Lacul Glaciar Bâlea şi Cascada Bâlea – Munţii Făgăraşului – judeţul Sibiu

Lacul Glaciar Bâlea şi Cascada Bâlea – Munţii Făgăraşului – judeţul SibiuStaţiunea turistică Bâlea Lac este una dintre cele mai frumoase din România, situată la 2000 m altitudine. De peisajele frumoase şi de obiectivele turistice te poţi bucura într-un mediu curat şi liniştit.

Indiferent în ce sezon ajungi aici, staţiunea îşi întâmpină turiştii cu drag. Aici sezonul rece durează 6 luni, dacă îţi place patinajul, îţi spunem că lacul este îngheţat în totalitate şi poţi patina în voie. Vara pe lac se poate practica canotajul.

Lacul Glaciar Bâlea s-a format în circ glaciar şi este situat la o altitudine de peste 2000 m, în Munţii Făgăraş. În anul 1932, lacul Bâlea şi o mare suprafaţă din jurul lacului, peste 180 hectare, au avut norocul şi au fost declarate rezervaţie ştiinţifică. Rezervaţia cuprinde mai multe plante rare, cum este floarea de colţ, şi animale ocrotite: capra neagră, râsul, acvila de munte. Lacul este populat cu păstrăvi.

Ştiaţi că Lacul Glaciar Bâlea are o lungime de 360 m, suprafaţă de peste 46 000 m2 şi o adâncime de 11,35 m?

Din iarna anului 2006, pe malul lacului se ridică an de an Hotelul de Gheaţă, care este unicat în partea aceasta a Europei.

Cascada Bâlea se găseşte la 9 km de Lacul Glaciar Bâlea, pe şoseaua Transfăgărăşan.

Impresionanta Cascadă Bâlea, cunoscută şi sub denumirea de Urlătoarea Bâlei, se găseşte în Munţii Făgăraş, între vârfurile Moldoveanu şi Negoiu, la o altitudine de peste 1200 m.

Cascada Bâlea este cea mai mare cascadă în trepte din ţara noastră, are o cădere de 60 m.

Vara se poate ajunge la cele două obiective turistice cu maşina, iar iarna cu telecabina de la cabana „Bâlea Cascadă”.

Unde ne putem caza? Fie în locurile pentru camping, fie la pensiuni şi cabane. Însă vă sfătuiesc să vă faceţi rezervare din timp.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.