Idei pentru amenajare baie în trend

Amenajarea locuinței este o mare bucurie pentru fiecare dintre noi. Îmi aduc aminte de emoțiile care mă încercau când finalizam o etapă la casă. Mă simțeam împlinită când vedeam cum devine realitate un mare vis al meu. Am fost atentă la toate detaliile și am ținut cont de trenduri citind articole de specialitate.

Pentru amenajare baie, am alocat timp și energie pentru că mi-am dorit ceva diferit. A face duș pentru mine este un ritual întreg care mă energizează dimineață și mă relaxează seara. În baia mea, am optat pentru o cabină de duș imensă, făcută la comandă pentru că era vorba de dimensiuni atipice. Am investit în cheder cabină duș pentru a mă asigura că este închisă perfect. Dacă aceste garnituri nu se de calitate și nu sunt bine montate, riscam ca apa să iasă din cabină, lucru nedorit.

Trenduri noi în amenajare baie

Deși eu am amenajat baia mea, cu ani în urmă, mă bucur să văd că unele idei încă sunt în trend. Am avut mereu capacitatea de a anticipa trendurile și tare mă bucur.

**Băi cât mai spațioase

Am locuit mereu la casă și am avut băi spațioase. Când m-am mutat la casa mea, am avut posibilitatea de a stabili dimensiunile pentru fiecare încăpere. Normal că baia mea are un spațiu generos.

Tendința aceasta ia tot mai mare amploare, să ai o baie spațioasă. Să fie spațiu chiar și pentru două chiuvete, astfel ca partenerii să le poată folosi în paralel. Rutina de îngrijire și răsfăț cuprinde tot mai multe produse, deci e nevoie de spațiu de depozitare. În plus, ne place ca în baie să avem și câteva obiecte de decor, plante, dar și spațiu de mișcare.

**Coloană de duș cu funcții multiple

În baia mea, am optat pentru o coloană de duș încastrată, cu o pară mare deasupra capului și o pară mică mai practică. Este o senzație tare plăcută ca apa să vină de sus, te ajută să te relaxezi.

Acum există coloane duș atât de variate, nu ai cum să nu o găsești pe cea potrivită ție. Trendul e să fie cu termostat, cu lumină ambientală, și chiar o baterie cu vibromasaj.

**Finisaje inedite în amenajare baie

Eu mi-am dorit o baie primitoare, așa că am optat pentru gresie pe jos și în cabina de duș, iar în rest am pus tapet. Ani mai târziu, tapetul arată impecabil și a fost o bună idee și alegere, rezistă cu succes.

Acum în trend este *gresia porțelanată Terrazo, care se potrivește perfect în baie. Ea are un aspect porțelanat mat, finisajul fiind de tip ciment în nuanțe de bej. Are o durată mare de viață, rezistă bine la zgârieturi, pete, variații de temperatură, umezeală.

*Gresie aurie, iată un trend care mi-a plăcut mult și aș opta pentru el. Auriul dă o notă de eleganță, te face să te simți bine. Da, eu aș opta pentru gresie aurie în baia mea. Auriu aș alege chiar și pentru bateriile din baie.

Îndrăznești să alegi *o chiuvetă colorată? Acesta este un trend care pe mine nu mă reprezintă, dar recunosc că există unele nuanțe care aproape m-au făcut să-mi schimb părerea. Fie sunt chiuvete în culori tari, vesele, fie chiuvete în nuanțe calde, nude. Dacă nu te încântă o chiuvetă albă, alege una colorată, și vei fi în trend.

**Mobilier în culori naturale, din materiale naturale

Mă bucur să regăsesc materiale naturale în trend pentru amenajare baie. Mie mi-au plăcut mereu etajerele din lemn în baie, dulăpioarele în nuanțe naturale. Am spus NU categoric cu ani în urmă pentru mdf, sticlă, plastic, în baia mea. Iată că acum e în trend ceea ce eu am ales în 2015.

Lemnul mie îmi dă o senzație de cald, de intimitate, ajută la relaxare. Întotdeauna lemnul, materialele naturale vor fi în trend, nu poți da greș cu ele. Alege-le fără grijă!

**Cadă de baie impunătoare

Dacă ești fan cadă de baie, atunci cele mari, spațioase, impunătoare sunt în trend. Unde spațiul permite, ideal este ca ea să fie așezată în mijloc pentru a fi spațiu de jur împrejur sau măcar în lateralul ei.

O baie întotdeauna te relaxează, îți dă o stare de bine. Eu consider că este necesară o cadă de baie, chiar dacă o folosești mai rar, e bine să o ai. Mie îmi plac dușurile lungi, dar uneori simt nevoia de a face o baie în spumă penru a mă deconecta de la tot.

Aș vrea să știu dacă îți place să studiezi trendurile în materie de amenajări interioare. Cum ți se par aceste trenduri în amenajare baie?

5 thoughts on “Idei pentru amenajare baie în trend”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.