Bârfa

2

Dicţionarul defineşte bârfa ca fiind acţiunea de a vorbi de rău, a îndruga verzi şi uscate. Bârfa e asociată cu gura, fleanca, adică vorbeşte gura fără noi.

Din păcate acest obicei prost este des întâlnit şi în zilele noastre. Ideea de a vorbi despre cineva atunci când nu e prezent, într-un mod peiorativ, arată caracterul unui om, sau mai degrabă lipsa de caracter.

Doamna bunelor maniere, Aurelia Marinescu, ne sugerează să povestim despre ceilalţi, atunci când nu sunt prezenţi exact atât cât le-am spune în faţă.

Dacă ar fi să întoarcem pe altă parte subiectul bârfei, am putea spune că aceia care bârfesc nu au o cultură foarte vastă sau un interes anume pentru un hobby sau un sport, căci de ar fi aşa, ar găsi alte subiecte de discuţie, nu doar viaţa altora.

Obiceiul de a bârfi poate denotă lipsa încrederii în sine, în loc să priveşti în interior şi să corectezi ceea ce nu-ţi place, priveşti la alţii fiindcă e mai simplu.

Dacă te deranjează ceva sau nu-ţi place, e de preferat să apelezi la curaj şi să vorbeşti deschis şi din inima cu acea persoană. Sinceritatea va fi mereu apreciată de oamenii de calitate. Aşadar, spune în faţa ceea ce gândeşti sau taci pe vecie, nicidecum nu răspândi vorbe răutăcioase sau intrigi.

Dacă Lucian Blaga scrie : « nu te certa cu oamenii mai mult decât cu tine însuţi », aş continua cu nu-i bârfi pe oameni mai mult decât te bârfeşti pe tine.

Pentru mai multe articole despre bunele maniere, vă invit să citiți și site-ul ManierArt.

About Author

Consultant în bune maniere - ManierArt.ro. Îmi plac foarte mult oamenii și sunt convinsă că putem face lumea mai bună, mi-am dedicat viața oamenilor și bunelor maniere, care, din punctul meu de vedere înnobilează sufletul. Cred cu tărie că responsabilitatea se află în mâinile noastre și că noi avem puterea să schimbăm lucrurile în bine și mai bine. Vă invit să-mi fiți alături în călătoria aceasta a vieții. Mai multe informații despre bune maniere găsiți aici http://www.manierart.ro/ .

2 Comments

  1. FELICITARI pentru articol! Barfa este un sport national din pacate, am ajuns sa renunt la a petrece timpul cu oameni care exact cum ai scris nu stiu sa vorbeasca de altceva decat despre altii, nu conteaza ca sunt rude sau prieteni.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
îngrijire ten cu pori dilatați
Îngrijire ten cu pori dilatați cu produse Notino

Îngrijire ten cu pori dilatați - răbdare și atenție Îngrijire ten cu pori dilatați poate fi o adevărată provocare. Ne...

Close