Cum putem amenaja spațiul de lucru de acasă?

10

Anul 2020 – provocarea de a amenaja spațiul de lucru, acasă

Anul acesta a fost anul provocărilor. Uneori mi-e frică să mă gândesc ce ne mai poate aștepta. Dar ne-am dovedit că ne putem adapta și putem lucra în diverse condiții. Pentru că este necesar să ne continuăm viața și munca, chiar și în condiții atipice. La început de primăvară, mulți s-au văzut nevoiți să lucreze de acasă. Doar că ai nevoie de anumite condiții pentru a lucra de acasă eficient. În plus, puțini au fost cei dispuși să investească mult pentru a amenaja spațiul de lucru de acasă.

Cu puțină imaginație, unii și-au creat un spațiu ideal pentru muncă. Iată de ce o mare parte au fost mult mai eficienți, lucrând de acasă, în spațiul realizat de ei.

Cum putem amenaja spațiul de lucru de acasă?

Nu știm cât va dura această situație și când ne vom putea întoarce la birouri, în siguranță. În plus, angajatorii i-au în considerare posibilitatea ca unii angajați să presteze de acasă. Așa că spațiul amenajat pentru munca de acasă va deveni permanent.

 • spațiu luminos

Biroul e bine să fie amplasat într-un loc cu lumină naturală. Va obosi mai puțin ochii și vei fi mai plin de energie. Ideal ar fi să fie departe de surse de distragere a atenției. Televizorul, bucătăria, geamul care dă spre stradă, unde e gălăgie.

 • birou dotat cu toate cele necesare

Fiecare accesoriu de birou este necesar. Dar dacă e să le cumperi pe toate, poate fi destul de scump. Așa că putem trece la improvizații. Cu toții avem diverse obiecte prin casă care pot fi folosite și în alte scopuri.

Mie îmi place să păstrez diverse lucruri pentru că știu că le voi putea folosi cândva, la ceva. Cutiile sunt pentru depozitare, iar borcanele ideale ca și suporți. Nu ai nevoie de cutii speciale pentru a depozita actele. Cutiile de pantofi sau de la electrocasnice pot fi adevărate sertare. Alte câteva idei tare interesante poți să găsești aici. Realizarea unor obiecte necesare biroului te va ajuta să te deconectezi puțin de la muncă. În plus, ele vor fi pe placul tău.

 • mobilier comod

Unii pot lucra eficient de la orice masă și de pe orice scaun. Alții au nevoie  de birou, cu sertar pentru tastatură. Iar scaunul special de birou te poate ajuta să nu ai dureri de spate. Și să ai o ținută sănătoasă a corpului. Pentru mine, este important ca scaunul să fie comod și să-mi susțină bine spatele.

 • obiecte de decor

Tindem să ne înfrumusețăm biroul cu diverse obiecte care ne amintesc de cei dragi, de o vacanță sau care ne dau o stare de bine. Chiar dacă lucrăm de acasă, nu înseamnă că biroul nostru trebuie să fie trist. Putem pune o ramă foto cu familia sau un citat motivațional. O vază cu flori proaspete sau un ghiveci colorat cu o plantă verde, ajută la energia pozitivă. Dacă nu știi pe ce criterii să alegi o plantă, îți recomand să citești acest articol. Cred că vei deveni iubitor de plante și îți vei dori să știi mai multe detalii.

Sunt curioasă dacă tu lucrezi de acasă de când cu acest virus? Te-ai descurrcat în a amenaja spațiul de lucru de acasă? Care a fost cel mai important detaliu pentru tine?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

10 Comments

 1. Sa stii ca am lucrat de acasa cateva luni. Norocul meu a fost ca am o camera libera si m-am mutat acolo, sa zic asa. Insa nu am reusit sa zugravim, chiar daca am aruncat cateva din piesele de mobilier mai vechi, tot mai sunt cateva. Si cumva, nici acum nu imi inspira o mare bucurie sa merg cu drag in acea camera. Asa ca da, e foarte important mediul in care lucrezi – sa fie curat, sa fie cat se poate de util si dragut amenajat. Poate reusim sa bifam si asta pana la sfarsitul anului.

 2. Eu lucrez de acasa de foarte multi ani si chiar reusesc sa imi creez mereu un spatiu placut, in care sa ma pot desfasura. Nu e asa de greu, mai ales ca acum e usor sa gasesti multe idei pe net.

 3. Acum sunt in ccc si nu lucrez, dar visez la amenajarea propriului meu birou si la o munca de acasă, desigur!
  Multumim pentru idei si ponturi! ❤️

 4. Eu am reușit să îmi amenajez un colț al meu în dressing, am birou și tot ce trebuie, numai un scaun bun, ergonomic îmi lipsește. Aș outea cumpăra unul, dar nu prea se potrivește decorului…

 5. Cristina Dragomir on

  dat viata noua unor materiale reciclabile? iubesc din ce in ce mai mult sa fac asta. Nu am eu prea multe idei, dar ma inspir din articole si materiale video de pe Youtube si mai fac cate ceva, gen suport pentru pixuri, semn de carte, etc.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
mai multă mișcare
Cum să faci mai multă mișcare în această toamnă?

Mai multă mișcare ne-a lipsit în pandemie Pandemia ne-a îngrădit mult libertatea de mișcare cu care eram obișnuiți. Visam la...

Close