5 moduri cum să ai o bucătărie extravagantă

Îți dorești și tu o bucătărie extravagantă?

Cu toții ne dorim lucruri extravagante. Chiar și atunci când e vorba de casa noastră. Oamenii se împart în două categorii: cei care îndrăznesc și cei care admiră curajul altora. Unora ne place să meargă pe clasic pentru a nu greși. Alții îndrăznesc să optez pentru lucruri mai extravagante. Spun extravagant la ce tot ce iese din tiparul clasic.

Bucătăria este inima unei case, dar și locul care trebuie amenajat cu grijă. Dacă vei opta pentru modern, în câțiva ani, vă părea demodat. Dacă te gândești că vei schimba la câțiva ani totul, va părea ieftin. Vei avea tendința să nu investești prea mult. Ține cont de câteva detalii pentru a avea o bucătărie extravagantă, dar de lungă durată.

5 moduri pentru a avea o bucătărie extravagantă

Dacă îți dorești ceva atipic, nu îți fie frică să îndrăznești. Vei fi surprins câtă lume te va copia. Vei da curaj și altora să fac totul diferit. Majoritatea optează pentru bucătării clasice. Tu încearcă altfel. Cum? Iată 5 idei simple!

  • Mobilier

Primul meu sfat este să uiți de culorile clasice. Uită și de culorile tari de care te vei plictisi repede. Optează pentru nuanțe de nude. Sunt nenumărate variante. Culorile fiind calde, nu se vor demoda.

Al doilea sfat este să optezi pentru mobilier spațios. Modelul fețelor contează, eu am optat pentru rustic în nuanță de gri. După 3 ani, încă îmi place la nebunie și nu aș schimba nimic. Așa că modelul fețelor, puteți opta după bunul plac. Majoritatea merg pe clasic, plat, eu zic ”alege cu curaj și modele pentru fețe”. Mult mai important e să compartimentezi bine mobila. Rafturi, sertare, vitrine, pentru a avea totul la îndemână și pentru a nu păstra prea multe pe blat.

Al treilea sfat este să alegi scaune comode. Dacă optezi pentru scaune de bar, alege din cele cu spătar. Eu am ales scaune model clasic, dar cu spătar mai înalt pentru a fi comod. Am optat pentru fucsia. Da, e o culoare tare, dar merge de minune cu mobila nude. În plus, scaunul e important să fie tapițat pentru a fi comod. Cu toții urâm să stăm pe scaune tari.

bucătărie extravagantă

  • Electrocasnice

Mare atenție la ce electrocasnice alegeți. E important să fie un brand cunoscut, care oferă garanție de durată. Electrocasnicele să aibă opțiunile de care aveți nevoie. Mare grijă și la dimensiuni. Nu uitați să le comunicați din timp celor care realizează mobila.

bucătărie extravagantă

Pentru o bucătărie extravagantă, poți alege hote cu modele atipice, însă fără a scădea randamentul. Caută hota pe beko.ro pentru o bucătărie chic. Cu siguranță, va fi punctul de atracție al bucătăriei. În plus, dacă poți opta pentru electrocasnice cu design deosebit, de ce să nu îți înfrumusețezi bucătăria?

  • Renunță la faianță și sticlă colorată

Când am amenajat bucătăria mea, am căutat soluții pentru partea dintre corpurile de mobilă și blat. Toată lumea spunea faianță. Sau dacă vrei să arate frumos, sticlă colorată sau cu model. Pentru că nicio variantă nu mi se potrivea, am căutat idei. Și așa am ajuns la varianta de tapet de bucătărie. Alege un tapet mai gros, cu striații, care se pretează a fi curățat cu buretele.

Mă veți întreba dacă peste tot am folosit tapet. Da, chiar și zona chiuvetei și a plitei de acest fel. După 3 ani, tapetul arată impecabil, a fost curățat și ”agresat” cu buretele. Arată ca în prima zi. În plus, consider că dacă te plictisești de tapet, durează câteva ore să-l înlocuiești cu unul nou. Însă când e vorba de faianță, nu e așa de ușor/simplu/ieftin de înlocuit.

  • Alege parchet

Mie mi-e frig tot timpul la picioare. Așa că am evitat să am gresie în bucătărie. În plus, nu îmi doream să am senzația de frig doar la vederea ei. Împreună cu soțul, am decis să punem parchet. Da, parchet în bucătărie. Da, peste tot, chiar și în zona chiuvetei și a cuptorului. Cum arată după 3 ani? Impecabil! Ce aș alege după 3 ani? Tot parchet! 

De ce parchet? Se întreține ușor, se curăță repede, se usucă repede după spălare. Încăperea va fi mult mai chic. E important dacă scăpați ceva pe jos, lichid, colorat, cald, să curățați repede. Dacă vă plictisiți de culoare/model, înlocuirea parchetului se face rapid, cu minim de efort și dezordine. De gresie nu poți scăpa ușor.

  • Perdele colorate

Fiecare încăpere a casei are nevoie de culoare. Fii curajos și alege perdele colorate în bucătărie. Eu am optat pentru sistem roman pentru că se curăță repede și simplu. În plus, acoperă geamul și nefiind lungi, nu încurcă pe nimeni. Îmi plac și acele perdele scurte, până la jumătatea geamului sau lăsând doar partea de sus la vedere. Depinde de stilul mobilei și de ce vă place.

bucătărie extravagantă

Am ales pentru bucătăria mea, sistem roman. Materialul este în culoarea mobilei, o nuanță de nude. Pentru un plus de extravaganță, am ales un nude cu flori mari, viu colorate. Sunt într-o armonie perfectă cu scaunele. Căutați să combinați culorile pentru a avea o armonie.

Bucătărie extravagantă cu decorațiuni chic

Pentru cei care mă citesc, știu că pun mult accentul pe culori și decorațiuni. Acestea însemnând mic mobilier, tablouri vesele, rame cu fotografii, obiecte de decor. Din fiecare vacanță, îmi place să aduc mici decorațiuni pentru casa mea. Pentru bucătărie, aduc mereu magneți de frigider. Însă nu uit de suporturi pentru șervețele, solnițe colorate cu tematică, suport de ou fiert, ghivece ceramice colorate, ceas de perete, mici tablouri.

De exemplu, am avut un colț gol în bucătărie. Nu știam ce aș putea pune acolo. A-l lăsa gol nu era o opțiune. Nu îl doream nici prea încărcat. Ce am făcut? Am ales un taburet înalt, de 1,5 m. Evident, era în culoarea mobilei. Iar deasupra, am pus un ghiveci mare cu flori. În funcție de sezon, anotimp, sărbătoare, acolo e un loc cu tematică. În restul zilelor, tronează o floare mare! Deci, opțiuni există, trebuie doar răbdare să le găsim!

Cum arată pentru voi o bucătărie extravagantă? Ce v-ar plăcea să adaugați la bucătăria voastră pentru a fi deosebită? 

Foto

35 de comentarii la „5 moduri cum să ai o bucătărie extravagantă”

  1. Ce superb arata! Mie mi-ar placea, in primul rand, spatiu. Am o bucatarie minuscula, da minuscula rau de tot! Inca visez sa reusim sa ne mutam de la apartament la casa si sa am o bucatarie imensa, in care sa ma pot misca in voie. Apoi, mobilierul si detaliile vedem pe parcurs.

    Răspunde
  2. Pentru mine, o bucatarie extravaganta arata exact ca cea pe care ai descris-o tu. Noi avem bucatarie clasica, insa aceasta extravaganta este mult mai practica.

    Răspunde
  3. Noi avem în plan de ceva vreme să aducem schimbări majore bucătăriei. Mă bucur tare mult că am dat peste articolul tău înainte de a face acest lucru. Am găsit atât de multe idei, dar am și aflat lucruri noi care chiar contează și cu siguranță voi ține cont de ele. Mulțumesc!

    Răspunde
  4. Mie imi place la nebunie cum arata parchetul in bucatarie, dar parca am retineri in a-l folosi la amenajarea ei. Cred ca nu am incredere ca ar rezista la fel de bine ca gresia la spalari succesive.

    Răspunde
  5. Eu inca merg pe principiul ”less is more” pentru ca momentan nu am o bucatarie asa spatioasa. Insa planuiesc sa ma mut si sper sa fac modificarile pe care le am in minte 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.