Meniu pentru masa de Paşti!

Cu fiecare sărbătoare, gospodinele încearcă să pregătească preparate deosebite, tradiţionale zonei natale. Masa de Paşti trebuie să cuprindă atât preparate pe bază de carne de miel cât şi ouă roşii. Nu sunt o mare consumatoare de carne de miel, dar am spus întotdeauna că dacă e bine preparată, şi gospodinele folosesc condimente speciale pentru carnea de miel, preparatul nu are cum să nu fie delicios. Atunci când prepari carne de miel, nu te sfii să …

Citeste tot

Savureaza o salata!

Atunci cand vine vorba de salate, le gasim in formele cele mai variate, de la salate simple de legume, pana la combinatiile cele mai inedite, cu carne, fructe de mare, paste, chiar si salate de fructe. Salatele se pot servi la orice ora, cu diferite sosuri, pot fi salate light pentru a stimula apetitul, salate care insotesc felul principal, salate care reprezinta preparatul de baza, asa cum sunt salatele cu carne de pui, bucati de …

Citeste tot

Cosmetica fetei – I

Din timpuri stravechi, pe langa alte produse naturale, in special unele fructe si legume, au fost utilizate sub diferite forme pentru intretinerea pielii, indeosebi a tenului. Odata cu aparitia industriei cosmetice, bazata in special pe chimicale, cosmetica naturala a fost data uitarii. Abia in ultimele decenii s-a revenit la produsele naturale, dar prelucrate prin diferite procedee care nu protejeaza intotdeauna structurile chimice cu adevarat naturale. Anumite substante importante, cum sunt vitaminele, enzimele, fitohormonii, factorii biotici, …

Citeste tot

5 moduri de a evita alergiile de primavara!

A venit primavara, si ea ne aduce soare, cer senin, optimism, dar si alergii! M-am gandit ca ti-ar prinde bine niste sfaturi pentru a evita alergiile. 1. Inspecteaza cu atentie casa ta ! Poate ca nu suna logic, dar si praful din casa este la fel de daunator ca si cel de afara. Casa ta, cu toate materialele ei, apoi mobila si pernele, covoarele, geamurile bine inchise, si spatiile calde si inchise, poate sa fie …

Citeste tot

10 motive de ce sa consumam avocado

Unul dintre cele mai neobisnuite fructe cunoscute, avocado este o sursa de hrana pentru multe culturi din intreaga lume si contine un nivel ridicat de grasimi monosaturate si numeroase vitamine si minerale. Fructul avocado a castigat popularitate in SUA, peste 40% din populatia Americii achizitioneaza zilnic acest fruct. Avocado da un plus de savoare aproape oricarui preparat culinar. Istorie : copacul de avocado este originar din America de Sud si Centrala. Artefactele gasite in Mexic …

Citeste tot

Cum sa ai unghii sanatoase si frumoase?

Din copilarie, mi-a placut sa am o manichiura impecabila. Ani de zile am avut unghii tehnice, acum manichiurista mi-a zis ca trebuie sa fac o pauza, si ca va trebuie sa fac un tratament pentru a le intari putin. Nu este nevoie sa mergi la un salon scump pentru a avea unghii perfecte. Ai grija la dieta si vei fi surprins de rezultate. Informeaza-te ce trebuie sa mananci ca sa ai unghii puternice si sanatoase. …

Citeste tot

Sfecla rosie si beneficiile asupra sanatatii

Sfecla rosie este o leguma de la care se poate folosi atat radacina cat si frunzele pentru gatit. Cei mai multi suntem obisnuiti la sfecla cu aceea culoare rosie – purpurie a radacinilor sfeclei. Aceste radacini sunt atat dulci cat si sarate in acelasi timp. Atat frunzele cat si radacina sunt bogate in nutrienti si au proprietati medicinale foarte bune. In secolul al XIX lea s-a descoperit ca din sfecla se poate extrage zahar, si …

Citeste tot

Meniu de Revelion

Anul acesta am hotarat sa petrecem noaptea dintre ani in familie si voi reusi astfel sa imi etalez talentele de bucatareasa, si sa decorez cum am invatat la cursul de bucatari. Si cum meniul trebuie sa fie complet si sa cuprinda de toate, iata ce iti propun: rosii umplute cu crema de branza, ciuperci umplute, salata de cartofi cu peste (reteta o gasiti aici), bulete de cascaval (preferatele mele), ciorba de burta la miezul noptii, …

Citeste tot

Meniu de Craciun

Ne apropiem cu pasi repezi de sarbatoarea Nasterii Domnului. Orice sarbatoare impune si un meniu festiv. Si daca nebunia de la job si shopping, te-a lasat fara idei, iti recomand meniul pe care l-am ales eu pentru acest an de Craciun. Salata de bouef – o combinatie de culori, arome si vitamine Ingrediente necesare: 500 grame carne fiarta de pui sau vita, 500 grame cartofi, 250 grame mazare, 2 morcovi, un patrunjel, o telina mica, …

Citeste tot

Simptomul picioarelor reci

Simptomul picioarelor reci reprezinta o problema comuna care afecteaza multe persoane. El poate varia de la o mica suparare pana la un simptom intermediar altei boli. Care este cauza? Picioarele calde sunt un semn ca circulatia periferica este buna. Caldura este adusa in picioare de catre circulatia sangelui. Deci, circulatia proasta este motivul evident pentru picioarele reci, ca exista o scadere a circulatiei normale. Multe afectiuni pot duce la aceasta “boala”, cum sunt scleroza, bolile …

Citeste tot

Top 10 alimente necesare pe zi

Viata agitata ne face sa uitam ca alimentatia este partea cea mai importanta. Mereu ne intrebam “Oare de ce racesc atat de repede?, De ce ma simt obosit? De ce nu am energie sa fac tot ceea ce imi doresc? Este bine sa cunoastem puterile alimentelor, astfel ne va fi mai usor sa acumulam energie, vitamine. Fie ca e vorba de carne, lactate, legume, fructe, seminte, toate au un continut variat de vitamine, si ne …

Citeste tot