Bucurați-vă de viață!

flower.jpg w=584&h=581

Aud tot mai des oameni plângându-se că trece prea repede timpul pe lângă ei și nu reușesc să facă tot ce și-ar dori. De cele mai multe ori își neglijează familia, prietenii, chiar și pe ei însuși. Ne dedicăm prea mult timp jobului, curățeniei și gătitului în exces, prea puțin timp ne lăsăm nouă.

Un prieten bun de-al meu ne povestea că era foarte dedicat muncii, apoi a avut un accident și după ce lucrurile s-au îndreptat a decis să se bucure de viață, să profite de fiecare moment, să călătorească și să facă lucrurile care îi plac. Nu de puține ori, își ia prietena și ies în oraș, la un film, la o cafea, la cină, la film, chiar și în vacanțe.

Cred că ne place să ne ascundem în spatele jobului pentru a nu avea timp de nimic, pentru a nu fi nevoiți să cheltuim. E necesar și să strângem bani, e necesar și să ne bucurăm de ceea ce pot ei oferi. Cunoasc oameni care toată viața lor doar au strâns bani și nu s-au bucurat de o vacanță.

În viață e bine să facem de toate cu moderație. Să lăsăm totul baltă într-o zi și doar să ne plimbăm, să stăm pe terasă la o cafea și să ne relaxăm. Cred că merităm atunci când simțim să ne rupem de tot, să ne deconectăm pentru a avea energie să mergem mai departe.

Viața e frumoasă, e scurtă și e bine să ne bucurăm de tot ceea ce ne poate oferi. Suntem surprinși cât de relaxați ne simțim după o ieșire cu prietenii, după o plimbare.

Fiți egoiști atunci când e vorba de voi, bucurați-vă de viață, relaxați-vă și răsfățați-vă ori de câte ori simțiți că aveți nevoie. Două ore departe de toată agitația face mai mult decât îți poți imagina.

E important să avem grijă de noi, fizic și psihic, trebuie să învățăm să facem mai multe lucruri pentru noi, lucruri care ne pot bucura, relaxa!

Nu ne oprim din joacă atunci când îmbătrânim, ci îmbătrânim când încetăm să ne mai jucăm. George Bernard Shaw

2 thoughts on “Bucurați-vă de viață!”

  1. Știi care este problema cu acești oameni care se plâng că nu au timp să facă absolut nimic?
    1. Nici măcar nu încearcă să-și facă timp. Măcar puțin câte puțin. Dacă le iei programul zilnic la bani mărunți, chiar și ei vor constata că își pot face timp. Într-un fel îi înțeleg, după o zi întreagă de muncă, nu prea îți mai vine să te ocupi și de altele, ci doar să stai, să nu faci nimic, să-ți poți aduna puterile pentru a doua zi.
    2. Vor ca totul să se întâmple rapid, la fracțiune de secundă. Nu mai au răbdare. Lucrurile au ritmul lor și anumite condiții în care se întâmplă. Nu se poate chiar așa, peste noapte, fără nici un pic de efort personal, să avem viața pe care ne-am dorit-o. La asta se depune efort personal, în mod constant.

    Reply
  2. Roxana – mare dreptate ai la ambele puncte. Asta cu timpul si eu incercat sa le explic unora cat mult timp pierd cu prostii, dar degeaba. Pe om nu il mai scoti din ritmul lui decat daca vrea cu adevarat sa schimbe ceva. Stii cum e? Fiecare are viata pe care si-o face indiferent cat de mult incerci sa ii explici ca se poate altfel dar trebuie pus osul la treaba.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.