Ce facem atunci când prietenii nu mai au timp de noi?

PrioBlog-Friends-Can-Online-Friends-Be-Your-Real-Friends

Știm cu toții că avem nevoie de prieteni și că nu putem trăi fără ei. Dar ce facem atunci când ei uită de noi, nu mai au timp pentru noi? Cu timpul ne maturizăm și ne dăm seama cât important este să avem prieteni adevărați. Viața este ca o petrecere, invităm mulți prieteni, unii pleacă mai devreme, alții rămân toată noaptea, unii râd cu tine, alții râd de tine, unii întârzie la petrecere. Dar după ce petrecerea se termină, puțini rămân să te ajute la curățenie. Și de cele mai multe ori, nu ei sunt cei care au făcut mizerie. Aceștia sunt adevărații tăi prieteni. Doar aceștia contează cu adevărat!

 • Prietenii adevărați au un loc special în inima noastră și au rolul de a ne fi mereu alături, de a ne sfătui și de a ne apăra. Spuneam cu ceva timp în urmă că adevăraților prieteni nu trebuie să le spunem că avem o problemă, ei știu deja când avem nevoie de ei.
 • Adevărații prieteni își fac timp pentru noi, au răbdare să ne asculte și să ne sfătuiască, și asta nu înseamnă că trebuie mereu să fie de acord cu noi.
 • Prietenii adevărați sunt cei care își țin promisiunile și vor avea mereu curajul să îți spună adevărul în față, chiar dacă nu e mereu plăcut.
 • Prieteni îți sunt cei care râd cu tine, nu de tine atunci când se fac glume.
 • Prietenii își lasă deoparte treburile și vin să te ajute, cu mare drag, fără să aștepte nimic în schimb.
 • Prietenii adevărați nu se supără unul pe celălalt, iar dacă o fac, nu sunt orgolioși și își cer scuze și se împacă.
 • Adevărații prieteni au mereu cuvinte frumoase despre tine, nu te bârfesc pe la colțuri.
 • Adevărații prieteni se sprijină, se susțin , se încurajează atunci când trebuie să-și atingă obiectivele.
 • Foarte important, prietenii adevărați nu sunt geloși și invidioși pe ceea ce ai sau pe ceea ce ai realizat, ei se bucură pentru tine din suflet.
 • Adevărații prieteni sunt cei care cred în tine chiar și atunci când nici măcar tu nu mai încredere în tine!

Adevărul este că unii oameni rămân alături de tine doar dacă au ceva de câștigat. Când își ating scopul, ei pleacă. Rar pierdem prieteni sau iubiți, dar în timp ne dăm seama care merită să ne fie prieteni și care sunt prieteni adevărați!

9 thoughts on “Ce facem atunci când prietenii nu mai au timp de noi?”

 1. Treburi de semantica. Prieteni adevarati, prieteni asa si asa, prieteni falsi, amici, cunostinte, dusmani etc.
  “Prietenii adevărați nu se supără unul pe celălalt” – really?
  Pai ma, daca am un prieten adevarat si din greseala imi calca pisica cu masina, crezi ca nu ma supar pe el? Crezi ca daca isi cere scuze rezolva cumva moartea pisicii?

  Reply
 2. @Dan – Dar dacă tu îi calci pisica, ţi-ai dori să te ierte? Că doar asta fac prietenii adevăraţi.
  @Gigi – Da, blogul e uneori o evadare, dar nu cred că ţine locul unui prieten adevărat.

  Reply
 3. Nu stiu cine e Dan, dar presupun ca mie mi-ai raspuns din moment ce zici de pisici.
  Uite, daca as calca pisica cuiva, in primul rand n-as putea trai cu mine insumi, n-as putea sa ma uit la proprietar, relatiile s-ar raci de la sine. Iertarea e inutila in cazul asta.

  Si cand nu mai e nici pisica nici prietenul, vorba lui gigi, comentezi pe bloguri,si iti faci prieteni noi. Fireste, te asiguri ca nu au pisici.

  Reply
 4. Astea exista doar in carti si in filme! 🙂 M-am convins…

  Prietenie adevarata la modul real nu exista. Mereu va fi unul care va da mai mult si care va primi mai putin, unul care va spune lucrurile verde in fata si unul care il va cere dar se va supara cand il va primi si arunca si reprosuri! Unul care va avea mai mult timp liber pentru celalalt si unul care isi “uita” cuvantul dat. Unul care il vede pe celalalt ca pe o prioritate in toate si unul care il vede pe celalalt optiune!

  Pentru mine singura prietenie adevarata a fost si va ramane cea dintre mine si iubitul meu. In rest…. prieteni (si atat) si cunostinte!

  Reply
 5. @Roxana – m-am uitat cu atâta drag la serialul Sex and the city cred că şi din acest motiv, al prieteniilor care există. Mi-aş dori să existe astfel de prietenii şi în realitate, dar cred că e foarte greu. Uneori am da toţi banii pe care îi avem pentru o prieten adevărat, dar nu se poate. Prietenia şi dragostea nu se pot cumpăra oricât de mult ne-am dori uneori. Până la urmă doar familia şi partenerul de viaţă sunt cu adevărat alături de noi.

  Reply
 6. Articolul e la obiect! Insa in realitate m-am convins de 100 de ori ca totul este pana la bani si interese. Am avut o situatie peste medie din punct de vedere financiar cand eram studenta, familia mea o ducea super bine, totul era roz. Cand tatal meu a a avut probleme cu justitia( a fost instructor auto) si prof de istorie, multe persoane care ne-au intrat in casa s-au evaporat, intors spatele etc. Multe persoane s-au lingusit pe langa mine ca poate asa o sa reuseasca sa ajunga la tata. Toti se plangeau in special de bani( care la romani e o boala universala), tata a fost un filantrop in felul lui. Problema a fost cand el a avut nevoie de ajutor si aproape nimeni nu a sarit cum el o facut odata. In plus a mai si primit critici de la tot felul de la oameni care nu au realizat nimic in viata. La noi asa este daca vedem ca cineva munceste si o duce bine, incepe invidia.
  Dupa ce a decedat( a murit in octombrie 2012 la 53 de ani), mi-am dat seama ca toti s-au evaporat ,ca marea majoritate au fost de fatada si ca am ramas cu 2, 3 persoane. E crud si trist insa e bine sa tragi linie si sa cerni persoanele care sunt in preajma ta la modul cel mai serios!

  Reply
  • Îmi pare rău pentru tatăl tău. Cât despre prieteni, din păcate sau din fericire , mai devreme sau mai târziu, se cern singuri. Un lucrur e sigur, nu te poţi încrede în nimeni, nu poţi să te plângi, ei doar vor profita de problemele tale. Am învăţat un lucru foarte important în ultimul timp, să încerci să pari mereu fericit şi mulţumit cu ceea ce ai, chiar dacă ai anumite probleme.

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.