Brioșe cu ciocolată – pentru o după-masă liniștită
E miercuri după-masă, și după o zi lungă la job, am decis să mă relaxez în bucătărie, gătind ceva bun, sănătos. Sunt mereu în căutare de rețete interesante, de cele mai multe ori îmi dau seama dacă rețeta e bună sau nu, și completez mereu la cantitate și arome. Pentru ca dieta să fie mai ușor de dus, e bine să avem mereu ceva dulce în casă.
Ingrediente necesare pentru brioșe cu ciocolată:
- 2 ouă,
- 4 linguri de îndulcitor,
- 8 linguri de făină premix de patiserie,
- un praf de copt,
- 4 linguri de ulei, data viitoare voi pune unt moale,
- 200 ml smântână pentru frișcă, dar se poate pune și lapte,
- 4 linguri de cacao,
- o fiolă esență de vanilie,
- o fiolă esență de rom,
- bănuți de ciocolată,
- vișine din compot sau gem.
Mod de preparare brioșe cu ciocolată:
Etapa 1
Amestecăm făina cu cacaua, îndulcitorul, praful de copt.
Etapa 2
Într-un bol, mixăm bine ouăle cu uleiul și smântâna pentru frișcă.
Etapa 3
Turnăm compoziția lichidă peste compoziția uscată, amestecând energic.
Amestecăm cu grijă, să nu rămână cocoloașe.
Etapa 4
În forme de copt din ceramică sau forme din aluminiu. am subestimat cantitatea, am crezut că sunt suficiente 4 bucăți, dar vă recomand să folosiți cel puțin 6 sau 8.
Am umplut doar pe jumătate formele și am pus vișine și câțiva bănuți de ciocolată neagră, am umplut forma și am pus câțiva bănuți de ciocolată și pe deasupra.
Am pus formele într-o tavă și am dat-o la cuptor pentru 20-30 de minute la 200ºC. Mie mi-au curs puțin din formă, așa că nu sunt foarte aspecutoase de data aceasta.
Și rezultatul final.
Acest desert este sățios și nu puteți consuma o brioșă întreagă, de aceea vă recomand să faceți în mai multe forme, ca să fie mai micuțe. Ele pot fi reîncălzite și servite cu topping de fructe sau de ciocolată.
Poftă bună!
Abia astept sa incerc si eu reteta :).
Desert rapid si sanatos! Spor la treaba si pofta buna!