Beneficii pentru a avea mașină personală

A avea mașină personală e un subiect tot mai controversat. Se promovează mult mersul pe jos sau cu bicicleta. În orașele dezvoltate, o variantă practică este și transportul în comun. Însă pentru orașele aglomerate, Smart Fortwo este o alegere excelentă. Însă și mersul cu mașina proprie are o mulțime de avantaje.

Fiecare variantă are avantaje și dezavantaje, și e bine să le analizăm înainte de a decide pentru ce să optăm. Personal, consider că a avea o mașină are numeroase beneficii. Pentru mine, cel mai important este confortul, și acesta îl pot avea doar cu mașina mea.

Beneficii pentru a avea o mașină

Înainte de a lua o decizie, e bine să pui lucrurile în balanță și să fii sigur de alegerea ta. A avea o mașină implică multe, așa că e bine să fii conștient de ele.

**O senzație unică de libertate, independență

Când mi-am luat prima mea mașină, m-a încercat un sentiment minunat de independență. Locuind înafara orașului, depindeam de cineva cu mașină. Mereu trebuia să îmi fac programul în funcție de cine mă putea duce acasă.

Nu voi uita acea senzație de libertate. Puteam să îmi fac programul după bunul plac. Deci da, un mare beneficiu în a avea mașină personală e că nu depinzi de nimeni.

**Mai multă intimitate

Îți place să asculți muzică sau podcasturi în mașină? Atunci intimitatea propriei mașini te va încânta. Eu încerc să folosesc cât mai bine timpul petrecut în trafic. Ascult diverse podcasturi de dezvoltare și urăsc căștile.

Poți să vorbești la telefon, de pe dispozitivul din mașină, și să ai discuții fără ca alții să te audă.

**Mai mult confort

Când spui mașină personală, te gândești la confort. E plăcut să te deplasezi dintr-o parte în alta având confort, scaune confortabile, spațiu, căldură sau răcoare după bunul plac.

Dacă îți place să mergi în vacanțe, te va tenta și varianta de road trip. Cu cât mașina e mai spațioasă, mai confortabilă, drumul va fi mai plăcut. Cea mai bună opțiune este un Mercedez Vito, mai ales dacă sunt drumuri mai lungi. Iar dacă vă luați și prietenii cu voi, la plimbare, va fi loc suficient pentru toată lumea.

**Economie mare de timp

Îmi veți spune că mijloacele de transport în comun au benzi dedicate și ajungi mai repede. Da, așa este, dar dacă trebuie să ajungi în zone diferite și nu există autobuze de legătură, mașina este varianta mai bună.

Mie îmi place să rezolv într-o zi, mai multe probleme și atunci am destul de mult de umblat. Trebuie să ajung în zone unde stațiile de autobuz fie sunt prea departe, fie nu sunt și am mult de mers pe jos.

**Pentru mine, este de real ajutor mașina pentru că am la îndemână tot ce am nevoie, dar nu vreau să fie în geanta mea. Umbrelă, ochelari de soare, agenda, o eșarfă, cosmetice și medicamente. Pe acestea trebuie să le am la îndemână, dar nu neapărat în geanta mea. Așa că le am în mașină și le folosesc la nevoie.

O mașină înseamnă o cheltuială în plus, spațiu pentru parcare, responsabilitate. Dar pentru beneficiile pe care ni le oferă, eu consider că merită. E important să alegem o mașină care să fie în bugetul nostru, care să ne placă și să ne bucurăm de ea cât mai mult.

7 thoughts on “Beneficii pentru a avea mașină personală”

  1. Buna! Da, e foarte utila masina personala. Am o masina personala, Audi A4 si suntem multumiti de ea, e spatioasa, de familie si ne ajuta in drumurile zilnice. Nu stiu cum m-as descurca fara masina cu copil mic, de 3 ani. Mi-as dori o masina electrica, dar deocamadata mai asteptam. O zi frumoasa!

    Reply
  2. Mașina personală este o necesitate. De când ne-am mutat la căsuță am fi pur și simplu fără mâini și fără picioare dacă nu am avea mașină. Deși, în baza principiilor de economisire nu ar trebui să investim în pasive, la noi nu funcționează altfel.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.