Beneficii activități fizice alături de copii

20

Beneficii activități fizice – mai multă mișcare

După o lungă perioadă de stat în casă, simțim nevoia de mișcare în aer curat. Natura este minunată la început de vară. Temperaturile sunt moderate. Toate ne îmbie să facem mai multă mișcare. Cei mici au dus lipsă de activitate fizică, atât de necesară pentru o bună dezvoltare.

Beneficii activități fizice sunt o mulțime. Ele ne pot motiva să facem mai multă mișcare. Iar copilul ne poate stimula și mai mult! Ei se bucură de compania adulților, mai mult decât de orice jucărie.

Beneficii activități fizice – relaționare, stare de bine, energie

Știm că mișcarea este benefică pentru corp, dar și pentru minte. De prea puține ori, ne mobilizăm să facem mișcare. Însă cei mici ne pot motiva mai mult decât credem. Ei își doresc să practice diverse sporturi. Sunt atrași de joacă, ceea ce implică mișcare multă, efort fizic.

  • relaționare, comunicare

Copilul își dorește mișcare, dar alături de părinte. Pentru el, părintele este stâlpul lui. Îi dă încredere compania unui părinte, curaj să încerce ceva nou. Nu îi este frică de eșec. Tata nu va râde niciodată de el. Mama va fi mereu acolo cu sfaturi bune.

Toți copiii sunt atrași de role. Sunt în culori și modele diferite. Te învață despre echilibru, dar și despre viteză și curaj. În plus, susținerea părintelui e necesară la început. Comunicarea între cei doi este esențială și astfel vor învăța să interacționeze mai bine. Iar pentru a fi compania perfectă, și părintele se urcă pe role. Și ce e mai frumos decât o familie făcând mișcare împreună?

beneficii activități fizice

E mult mai ușor să îți faci prieteni când ai o activitate preferată în comun. Găștile în jurul unui sport sunt, de multe ori, foarte bine închegate și stabile.

  • energie, încărcarea bateriilor

Un sport care te încarcă cu energie, consider că este ciclismul. Iată de ce e bine ca cei mici să învețe de la vârste fragede datul pe bicicletă. Plimbările în natură, cu bicicleta, sunt minunate. Poți ajunge acolo unde cu mașina este imposibil. Locuri de poveste care trebuie văzute. Achiziționează pentru întreaga familie, biciclete potrivite de aici și porniți în explorare.

Aventura, mișcarea, descoperirea peisajelor de vis ne încarcă cu energie pentru o bună perioadă de timp. Familia va petrece timp de calitate, împreună.

beneficii activități fizice

  • stare de bine, energie pozitivă

Chiar dacă ne mobilizăm cu greu să facem mișcare, starea de după nu se compară cu nimic. Suntem epuizați fizic pe moment, dar încărcați cu energie pozitivă. Ne simțim mai energici, mult mai pozitivi. Avem o stare de bine greu de dobândit altfel. Rezistența fizică ne ajută mult starea de sănătate, imunitatea crește. Avem mintea limpede, gândim mai rapid și mai bine! Optează pentru mișcare în aer liber de câte ori ai ocazia. Nu îți refuza copilul când îți cere să faceți mișcare împreună.

Beneficii activități fizice alături de cei mici ar trebui să te motiveze să faci mai multă mișcare în natură! E pentru binele tuturor și poți fi un bun exemplu pentru cei din jur! Tu ce sport practici? Și ce sport ți-ar plăcea să faci?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

20 Comments

  1. Practicam impreuna, adica toata familia, ciclism, patinaj cu role sau pe gheata, faceam drumetii. dar odata cu cresterea fetei nu prea ne-a mai inclus in aceste activitati, pe care acum le practica cu prietenii.

  2. Si eu mi-am propus sa fac mai multa miscare. Mi-ar placea sa merg mai mult cu bicicleta doar ca acum imi este greu spre imposibil. Poate vara viitoare ma apuc de biciclit si acum voi merge mai mult pe jos

  3. merg mult pe jos alaturi ne nepotica mea. Ea merge cu tricicleta sau trotineta si eu pe jos. Ma simt mult mai bine din toate punctele de vedere, asa ca pot confirma ca activitatea fizica alaturi de copii este buna nu doar pentru corp, ci si pentru suflet si minte.

  4. Singurul sport pe care il practic e statul pe canapea :)) Incerc sa ma mai antrenez acasa din cand in cand. Pe langa asta, incerc sa merg pe jos zilnic, cel putin 40-50 de minute, indiferent de vreme. Ma ajuta si sa ma relaxez, dar si sa ma simt mai bine

  5. Noi am cumparat biciclete la copii si pentru mine. Urmeaza si sotul dar are ceva datorii la ANAF si ulterior isi va lua si el. Insa, nu prea avem parcuri in apropiere potrivite pentru mersul cu bicicleta. Putem numai dimineata. Dupa amiaza toate parcurile sunt pline si nici la pas nu prea ai loc.

  6. Acum nu mai practic nici un sport, mai fac din cand in cand exercitii fizice de pe Youtube alaturi de fiul meu, dar mi-ar placea sa merg la inot.

  7. Nu am copii, nici nu îmi doresc, dar un mare Da pentru natura și petrecerea timpului în deplina liniște și pace. Ador natura și tot ce ne poate oferi ea.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
mască de față
Mască de față: beneficii pentru ten înainte de petrecere

Mască de față - între îngrijire și răsfăț pentru ten Tenul nostru are mare nevoie de îngrijire și atenție. Trebuie...

Close