Amenajare living – detalii cărora să le acorzi atenție

Amenajare living – atenție la detalii

Te muți la casă nouă și ești la momentul de amenajare living? Sau poate în locuința ta, simți nevoia de schimbare, iar livingul are prioritate? Înțeleg perfect nevoia fiecăruia dintre noi de a aduce schimbări în casă. Uneori mici decorațiuni pot aduce schimbarea dorită. Alteori e nevoie să schimbăm totul pentru a avea livingul mult dorit.

Din dorința de a schimba totul și de a avea repede decorul dorit, tindem să grăbim procesul de alegere. Am spus mereu că e nevoie de răbdare când amenajăm locuința. Secretul este să ne alocăm suficient timp pentru a face un plan și a găsi elementele dorite fără să avem îndoieli.

Detalii la care să fii atent!

Procesul de decorare a unei încăperi spațioase poate fi o adevărată provocare. Amenajarea trebuie să fie potrivită nevoilor și dorinței tuturor membrilor familiei. E vorba de aspect, dar și de partea pratică a spațiului. Iată la ce detalii e bine să acorzi atenție mare.

🌟 Dimensiunile exacte ale livingului

Cunoscând dimensiunile exacte ale încăperii, te asiguri că vei alege dimensiunea potrivită pentru mobilier, covoare, perdele. Ideal este să măsurați încăperea cu atenție și să vă notați. De preferință, notați în telefon, cu siguranță îl aveți mereu la îndemână.

Ajuns în magazin, uită-te la produsele care sunt disponibile în dimensiunile necesare ție. Niciun moment nu te gândi să faci un compromis dacă măsura nu e ok. Returnarea poate fi extrem de dificilă și nu merită timpul și nervii.

🌟 Stabilește clar scopul livingului

Scopul încăperii va influența semnificativ procedul de amenajare. Consider că este esențial să știm ce ne dorim de la living, ce rol va avea el, înainte de a începe procesul de proiectare. În trecut, livingul era doar pentru relaxare și primit musafiri, spațiu decorat în funcție de sărbători, anotimp.

Acum, el poate fi împărțit în mai multe zone, cu legătură între ele, pentru a servi mai multor scopuri. Un colț poate fi birou și o mică bibliotecă lângă cu spațiu de lectură. Un alt colț poate fi amenajat ca spațiu de luat masa când sunt mai multe persoane. Iar un colț poate fi amenajat cu plante verzi și flori colorate pentru a da energie bună spațiului. Asigură-te că livingul reflectă stilul tău de viață, iar la nevoile tale, gândește-te pe termen lung. Aveți copii sau animale de companie în casă? Nu ai nevoie de o măsuță de cafea din sticlă și lămpi de podea. Optează pentru o masă din lemn și aplice de perete.

🌟 Ține cont de preferințele tale când vine vorba de estetică în amenajare living

Fiecare dintre noi preferăm un anumit stil, modern, romantic, cozy. Poate fi dificil să determinăm exact stilul dorit de decor. Și nici nu e nevoie să alegem doar un stil. Putem stabili o schemă generală, dar având grijă să fie în armonie.

Folosește surse de inspirație, reviste de decorațiuni, imagini din Pinterest. Alege ce îți place și combină-le pentru a obține ceea ce îți dorești.

🌟 Folosește o aplicație pentru simularea pieselor de mobilier

Una dintre cele mai mari invenții este o aplicație unde poți amenaja o încăpere. Îți este mult mai ușor să plasezi mobilierul și să-l muți după bunul plac. Având imaginea în față, va fi mai ușor să-ți dai seama dacă e ceea ce îți dorești sau vrei să faci schimbări.

De multe ori, din entuziasm nu putem avea o imagine clară. Folosind aplicația, vom vedea cât de bine se potrivesc piesele alese.

🌟 Prima dată, cumpără piesele mari de mobilier

Se recomandă să se achiziționeze piesele mari de mobilier. Canapeaua, biblioteca, masa cu scaunele, abia apoi piesele mici de mobilier sau decorațiunile. În plus, dacă și bugetul este limitat, ideal este să ai canapeaua confortabilă și pe parcurs să cumperi micul mobilier. E bine să investim în mobilierul pe care îl vom utiliza cel mai mult și care e cel mai puțin probabil să fie schimbat periodic.

🌟 Decorarea pereților este un pas important

A decora pereții din living este esențial. Ai posibilitatea de a a întregi procesul de amenajare living și de a da o notă personală încăperii. Poți decora un perete cu un tablou pe stilul tău și în armonie cu restul pieselor. Chiar și o oglindă este o idee bună, cu o ramă deosebită și orientată spre geam pentru a genera și mai multă lumină în cameră. Tapetul este o bună soluție, chiar și niște rame foto care să fie bine organizate.

🌟 Nu uita de plante verzi, flori colorate

Plantele verzi dau energie bună unui spațiu. Sunt aerul proaspăt necesar în orice încăpere și sunt piesele de decor cele mai prietenoase cu bugetul nostru. Cu un minim de efort pentru îngrijire, ele ne bucură privirea timp îndelungat.

Amenajare living – cu bucurie și inspirație

Sfatul meu este de a aloca timp pentru stabilirea tuturor detaliilor și de a avea răbdare. Comandă totul din timp, comandă ceea ce îți dorești, și așteaptă mai mult dacă e necesar, va merita. Nu face nimic pe grabă și fără o analiză strictă.

Care detalii ți se par cele mai importante când vine vorba de amenajare living?

9 thoughts on “Amenajare living – detalii cărora să le acorzi atenție”

  1. Îmi place tare mult să-mi amenajez, decorez casa iar livingul are nevoie de niște schimbări. Mă tot gândesc, mă tot informez, dar acum am aflat și soluția care mă poate ajuta. Mulțumesc!

    Reply
  2. Datorita experientelor trecute, la ultima mobilare am ales un magazin care avea o astfel de aplicație pentru simularea pieselor de mobilier. Asa am putut avea armonie in camere si au incaput toate piesele de mobilier.

    Reply
  3. Din pacate nu este deloc usor. Nu pot sa spun ca sunt o mare experta si prefer sa cer ajutorul. Cred ca voi pune accent pe viitor si pe plantele mari. Parca fac o oarecare diferentaas

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.