia cu gem de caise din belșug. Separat batem spumă albușurile cu 210 grame zahăr pudră, iar la sfârșit adăugăm nuca măcinată. Întindem spuma peste gem și presărăm deasupra nuca tăiată mărunt. Dăm tava la cuptor pentru 50 minute, la 130°. Se taie în tavă.
Voi ce mai gătiți în weekend?