Regina Elisabeta a II-a de Andrew Marr recomandare lectură

13

Regina Elisabeta a II-a – portret intim

Cine nu a auzit de Regina Elisabeta a II-a? Dar câți cunoaștem detalii din viața reginei? Mi-am dorit mereu să cunosc viața Reginei Elisabeta a II-a. Mă bucur că Editura Corint mi-a pus la dispoziție această carte. Regina Angliei a avut o viață departe de ochii curioșilor. Se cunosc despre ea destul de puține detalii. Tocmai acest fapt m-a făcut curioasă despre viața reginei.

Mi se pare interesant să cunoaștem detalii despre Regina Elisabeta. O figură cunoscută, dar extrem de discretă. Se știu prea puține despre ea. Probabil că ea ar spune că suficiente. Cartea este foarte bine documentată. Reprezintă o sursă ideală pentru un referat/proiect.

Regina Elisabeta a II-a – detalii din viața ei

Am citit cu mare interes cartea. Unele detalii le știam, despre altele mă bucur că am aflat. Viața reginei ni se pare simplă și ideală, însă nu e chiar așa. Regina are autoritate, dar nicio putere. Se îmbracă elegant și este punctuală. Ea nu își conduce supușii, ci îi servește. Poate acest lucru ar trebui să-l înțeleagă toți conducătorii.

La 21 de ani, a transmis la radio un mesaj. ”Declar în fața voastră că îmi voi pune întreaga viață, indiferent cât de lungă sau scurtă va fi, în slujba voastră și în slujba Comunității noastre Imperiale, căreia toți îi aparținem. Însă nu voi avea puterea de a-mi duce la capăt această hotărâre decât dacă îmi veți sta toți alături.” Probabil unul dintre cele mai frumoase discursuri. Probabil această gândire a ajutat-o să fie iubită de oameni.

Viața reginei este ținută sub secret. O persoană din personalul intim al reginei a îndrăznit să dea detalii unor ziariști. Ea a fost exclusă din palat. Da, lumea este curioasă, însă fiecare om are și dreptul la intimitate.

Regina Elisabeta a II-a

 

Descoperim în carte că regina este o fire liniștită, atentă la detalii. Zâmbește discret și înainte de a ne putea bucura de zâmbetul ei, el dispare. Nu poți să știi ce e în mintea ei, însă ea are atenția bine distribuită. Este atentă la nevoile musafirilor. Îi conduce personal în camerele lor. Camere care au fost atent pregătite în funcție de fiecare invitat.

Regina Elisabeta a II-a de la istorie la prezent

Primim în carte toate detaliile necesare despre istoria familiei reginei. Se vede că autorul s-a documentat foarte bine. Cartea este bine structurată și aflăm tot ce avem nevoie să știm. Eu nu am pus accent pe datele istorie, ci pe pasajele unde se dezvoltă părți din viața reginei. Mă bucur că am citit această carte. Mă bucur că am aflat câteva detalii din viața ei, deși cred că multe vor fi ascunse de noi!

Voi știți detalii din viața Reginei Elisabeta a II-a? V-ar plăcea să aflați mai multe detalii? Nu ezitați să citiți cartea

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

13 Comments

 1. O recenzie bine venita azi de ziua regalitatii. Sa sti ca si eu sunt foarte curioasa sa aflu mai multe detalii despre viata reginei Elisabeta a II a dar recunosc ca mi-ar placea sa le aflu pe cele din spatele cortinei.

 2. Cristina Dragomir on

  Am remarcat-o si eu printre noutatile de la editura Corint, dar nu stiam daca e ceva de capul ei, desi ma atragea ideea de a afla anumite anumanunte despre o regina de talia ei. Am pus-o lista mea de lecturi.

 3. Am vazut cateva detalii despre viata ei intr un video. Unul din ele era ca se inbraca atat de strident pentru a putea fi observata usor intr o multime. Alt lucru despre ea, care mi se pare ft amuzant, este ca uraste sandalele cu talpa ortopedica :))

 4. Imi place sa citesc despre personalitatile lumii- pe regina o admir in mod deosebit!
  Cu siguranta am sa cumpar si eu cartea-merci pentru recomandare!

 5. mi-ar placea sa citesc cartea asta, cred ca regina mama chiar e un model de urmat! imi pare bine ca si0a tinut viata ferita de ochii lumii si a avut grija ca nimeni sa nu ofere informatii nedorite

 6. Ioana S. Pavel on

  Si eu as fi foarte curioasa sa citesc aceasta carte tocmai din motivul ca viata dumneaei e foarte ferita de ochii curiosilor.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
cel mai potrivit laptop
Cum alegem cel mai potrivit laptop pentru noi?

Cel mai potrivit laptop, există, dar trebuie căutat Există cel mai potrivit laptop pentru noi? Da, dacă avem răbdare pentru...

Close