Poveste de Crăciun de Charles Dickens – poveste de iarnă

Poveste de Crăciun de Charles Dickens – poveste de iarnă

A venit momentul să citesc Poveste de Crăciun de Charles Dickens. Mi-e ciudă că nu am timp să citesc toate poveștile de iarnă. Mi se pare că au un farmec aparte. Am descoperit că îmi plac poveștile ilustrate. E mai ușor de parcurs și mai ușor de înțeles povestea.

Anul acesta nu am mai stat pe gânduri. Am comandat de pe Libris.ro cartea. În categoria, Cărți pentru copii am găsit multe cărți drăguțe. Sper să am posibilitatea să citesc cât mai multe.

Poveste de Crăciun

Poveste de Crăciun de Charles Dickens

Nu am știut la ce să mă aștept. Și a fost mult mai bine așa. Povestea pe care am descoperit-o este tare frumoasă. Nu este doar o poveste de Crăciun, ci este acea poveste pe care toți ar fi trebuit să o citim. Știm cu toții că poveștile de Crăciun ne îndeamnă să fim mai buni. Să fim mai darnici și mai aproape de cei în nevoie.

Ebenezer Scrooge este un bătrân bogat, dar foarte ursuz. Zgârcit din cale afară, el urăște Crăciunul. Nu înțelege semnificația urării ”Crăciun fericit!”. Are de fiecare dată o explicație. Crăciunul nu aduce nimic nou. Nu ne aduce bani în buzunar. Însă uită că spiritul Crăciunului e despre altceva.

În Ajun de Crăciun, el primește trei duhuri. Trecut, prezent și viitor. Își va revedea copilăria. Va vedea ce părere au oamenii despre el. Și își va vedea mormântul. Primește o șansă de a se îndrepta până nu e prea târziu!

Poveste de Crăciun

Poveste de Crăciun – lectură obligatorie

Această poveste este ideal de citit în perioada sărbătorilor de iarnă. Să înțelegem cât de important e să fim buni. Să îi învățăm pe cei mici să fie mai buni. Deși e o poveste tristă și pe alocuri mai grea, ea poate fi citită și copiilor mai mici. Imaginile din carte îi vor ajuta să înțeleagă mai bine povestea.

Regret că nu am citit povestea mai devreme. Dar recunosc că am citit-o într-un moment potrivit. O voi reciti cu drag împreună cu nepoțica mea. Va fi lectura mea preferată în ajun de sărbători.

Poveste de Crăciun

Voi ați citit cartea ”Poveste de Crăciun”? Cum vi s-a părut povestea? Ce ați avut de învățat?

 

 

17 thoughts on “Poveste de Crăciun de Charles Dickens – poveste de iarnă”

  1. Cartea arata super interesant cu acele ilustrații! Este superbaaa si perfecta pentru aceasta sărbătoare! Stiu si eu povestea dar cartea arata intr-un mare fel si chiar as vrea sa o cumpăr ca sa o citesc micutului meu cand mai creste! 🙂

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.