Banana bread – cea mai recentă rețetă încercată
Banana bread este soluția ideală când ai banane moi. Nu știu cum se face, mereu îmi rămân 2-3 banane. Uit de ele în frigider și se înmoaie. Mă doare sufletul să le arunc. Așa că am căutat rețete pentru a le folosi. Sunt împotriva risipei de alimente. Așa că a venit momentul să încerc și eu renumita Banana bread.
Mi-a plăcut rețeta că are puține ingrediente și poți adăuga diverse după bunul plac. Înlocuiește cu succes clasicul chec. Este foarte sățios și pentru toate gusturile.
Ingrediente necesare Banana bread:
- 3 banane moi,
- 3 ouă,
- 200 grame zahăr,
- 80 ml unt topit,
- un praf de copt,
- esență de vanilie,
- un praf de sare,
- 200 grame făină albă,
- stafide și ciocolată (bănuți am folosit eu).
Mod de preparare Banana bread:
Etapa 1:
Decojim bananele și le paserăm cu furculița. Cu cât sunt mai moi, mai coapte, va fi mai ușor. Obținem o pastă fină. Spălăm bine ouăle. Le adăugăm la compoziția de banane. Mixăm bine și adăugăm pe rând zahărul, untul topit și răcit. La final, adăugăm praful de copt, sarea, vanilia și făina. Vom obține un aluat mai gros, dar care curge. După preferințe, puteți adăuga ciocolată, stafide, nucă.
Etapa 2:
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de chec. Turnăm cu grijă aluatul. Nivelăm bine ca să fie uniform. Dăm tava la cuptor pentru 50 de minute. Setăm cuptorul la 180°C, opțiunea căldură de sus și jos. Scoatem tava și facem testul cu scobitoarea. Dacă iese curată, checul este copt.
Etapa 3:
Vă recomand să lăsați câteva minute checul să se răcorească. Apoi ar fi bine să-l scoateți din tavă și să îndepărtați hârtia de copt. Ea va menține checul cald, va transpira și să rămâne umed.
Feliați cu grijă când s-a răcit. Se poate servi la micul dejun cu gem sau cremă de ciocolată. Poate fi servit cu lapte, cafea sau ceai! Ideal de luat în vacanțe sau de pus pachet la școală sau job.
stii de cate ori am auzit de banana bread si nu am avut idee ca e de fapt vorba de un chec cu banane? Cum sunt fan si chec si banane, iti dai seama ca am sa incerc reteta ta. Numai sa gasesc niste banane din alea parfumate si bine coapte. Deja imi ploua in gura.
O.reteta absolut delicioasă, am sa o salvez!
interesantă rețeta ta, dar nu am încercat aceasta variantă.
Bananele nu se numara printre preferatele mele dar nici nu le resping total. Interesanta aceasta reteta de chec cu banane si cred ca mi-ar placea sa o incerc.
eu iarna fac destul de des, pun in afara de banane multe fructe confiate, este delicios!
Mie imi place mult checul dar cu banane nu l-am incercat desi am auzit de banana bread.
Vrem și noi de mult timp să facem banana bread!! Pare delicioasă rețeta ta!! 😍😍
Nu am incercat niciodata dar chiar e usoara reteta si vreau sa o incerc.
Nu am încercat sa fac, însă am consumat deseori în copilărie. Mamei mele ii plăcea sa îmi pună la școală.
Interesantă ideea/rețeta!
Merită încercat, mai ales că banane foarte coapte se găsesc mereu sunt prin casă.
Am aceeași părere despre risipa alimentelor și fac ce pot pentru reducerea ei.
N-am incercat niciodata, insa m-ar tenta!
N-am incercat niciodata chec cu banane. Eu le mai folosesc la pancakes cand sunt prea moi sa fie mancate asa.
Extrem de interesantă rețeta! Sigur am să o încerc și eu
Am tot auzit despre aceasta banana bread. Suna bine si totusi n-am facut reteta asta pana acum! Cu siguranta o voi incerca curand
Am tot auzit de acest desert insa nu am mancat niciodata. Cum imi plac bananele la nebunie, cred ca am sa prepar si eu delicatesea asta. 😁
Foarte tare reteta, iese foarte bun 😀