Biblioteca din Paris de Janet Skeslien Charles recomandare carte

10

Biblioteca din Paris de Janet Skeslien Charles – cărți și război

Biblioteca din Paris de Janet Skeslien Charles a fost una dintre puținele cărți care nu m-a cucerit de la primele pagini. Dar m-am ambiționat și am continuat să citesc. M-am bucurat că nu am abandonat cartea. Povestea devine tare captivantă și mi-ar fi rău să nu o finalizez. Nu toate cărțile sunt așa cum ni le dorim. Multe dintre ele sunt peste așteptări dacă avem răbdare să le parcurgem.

Cartea poate fi comandată de pe site-ul Libris, din categoria Beletristică, Literatură universală. Încercați să vă îmbogățiți biblioteca cu diverse titluri și autori. Parcurgând cartea aceasta, veți înțelege de ce.

Biblioteca din Paris – cărțile și lectura în timpul războiului

Când spunem război, ne gândim la moarte, durere, suferință. Lectura nu poate face parte dintr-un astfel de scenariu. Dar oare cărțile nu ne ajută întotdeauna? Trebuie doar să le lăsăm.

Odile iubește cărțile de mic copil. Biblioteca o îndrăgește datorită mătușii sale. Deși provine dintr-o familie bună și nu are nevoie să muncească, dorește să se angajeze la bibliotecă. Iubește poveștile, dar și sistemul lor întortocheat de inventariere. Când începe războiul, fratele ei decide să se înroleze și pleacă la război. Lasă în urmă o logodnică, dar și o familie îndurerată. Dar nu poate sta cu mâinile în sân. Trebuie să-și apere țara. Odile nu înțelege la început dorința aceasta a lui. Dar ea se îndrăgostește și războiul amenință să le ia tot. Pacea, libertatea, liniștea, dragostea. Și atunci face ceea ce orice tânăr iubitor de patrie poate face. Luptă, dar luptă cum poate!

Pasiunea pentru cărți leagă oamenii

Lily și-a pierdut mama. Regretă atât de multe, dar e târziu. De ce nu i-a spus ”te iubesc” de fiecare dată când mama merita? De ce nu a apreciat-o? Aceste gânduri o macină și o îndepărtează de tatăl ei.

Destinul face ca ea să se apropie mai mult de vecina ei, Odile. Nu știe mai nimic despre ea sau despre trecutul ei. E doar o bătrână singuratică. Dar ele două împărtășesc pasiunea pentru cărți. Și timpul le va dovedi că există o legătură mai puternică între ele.

Cărțile sunt menite să ne deschidă mintea, ochii, sufletul. Ele pot lega oameni, destine. Pot ascunde sau dezvălui un secret. Nu ai cum să nu iubești cărțile, mai ales că ele îți pot dezvălui lumea în alt mod.

Citește cartea, Biblioteca din Paris, și vei vedea o altă parte a războiului. Savurează cartea și nu uita să o recomanzi mai departe! 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

10 Comments

  1. cristina dragomir on

    geniala cartea si foarte dureroasa. M-a prins asa de tare, ca in 2 zile am terminat-o. Nu ma satur sa citesc carti pe tema asta. Nu ma satur sa descopar cat de cruzi pot fi unii pe timp de razboi si cata putere se naste din instinctul de supravietuire.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
răsfățul tenului Notino
Sfaturi pentru răsfățul tenului cu produse Notino

Răsfățul tenului, mai mult decât îngrijire Răsfățul tenului a fost mereu o prioritate pentru mine. Îngrijirea este foarte importantă. Înseamnă...

Close