Cum poți avea o casă răcoroasă pe timp de vară?

Vrei o casă răcoroasă?

O casă răcoroasă este tare apreciată, vara. În zilele fierbinți, ne dorim doar să ajungem acasă, la răcoare. Dar ce ne facem când și acasă este cald? Ei bine, trebuie să ne gândim la aceste detalii în faza de construcție. Există unele lucruri la care trebuie să ne gândim când construim. Ne dorim o casă răcoroasă vara. Dar și o casă călduroasă, iarna. Fiind atenți la câteva detalii, putem avea casa ideală.

Acasă înseamnă confort, locul unde abia așteptăm să ajungem. Știm că acasă ne relaxăm și ne odihnim. Așa că trebuie să ne asigurăm tot confortul.

Cum poți avea o casă răcoroasă pe timp de vară?

Sunt câteva detalii de care trebuie să ținem cont pentru a ne bucura de casa noastră. Căldura ne poate crea un mare disconfort. Nu reușim să ne odihnim dacă e prea cald. Suntem irascibili și ineficienți. Așa că da, e importanta ca locuința nostră să fie răcoroasă. Zilele de vară par tot mai fierbinți și mai lungi.

  • Amplasarea dormitorului

Este bine să acordăm o mare atenție amplasării casei. Ideal ar fi ca dormitorul și livingul să fie orientate spre est. Astfel aceste încăperi vor fi răcoroase. Căldura de dimineață nu va încălzi prea mult încăperea. Astfel veți putea să vă odihniți bine noaptea. Veți putea urmări serialul preferat în living, la răcoare.

  • Termosistem de calitate

Puneți accentul pe izolația casei. O casă bine izolată va fi răcoroasă, vara și călduroasă, iarna. Astfel poți testa calitate termosistemului.

  • Geamuri termopan de calitate

Recomand din propria experiență, geamuri cu 3 sticle. Vara, geamul trebuie să rămână rece. Deci sticla nu permite căldura să pătrundă în casă. Iarna, sticla trebuie să fie caldă. Ceea ce înseamnă că nu permite să iasă căldura.

  • Aparat de aer condiționat

Pentru camerele mai călduroase, soluția ideală ar fi un aparat de aer condiționat. Iar dacă nu doriți să investiți în fiecare cameră, aceasta este soluția ideală. Tot la această soluție puteți apela și dacă nu doriți să vă faceți mizerie cu montarea aparatului. Sau pur și simplu, nu doriți să deranjați designul încăperii.

  • Draperii groase sau obloane la geamuri

E foarte important ca soarele să nu pătrundă în casă. Puteți opta pentru draperii groase, închise la culoare. Ele vor împiedica căldură să intre și obiectele din casă să se încălzează. O bună investiție de iarnă și de vară, o reprezintă obloanele la geamuri. Dacă se și potrivește cu stilul casei, este mai bine.

  • Ai grijă la umiditatea din casă

Umiditatea din casă poate influența indicele de confort din locuință. Umiditatea interioară se datorează folosirii dușului cu apă fierbinte, gătitului și uscării rufelor în casă. Un dezumidificator poate extrage 16-20 l apă/zi, de pe o suprafață de 35 mp. Dacă micșorăm umiditatea din casă, vom simți o senzație de confort. Temperatura poate scădea chiar și 3,5 grade. Dacă aveți probleme cu umiditatea și aveți nevoie de un ajutor, îl găsiți aici.

Tu cum faci față zilelor călduroase în casa ta? Ai o casă răcoroasă, ideală sau trebuie să apelezi la ajutoare?

Foto

20 de comentarii la „Cum poți avea o casă răcoroasă pe timp de vară?”

  1. La apartament am parte de caldura tropicala cu toate ca am izolat bine apartamentul dar stau cu fata la soare,la casa am parte de tot confortul termic!

    Răspunde
  2. Daca as sta cu chirie, de exemplu, as investi intr-un aer conditionat portabil pentru ca nu as vrea sa montez un aparat de aer conditionat clasic si sa il las proprietarului cand plec din aparatament. Asa, pe asta mobil il iau dupa mine daca ma hotarasc sa ma mut luna viitoare.

    Răspunde
  3. Am de toate, mai puțin obloane , cred că voi lua în considerație ideea, mai ales la geamurile din spate, dar și dezumidificator.
    acesta l-am trecut pe listă de vreo 2 luni și tot nu reușesc. Am intrat pe site, dar nu m-am hotărât, plus că nu văd prețul. Mai insist 🙂
    Mulțumesc!

    Răspunde
  4. La capitolul umiditate nu ma pricep deloc si nici nu am acordat atentie acestui aspect. Parerea mea este ca vara asta n-a fost atat de imposibila ca in alti ani. In casa a fost toul ok si chiar am simtit racoare sau un aer respirabil fara sa fi pornit vreodata aerul conditionat. Nu-mi explic cum pentru ca afara au fost suficiente zile peste 30 de grade

    Răspunde
  5. Ajutoare, multe ajutoare.
    La parter e ok, dar am si draperii groase, just in case.

    La etaj e grava situatia, intentionam sa punem aer conditionat si sa mai izolam podul, apoi obloane.

    Răspunde
  6. Noi am descoperit la IKEA niște chestii foarte practice. Un fel de storuri din hârtie cartonată care țin și întuneric și protejează și de caldura. Nu complet, dar e ok.

    Răspunde
  7. Ne luptam cu caldura, din pacate. Avem un ventilator care doar invarte aerul cald. Tragem draperiile cat putem, acolo unde e si expunerea aia crunta catre soare.
    Stam acum in cumpana daca sa ne montam la casa in constructie un aparat de aer conditionat sau nu. Eu as vrea si nu as vrea. Stiu ca nu e chiar prietenos pentru sanatate.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.