Bandă de alergare – află ce beneficii poate aduce sănătății tale

12

Bandă de alergare – pentru sănătatea ta

Te gândești dacă să cumperi o bandă de alergare? Nu știi care sunt beneficiile folosirii ei? Pentru o viață sănătoasă, medicii recomandă 30 de minute de mișcare pe zi. Benzile de alergare reprezintă o modalitate convenabilă și eficientă pentru mișcare. Folosită acasă sau la sala de sport, banda de alergare te ajut să te menții suplu și sănătos.

Bandă de alergare – beneficiile ei

Cu toții cunoaștem benzile de alergare. Poate unii le-am și folosit. Pentru aceștia, dar și pentru cei care nu le-au folosit încă, vreau să le prezint câteva beneficii.

1.Ușor de folosit

În sala de sport, găsim numeroase aparate. Benzile de alergare sunt cele mai ușor de utilizat. Alergatul în aer liber înseamnă atenție la terenuri denivelate, bălți pe timp de ploaie, borduri, noroi. Alergatul în sală te scapă de aceste griji.

bandă de alergare

2.Urmărirea progresului

Fiecare bandă de alergare este dotată cu un display. Cu ajutorul lui, vă puteți urmări progresul. Monitoarele digitale ne spun distanța parcursă, caloriile arse, ritmul cardiac și durata exercițiului. Puteți chiar să vă salvați timpii pentru a putea face o statistică. Urmărirea progresului este importantă pentru cei care doresc să slăbească.

3.Programe de antrenament

Banda de alergare dotată cu monitor digital poate avea și programe de antrament încorporate. Aceste programe variază în funcție de viteză și inclinația benzii pentru a face exercițiul mai dificil. Rolul acestor programe este de a face antrenamentele tale mai distractive și mai interesante.

4.Pierdere în greutate

Principalul beneficiu al utilizării benzii de alergat este pierderea în greutate. 6 km în 20 de minute înseamnă 230 de calorii arse. Combinarea exercițiilor pe bandă cu o dietă sănătoasă, te va ajuta să ajungi la silueta dorită.

bandă de alergare

5. Îmbunătățirea sănătății cardiovasculare

Banda de alergare oferă un antrenament cardiovascular excelent și contribuie la îmbunătățirea sănătății inimii. Cu fiecare pas pe o bandă de alergat, îți întărești inima. Cu cât inima devine mai puternică, cu atât scade tensiunea arterială. Alergatul ajută la circulația sângelui și reduce presiunea asupra inimii. Aceste exerciții pe bandă ajută la reducerea colesterolului.

6.Antrenamentele nu trebuie să fie o corvoadă

Majoritatea oamenilor care nu fac sport spun că nu au timp. Dar avem timp pentru citit, stat pe net sau la TV. Cu banda de alergare puteți face două lucruri în paralel. Antrenament în timp ce citiți sau în timp ce priviți emisiunea preferată. Pentru ca antrenamentul să nu fie o corvoadă  îl puteți combina cu ceva plăcut. Ascultă muzică, citește o carte, privește o emisiune la TV.  Acestea sunt moduri simple, dar eficiente pentru a vă menține antrenamentele interesante.

7.Îmbunătățirea tonusului muscular

Știați că plimbatul sau alergatul pe o bandă de alergare întărește și tonifiază fesele, mușchii picioarelordar și mușchii cvadriceps. Utilizarea funcției înclinate vă va ajuta să vă tonifiați picioarele chiar mai mult. Iar dacă alergi cu mâinile pe ghidon, îți vei tonifia și mușchii brațelor.

În plus, o bandă de alergare vă va ajuta la menținerea articulațiilor mai flexibile. Mersul pe bandă de alergare în loc de trotuar, reduce impactul asupra genunchilor și articulațiilor. Dacă suferiți de artrită, banda de alergare este o bună modalitate de a menține articulațiile în mișcare și de a preveni durerea.

Bandă de alergare pentru sport în casa ta

Dacă nu vă place să mergeți la sală, puteți opta pentru o bandă de alergare acasă. Astfel prin antrenamente vă mențineți sănătatea în confortul propriului cămin. Puteți face mișcare oricând doriți, de câte ori doriți. Dacă doriți să slăbiți, să vă tonifiați mușchii, sau doar să faceți mișcare pentru sănătate, o bandă de alergare este aparatul/echipamentul în care merită să investiți. Este ușor de utilizat și vă ajută să urmăriți progresul.

Pentru sănătatea ta, fă sport și iarna

Iarna ne mobilizăm cel mai greu să facem mișcare. Frigul, umezeala, ziua prea scurtă ne fac să lenevim. Iarna vă recomand pentru mișcare, sporturile în aer liber. De la săniuș și plimbări prin zăpadă până la sporturi de iarnă cu schiuri sau cu snowboard-ul. Combină utilul cu plăcutul. Fă mișcare în aer liber, petrece timp cu prietenii, bucură-te de viață!

placă de snowboard

Voi cât sport faceți? Ce preferați pentru mișcare, alergatul în aer liber sau exercițiile pe o bandă de alergare?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

12 Comments

  1. pe bune? reduceri de 50%? Imi vine sa plang pentru ca eu imi doresc de mult timp o banda de alergat si tocmai in perioada asta nu am bani de ea. Eu mi-am luat acum vreo 3 ani bicicleta de camera pentru ca mi-e rusine sa ma duc sa alerg pe afara sa rada X si Y de mine. Doar ca pe bicicleta nu pot sta mult pentru ca se declanseaza niste probleme de sezut. Banda ar fi ideala.

  2. Nu pot sa te mint. Miscare fac putin spre deloc. In general merg pe jos daca am ocazia si iubesc acest aspect. Din pacate ajung mult prea rar la sala si o banda de alergare la mine acasa ar fi perfecta. Mi-as dori si eu una

  3. 6 km în 20 de minute? Uhh, trebuie sa fii sportiv de performantă sa atingi asta si nici atunci.
    Media in 20 de minute e cam de 2-3 km la diferite intensitati. Poate la alergat in aer liber scoti 6 km in 20 de minute, dar pe banda sigur nu. E foarte solicitant. Eu fac banda de aproape 1 an de 3 ori pe saptamana si rezultatele se vad in timp atat pe partea de corp si modelarea acestuia cat si pe partea de rezistenta.

  4. Eu imi doresc un Vitarid-r, mai pentru batranetele si bolile mele. A fost o perioada, acum de curand la reducere si pana m-am hotarat eu, a disparut reducerea. Poate data viitoare. Pe banda, nu as face fata

  5. Albu Steluta Georgiana on

    Si eu imi doresc una, dar momentan nu am unde s-o pun (mai am un aparat foarte fain si-i depozitat la cabinet…ufff. Abia astept sa termin si eu casa sa pot sa ma mut …pana atunci vise…

  6. Banda este preferata mea atunci cand merg la sala. Nu m-am gandit niciodata sa-mi achizitionez una acasa pentru ca nu cred ca voi mai face ceva

Leave A Reply

Read previous post:
tuning
Elemente de tuning pentru personalizarea mașinii și funcționalitatea optimă a acesteia

Elemente de tuning pentru personalizarea mașinii și funcționalitatea optimă a acesteia Tuningul auto reprezintă un subiect despre care unii șoferi...

Close