Ce mai gătim în weekend?

ce mai gatim in weekend

Weekend-ul înseamnă timp petrecut cu soțul meu, înseamnă timp pentru proiectele mele, timp pentru pasiunea mea cea mare, gătitul. Îmi place ca în weekend să luăm micul dejun împreună, este un obicei pe care-l avem și ne place la nebunie să mâncăm împreună. Sâmbătă dimineața am vrut să-l surprind cu ceva delicios, și am ales să fac gogoși cu iaurt și ciocolată caldă de casă, iar pentru prânz am ales cartofi cu piept de pui la cuptor și sos Bechamel. Rețetele le-am luat de la Miha, mulțumesc pentru rețetele minunate.

Gogoși cu iaurt – ideale pentru micul dejun – avem nevoie de 1 ou, 200grame iaurt, 200 grame făină, 3 linguri zahăr, o linguriță praf de copt, esență de vanilie, ulei pentru prăjit.  Mixăm bine oul cu puțină sare, apoi adăugăm vanilia, zahărul și iaurtul. Separat amestecăm făina cu praful de copt și adăugăm compoziției de iaurt. Mixăm bine, într-o tigaie mai înaltă punem ulei la încălzit. Luăm cu o linguriță compoziție și punem la prăjit, învâtindu-le mereu să rămână rotunde. Se scot pe șervet de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Ciocolată caldă cu scorțișoară – avem nevoie de 700 ml lapte, 100 grame ciocolată cu lapte, 2 linguri cacao neagră, 2 linguri zahăr, 1 lingură amidon, puțină scorțișoară măcinată, un plic zahăr vanilat. 650 ml lapte îl punem la fiert cu zahărul vanilat. Într-un bol amestecăm cacaua cu zahărul, amidonul și scorțișoara, turnăm 50 ml de lapte și mixăm bine. Când laptele fierbe, adăugăm compoziția de cacaua și lăsăm să dea câteva clocote până se îngroașă puțin. Luăm laptele jos și adăugăm ciocolata dată pe răzătoare și amestecăm bine să se topească bine ciocolata.

mic dejun gogosi

Cartofi cu piept de pui si sos Bechemal la cuptor – avem nevoie de 10-12 cartofi nu foarte mari, 500 grame piept de pui, sare, piper, boia, oregabo, busuioc, 3 linguri unt, 3 linguri făină, 600 ml lapte, 100 grame cașcaval, nucșoară. Spălăm bine carnea, o tăiem în cubulețe și o condimentăm cu sare, piper, boia, oregano, turnăm puțin ulei și dăm deoparte. Cartofii curățați și spălați, îi feliem în felii mai groase și jumătate îi punem într-un vas de yena uns cu unt. Condimentăm puțin și cartofii și adăugăm carnea de pui. Deasupra mai punem un strat de cartofi și adăugăm sosul Bechamel făcut astfel,  am topit untul și am adăugăm făina amestecând bine, turnăm laptele rece și amestecăm bine până începe să se îngroașe. Adăugăm sare, piper și nucșoară, apoi cașcavalul ras.  Dăm la cuptor pentru 30 de minute la 180°, apoi încă 30 de minute la 150°, cu foc doar pe partea de jos.

cartofi cu piept de pui

cartofi cu piept de pui sos bechamel

cartofi piept de pui sos bechamel

Am încercat de ceva timp să renunțăm la sucuri și am optat pentru ceaiuri, zilele astea am testat ceaiul de rodie, delicios!

ceai rodie

Voi ce ați gătit în weekend?  Ați încercat ceva rețete noi pentru sărbători?

 

4 thoughts on “Ce mai gătim în weekend?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.