Usturoiul si sanatatea

Usturoiul a fost considerat mult timp un aliment medicinal. El a fost folosit de catre calugari pentru a vindeca boli ,precum ciuma. Hippocrates folosea vaporii de usturoi pentru a trata cancerul cervical. Bucati de usturoi se puneau pe rani in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, deoarece era un antibiotic ieftin si un bun cicatrizant. Mult timp oamenii au folosit usturoiul si suplimente pe baza de usturoi pentru a preveni o multime de probleme de …

Citeste tot

Cum sa tai ceapa fara lacrimi?

Mi-a placut dintotdeauna sa gatesc, de aceea am si decis sa fac un curs de bucatari. Dar mereu am incercat sa ma eschivez cand era vorba de taiat ceapa. De ce? Pentru ca imi aducea lacrimi in ochi! Ceapa este bine cunoscuta pentru abilitatea ei de a ne face sa plangem, datorita proprietatii ei de a elibera un gaz care se formeaza cand ceapa este strapunsa. Cand acest gaz intalneste ochii, se transforma intr-o “forma” …

Citeste tot

Beneficiile consumului uleiului de masline

Cel mai reprezentativ exponent al grasimilor monosaturate este uleiul de masline si este o componenta de baza a dietei mediteraniene. Uleiul de masline este un suc natural care pastreaza gustul, aroma, vitaminele si proprietatile maslinelor. Uleiul de masline este singurul ulei vegetal care poate fi consumat ca atare – proaspat extras din fructe. Efectele benefice ale uleiului de masline se datoreaza atat continutului mare de acizi grasi monosaturati cat si continutului mare de antioxidanti. Studiile …

Citeste tot

Meniu de Craciun

Ne apropiem cu pasi repezi de sarbatoarea Nasterii Domnului. Orice sarbatoare impune si un meniu festiv. Si daca nebunia de la job si shopping, te-a lasat fara idei, iti recomand meniul pe care l-am ales eu pentru acest an de Craciun. Salata de bouef – o combinatie de culori, arome si vitamine Ingrediente necesare: 500 grame carne fiarta de pui sau vita, 500 grame cartofi, 250 grame mazare, 2 morcovi, un patrunjel, o telina mica, …

Citeste tot

Simptomul picioarelor reci

Simptomul picioarelor reci reprezinta o problema comuna care afecteaza multe persoane. El poate varia de la o mica suparare pana la un simptom intermediar altei boli. Care este cauza? Picioarele calde sunt un semn ca circulatia periferica este buna. Caldura este adusa in picioare de catre circulatia sangelui. Deci, circulatia proasta este motivul evident pentru picioarele reci, ca exista o scadere a circulatiei normale. Multe afectiuni pot duce la aceasta “boala”, cum sunt scleroza, bolile …

Citeste tot

Top 10 alimente necesare pe zi

Viata agitata ne face sa uitam ca alimentatia este partea cea mai importanta. Mereu ne intrebam “Oare de ce racesc atat de repede?, De ce ma simt obosit? De ce nu am energie sa fac tot ceea ce imi doresc? Este bine sa cunoastem puterile alimentelor, astfel ne va fi mai usor sa acumulam energie, vitamine. Fie ca e vorba de carne, lactate, legume, fructe, seminte, toate au un continut variat de vitamine, si ne …

Citeste tot

Sfaturi pentru un par sanatos

Poluarea, stresul, alimentatia, toate ne afecteaza organismul, inclusiv parul. Cu totii ne dorim un par frumos si sanatos, dar oare stim ce trebuie sa facem pentru a-l avea? Parul este o combinatie intre o proteina numita keratina si aminoacizi, si fiecare suvita de par este ca un snur. El are o teaca exterioara sau cuticula, care inveleste cortexul interior. Cuticula poate sa reziste abuzurilor, cum sunt, caldura si periajul. Parul frumos si stralucitor este un …

Citeste tot

Condimentele – aroma preparatelor I

Pentru a imbunatati preparatele culinare, folosim condimente, dar trebuie sa stim ce, cat si cand sa le punem. Sunt adepta gatitului dietetic, si folosesc foarte rar condimente, dar la cursul de bucatari am invatat rolul lor in savoarea mancarii. Ce sunt mirodeniile ? Mirodeniile sunt substante de natura minerala (sare) sau vegetala (frunze, seminte, radacini, fructe intregi sau macinate) sau un preparat din acestea (o?et, ulei, esenta, extract, pasta, sos), sau obtinut? prin sinteza (aroma, …

Citeste tot

Ce e colesterolul?

Corpul nostru produce in mod natural colesterol. Cantitatea pe care o produci depinde de genetica. Nu este in totalitate rau deoarece corpul are nevoie de colesterol pentru anumite functii. Totusi, prea mult colesterol poate fi nesanatos. Iata valorile pe care Asociatia Cardiologica Americana le-a stabilit pentru un consum zilnic: mai putin de 200mg se considera sanatos intre 200 si 239 mg se considera la limita superioara a nivelului de colesterol peste 240 mg se considera …

Citeste tot

Lamaia – minunea galbena!

Lamaile sunt fructe comune si le gasim peste tot. Le folosim pentru a face limonada, le amestecam in bauturile noastre pentru a obtine un gust mai intepator, indeparteaza petele, regasim mirosul in toate deodorizantele, si le folosim cand gatim atat ca ingredient cat si pe post de garnitura. Poate ar fi bine sa te opresti si sa privesti aceasta mica minune galbena si din alte puncte de vedere. Cand natura ti-a oferit acest fruct, e …

Citeste tot

Dovleacul – aroma toamnei tarzii

Toamna ne incanta cu arome imbietoare si o multime de legume si fructe menite sa ne intareasca sistemul imunitar. Azi vreau sa iti spun despre beneficiile dovleacului, acela mare si portocaliu care ascunde o multime de vitamine si antioxidanti si beta-caroten. El este originar din America Centrala si semintele lui dateaza din anii 7 000 i.e.n. E bine de stiu ca pulpa de dovleac contine vitamine A, C, E, saruri minerale, protide. La ce ajuta …

Citeste tot