Ce mai gătim în weekend?

gatim

Scriu acest articol pe fugă, dar pentru că fetele m-au rugat să le dau reţetele pentru tot ce am gătit. Mie îmi place la micul dejun să mănânc iaurt cu biscuiţi şi pentru că m-am cam săturat de cei din comerţ, am decis să îmi fac eu biscuiţi pentru micul dejun.

Limbi de pisică – reţeta am luat-o de la Miha – avem nevoie de 160 grame făină, 120 grame zahăr, 130 grame unt, 2 albuşuri, esenţă de vanilie. Mixăm bine untul cu zahărul şi esenţa de vanilie, apoi adăugăm treptat făina. Separat batem albuşurile spumă şi le încorporăm în compoziţia de unt şi amestecăm cu o paletă, nu cu mixerul. Tapetăm tava de cuptor cu hârtie de copt şi facem bastonaşi înguste şi lungi (pentru că era târziu nu am mai pus compoziţia în seringă, ci am făcut diferite forme cu linguriţa). Dăm tava la cuptor pentru maxim 10 minute, la 120 º. Le scoatem şi le lăsăm să se răcească şi apoi turnăm glazură de ciocolată din ciocolată topită cu puţin lapte.

limbi de pisica

Biscotti cu ciocolată – reţeta am luat-o de la Miha, dar am adaptat-o gusturilor noastre – avem nevoie de 200 grame ciocolată amăruie+cu lapte, 150 grame stafide, 2 ouă, 25 grame unt, 150 grame zahăr, o jumătate de plic praf de copt, 280 făină, esenţă de vanilie.  Prima dată topim ciocolata cu untul, la final adăugăm esenţa de vanilie şi lăsăm să se răcorească. Ouăle le mixăm bine cu puţină sare şi zahărul, şi la final adăugăm crema de ciocolată. Amestecăm făina cu praful de copt şi încorpăram în compoziţia de ouă, amestecăm bine cu o lingură de lemn. Punem stafidele şi dăm la frigider pentru o oră. Tapetăm tava de cuptor cu hârtie de copt şi facem 3 rulade înguste. Lăsăm 30 de minute la cuptor la 120°. Le scoatem din cuptor, lăsăm 10 minute să se răcească şi apoi le tăiem în felii groase cât un deget. Băgăm tava la cuptor pentru încă 10 minute la 100°. Se servesc cu un pahar cu lapte.

biscotti

biscotti1

Fursecuri cu ciocolată şi stafide – reţeta am luat-o de la Edith – avem nevoie de 4 ouă, 250 grame zahăr, 250 ml ulei, 450 grame făină, esenţă de vanilie, ciocolată pentru ornat. Mixăm bine ouăle cu zahăru, adăugăm uleiul şi la final făina şi amestecăm cu paleta, la final punem esenţa de vanilie. Pasta pe care o obţinem o punem în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt, facem diverse forme în funcţie de imaginaţie şi răbdare. Promit că data viitoare le fac mai frumoase cu seringa. Pe unele eu am pus şi stafide, soţului meu îi plac a nebunie. Dăm tava la cuptor pentru 10 minute la 130°.  Mie mi-au ieşit 70 de bucăţi. Le-am glazurat cu ciocolată şi aşteaptă să fie savurate!

fursecuri 1

fursecuri 2

fursecuri 3

fursecuri 4

fursecuri glazurate

Spor la treabă, v-am pupat, mă duc să mă pregătesc de nuntă, nu vreau să întârziu! Pentru întrebări şi lămuriri extra, vă stau la dispoziţie!

2 thoughts on “Ce mai gătim în weekend?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.