Bucătăria sclavilor de Kathleen Grissom recomandare lectură

Bucătăria sclavilor – prima carte de vacanță

M-am reîntors din vacanță cu recenzii bune. Am reușit să citesc în vacanță 3 cărți minunate. Dacă aș mai fi avut una, ar fi fost perfect. Vacanța pentru mine înseamnă relaxare și lectură. Blocată în trafic pe autostradă, am citit. Pe plajă, la soare, bronzându-mă, am citit. În camera de hotel, odihnindu-mă, am citit. Așa se face că am citit peste 1200 pagini.

Bucătăria sclavilor

Bucătăria sclavilor mi-am dorit mult să o citesc. Am citit puține cărți despre viața negrilor. Coliba Unchiului Tom și 12 ani de sclavie. Însă aceasta mi-a confirmat cunoștințele. Kathleen Grissom scrie tare frumos. Te atrage să citești povestea. Se vede că a fost o carte bine documentată.

Bucătăria sclavilor – delimitarea clară dintre alb și negru

Pentru vacanță, nu puteam face o alegere mai bună. A fost o bună companie de vacanță. Cartea este despre viața unor familii de sclavi și legătura cu stăpânii. Este o poveste puțin întortocheată, cu multe personaje, multe nume de reținut pentru a înțelege povestea. Însă cartea este plină de acțiune, nu te vei plictisi deloc parcurgând cele aproape 400 de pagini.

Lavinia este o fetiță de imigranți care rămâne orfană pe un vas. Părinții au murit în timpul călătoriei. La destinație, stăpânul vasului o duce la el acasă, iar pe fratele ei îl vinde. Cumva trebuia să-și recupereze banii de drum. La început, Lavinia este speriată, nu vorbește, nu mănâncă. Cu timpul, se atașează de sclavii din bucătărie. Ajunge să-i considere familia ei. Nu prea înțelege de ce stăpânul stă în casă și mănâncă la masă doar cu soția și copiii. Nu înțelege de ce negrii nu pot servi din mâncarea preparată pentru stăpâni.

Timpul trece, Lavinia crește și începe să vadă cu alți ochi diferențele dintre alb și negru. Cum stăpânul este mai mereu plecat de acasă, soția rămâne singură și depresivă. Când fetița ei moare, clachează și nu se mai poate ocupa de casă, de moșie. Lavinia o va ajuta să treacă peste depresie. Drept răsplată, ea va învăța să scrie și să citească.

Bucătăria sclavilor – locul tuturor secretelor

Sclavii deși sunt ținuți departe de problemele albilor, ei știu tot. Poate chiar mai mult decât știu stăpânii lor. Bucătăria este locul unde se discută despre probleme albilor, dar și ale negrilor. Tot aici este locul unde negrii se iubesc, dar și locul unde albii se răzbună pe negrii.

Povestea este atât de frumoasă încât dacă încep să povestesc, nu mă voi mai putea opri. Fiecare personaj este extrem de bine conturat. Fiecare personaj trăiește o dramă cumplită. Așa a fost mereu viața sclavilor. Au trebuit să îndure nedreptăți. Nu au avut dreptul la cuvânt. Cuvântul lor nu a avut valoare.

Bucătăria sclavilor

Povestea ascunde multe secrete. Veți savura fiecare pagina. Veți dori să aflați cât mai repede deznodământul. Comandați acum cartea de pe Libris. unde o găsiți la preț redus. În categoria Beletristică, veți găsi multe alte titluri interesante.

Vă plac poveștile despre viața negrilor? V-ar plăcea să citiți cartea, Bucătăria sclavilor? Eu consider că e o carte de avut în bibliotecă!

19 comentarii la „Bucătăria sclavilor de Kathleen Grissom recomandare lectură”

  1. Pare a fi o carte unde totul este in continua miscare. Ador cartile de genul, unde ceva se intampla mereu, asa ca m-ai convins, o sa o caut si eu. Desi destest treaba asta cu alb-negru-sclav-stapan. Presimt ca o sa ajung sa ma cert cu Cartea 😂

    Răspunde
  2. O, da! Chiar m-ai făcut să-mi imaginez scene din cartea ”bucătăria sclavilor”. Am iubit ”Coliba Unchiului Tom” , prima carte citită din viața mea deci, cu siguranță voi adora cartea prezentată.
    Mulțumesc!
    P.s Și eu citesc mult în concediu 🙂

    Răspunde
  3. Ce fain că ai reușit să citești așa de mult!! De la o vreme parcă nu reușesc să îmi fac îndeajuns de mult timp pentru asta. Pare interesantă lectura recomandată de tine. O pun pe wishlist. 😘

    Răspunde
  4. Eu nu am citit nici Coliba unchiului Tom, daca poti sa crezi ce inapoiata sunt! Nu as zice ca ma atrag cartile despre perioada asta a sclaviei pentru ca intuiesc oarecum ca sunt dureroase. Sau poate ma atrag, la fel cum ma atrag si cele despre Holocaust, doar ca incerc sa ma tin mai departe de ele sa nu ma apuce plansul.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.