Ce beneficii are pictura pentru noi?

Pasiunile ne ajută să ne deconectăm de la rutina zilnică. Se recomandă să avem diverse activități pe lângă job, acestea sunt menite să ne relaxeze. Aud de multe ori persoane care spun că nu știu ce le place. Nu își dau seama ce activități ar putea desfășura care să le relaxeze. Din păcate, timpul limitat și orele petrecute la job, ne lasă prea puțin timp și energie pentru pasiunile noastre.

Organizarea mai bună a timpului ne va dovedi că putem avea timp și pentru noi. Arta, pictura, lectura, cărțile, realizarea de produse handmade, pot avea multiple beneficii pentru noi. Un sport ne va da mai multă energie decât putem crede. Trebuie doar să ne mobilizăm și să ne dorim cu adevărat să facem ceva pentru noi și pentru sufletul nostru. Din păcate, arta și pictura sunt niște domenii neglijate, însă ar trebui să le acordăm mai multă atenție și vom vedea beneficii.

Are pictura beneficii asupra noastră?

Probabil aceasta este întrebarea pe care o aveți în minte. Oare de ce copiilor li se recomandă coloratul, pictatul de la vârste fragede? De ce anumite opere de artă ajung să coste sume importante de bani? Și oare de ce marile muzee ale lumii se laudă cu opere de artă deținute? Pentru că arta, pictura înseamnă valoare!

*Arta te ajută să te exprimi mai bine

Suntem unici și nu toți stăpânim arta comunicării. De multe ori, oamenii sunt înțeleși greșit și atunci ei evită să mai vorbească. Arta te poate ajuta să depăsești granițe culturale și verbale, te ajută să te exprimi mult mai ușor prin forme și culori.

Îți recomand să încerci să practici desen în creion pentru începători, să vezi dacă ți se potrivește. Exersează un timp, nu abandona din prima. Vei vedea cât de mult te va ajuta să exprimi prin desen ceea ce în cuvinte e mai dificil.

*Pictura dezvoltă creativitatea

Auzim atât de des replica, fii mai creativ, sau, folosește-ți imaginația. Destul de greu dacă nu suntem obișnuiți și dacă nu practicăm. Pictura înseamnă culoare, forme, curaj. Toate acestea ne ajută să fim mai creativi. Avem acuarele acrilice în multe culori, însă combinându-le vom obține și mai multe nuanțe interesante. Când e vorba de culori și forme, inspiră-te din operele marilor pictori. Îți va fi de mare ajutor, vei privi arta cu alți ochi.

pictura

*Arta este despre inteligența emoțională

Prin artă, în momentul în care pictăm, ne este mai ușor să fim în contact cu emoțiile noastre. Aflându-ne în fața unei coli albe, ne vom strădui să intrăm în contact cu emoțiile noastre pentru a ca desenul să reflecte ceea ce simțim. Arta are nevoie de emoție, de sentimente, de noi în totalitate. Ne vom dori să exprimăm cât mai bine ceea ce simțim, iar rezultatul va fi pe măsura efortului.

*Arta îmbunătățește memoria

De câte ori ne vom afla în fața pânzei albe, vom încerca să ne aducem aminte de locurile, lucrurile frumoase. Memoria ne va ajuta să redăm cât mai fidel ceea ce am văzut, chiar și ceea ce am simțit, și vom realiza o pictură aparte.

Când vom fi în vacanțe sau când ceva ne va impresiona, vom face eforturi pentru a memora totul în cele mai mici detalii. Toate acestea vor fi de ajutor când va trebui să pictăm.

Pasiunile ne ajută să ne relaxăm

Jobul și toate activitățile zilnice ne creează un stres pe care nu îl conștientizăm în primă fază. Ne simțim obosiți, lipsiți de energie și chef de viață. Timpul liber îl folosim strict pentru odihnă și totuși nu ne simțim mai bine. Este momentul să înțelegem că pasiunile noastre, activitățile pe care le facem pentru noi, de drag, ne pot ajuta mai mult decât somnul.

Orice pasiune ai avea, cautăm cercuri și grupuri cu care te poți conecta pentru a lucra împreună. Nu știi ce pasiuni ai? Încearcă mai multe activități care ți se par interesante și vei descoperi rapid ce ți se potrivește, ce îți place. Pictura nu e doar pentru copii sau artiști, fiecare dintre noi se poate relaxa pictând. Nu trebuie să ajungi un pictor celebru, este suficient să fie pentru tine momentul de relaxare, de deconectare.

Joaca cu un copil te poate ajuta să îți identifici pasiunile. Copiii să ne fie o inspirație pentru creativitate, joacă liberă, bucuria de a încerca cât mai multe.

Mie îmi place să citesc și scriu o carte acum. Când nepoțica mea era mică, făceam cu ea diverse activități și ne jucam. Realizam obiecte diverse și mă uimea cât de fericită era orice realiza fără a fi perfect.

Sunt curioasă tu ce pasiuni ai, ce activități faci pentru tine? Nu-i așa că aceste beneficii ale artei, ale picturii, te-au pus pe gânduri? Poate te vor motiva să te apuci de pictat!

7 thoughts on “Ce beneficii are pictura pentru noi?”

  1. Chiar m-a pus pe ganduri articolul tau. Ma gandeam sa incerc mai intai pictura pe numere, sper sa fie o activitate relaxanta pentru mine.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.