Oala sub presiune – real ajutor în bucătărie
Oala sub presiune nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie. Gospodinele mai în vârstă îmi vor da dreptate. Cele mai tinere urmează să înțeleagă necesitatea unei oale sub presiune. Timpul este tot mai scurt și ne dorim să le facem pe toate. Alimentația este pe primul plan, dar de câte ori renunțăm la un preparat pentru că durează prea mult?
Seara îți dorești să le pregătești cina celor dragi. Dar între teme, ordine în casă și gătit, nu mai reușești să te împarți. Însă există soluții menite să îți facă mai ușoară și treaba mai rapidă. O poți comanda de pe Alvis Produse menaj și în cel mai scurt timp, te poți folosi de ea.
Avantajele utilizării oalei sub presiune
Încearcă să oferi familiei tale o masă caldă, preparată în casă din ingrediente de calitate. Cina este momentul când toată lumea se adună la masă și se discută evenimentele de peste zi. Profitați de aceste momente savurând o masă în familie.
-
Reduce timpul de preparare al alimentelor
Într-o oală închisă, punctul de fierbere al apei crește direct proporțional cu presiunea. Astfel alimentele vor fierbe mult mai repede. Este ideal să ai carne de porc – vită fiartă în 40-50 de minute, iar legumele uscate în 30 de minute. Poftă de ciorbă de fasole sau ciola afumat? Oala sub presiune te poate ajuta să prepari mâncarea dorită într-un timp mai scurt.
-
Economie de timp și energie
Pentru că nu mai e necesar să fierbem alimentele ore în șir, vom face și economie de energie. De timp nici nu mai zic, acesta este limitat. Cât timp alimentele se fierb ne putem ocupa de copii sau de alte treburi prin gospodărie.
-
Fără aburi și miros în casă
Cred că acesta este un mare avantaj. Aburii nu mai încălzesc inutil casa. Mirosul nu se mai răspândește în toată locuința. Aburul fierbinte deteriorează în timp mobila și pereții dacă aerisirea nu este adecvată. Acel abur fierbinte uns se depune pe obiecte și este atât de greu de îndepărtat.
-
Alimentele își păstrează valoarea nutritivă
Prin fierbere în oala cu presiune, alimentele își păstrează valoarea nutritivă mai bine. Și este un aspect foarte important dacă punem preț pe o alimentație sănătoasă și preparate cu gust.
IMPORTANT – oala sub presiune nu reprezintă un pericol
dacă este manevrată corect!
Știm că există mitul că oala sub presiune poate exploda, că este un risc să o folosești. Această oală vine cu instrucțiuni clare de folosire și e bine să le citim.
Aceste modele noi sunt prevăzute cu două supape de evacuare a presiunii excesive. Este important să nu deschidem capacul cât ea este încă sub presiune. Atunci da, se poate întâmpla o tragedie. După fierbere, ea trebuie lăsată câteva minute pentru a scădea presiunea. Însă dacă ești grăbit, trebuie doar ridici supapa de evacuare și presiunea iese afară, apoi poți deschide în siguranță capacul de pe oală.
Ce rețete putem prepara cu ajutorul unei oale sub presiune?
Ați conștientizat avantajele utilizării unei oale sub presiune. Și acum vine întrebarea, la ce rețete se pretetează ea? Am să vă enumăr câteva, iar după ce veți începe să o folosiți, sigur îi veți găsi mai multe întrebuințări în funcție de anotimp, preparatul dorit și imaginație.
- fripturi de vită, porc, miel, pui, curcan;
- ciorbe cu carne sau leguminoase uscate (mazăre, fasole);
- răcituri,
- gem și compot,
- orez – pilaf,
- sosuri din carne tocată,
- varză cu carne.
Acestea sunt doar câteva sugestii pentru a vă face o impresie. Sunt sigură că după o veți avea în bucătărie, o veți pune la treabă. În scurt timp, va deveni un ajutor de nelipsit. Și vă veți întreba cum ați trăit până acum fără ea.
Tu folosești oala sub presiune? Care este principalul avantaj pentru care o folosești? Ce rețete ai încercat în oala sub presiune și ne recomanzi și nouă?
Nu folosesc oala sub presiune insa chiar imi doresc de ceva timp una. este foarte utila si mancarurile ies mult mai gustoase!
Sinceră sa fiu nu imi place sa gătesc insa cu siguranța pe viitor voi avea nevoie de o asemenea oala 😍.
Sunt foarte bune in bucatarie,am și eu una.
Folosesc ouneori. Pentru friptură în general.
O țin minte de cand eram mică, îi spuneam într-un anume fel. Chiar este o oală minune.
Pana acum nu am folosit oala sub presiune dar vreau sa imi iau una caci are multe avantaje folosirea ei.
Inca nu am dar imi tot zicea mama ca mi-ar fi trebuit. Acum ca mi-ai prezentat si tu asa o lista de pro, cred ca o sa imi iau si eu
Eu care folosesc doar carnita de tara nici nu m-as descurca fara o astfel de oala. La mine e cea mai folosita!
Eu am o oala cu presiune mostenire de familie! Cred ca e timpul sa-mi cumpar una noua si mult mai mare! Merci de recomandare!
Nu am încercat o astfel de oală.
MI-aș lua una care să mă ajute să prepar mai repde supa de legume.
Ofera multe avantaje o oala sub presiunea, de aceea si eu tot ii spun sotului sa cumparam una, dar mereu apar alte cheltuieli si nu ne raman bani pentru ea. Cred ca e nevoie de o greva in bucatarie.
Am si eu cateva retete pe care le fac in oala sub presiune. In general fierb gainile de tara ca sa economisesc timp. Nu am incercat niciodata pilaf pana acum in ea
Eu nu am inca o oala sub presiune asa cum avea bunica mea, numita cucta, dar imi doresc pentru ca e foarte buna atunci cand vrei sa iasa mancarea repede si bine.
Ne-a pregatit si noua mama oala sub presiune, trebuie sa o luam cand mergem in vizita.
Sincer iti spun ca si bunica mea folosea o oala din aceasta sub presiune si era foarte incantata de ea,dar dupa ce a murit am dat oala la cineva pentru ca in mintea mea era doar asta,,ca poate exploda!”.Acum imi pare rau pentru ca stie ca este foarte buna o astfel de oala!Nu ai aburi in casa,ceea ce e foarte bine,mancarea e mult mai gustoasa si poate imi voi cumpara si eu o astfel de oala!
Toate ar trebui sa o avem în bucătărie cu siguranță. Chiar îmi doresc una noua și eu. 😁
Si noi avem oala sub presiune si e de mare ajutor 😍
Avem una si e foarte buna, doar ca eu inca nu am avut curajul sa o folosesc inca.
Daca ai stii de cate ori ma gandesc si ma razgandesc sa cumpar o astfel de oala, dar mereu ezit 😇
mie sincer mi-e frica de ea! pe a mea am dat-o vara-mii, ca nu ma simteam in stare sa o folosesc
Si eu folosesc o oala sub presiune, pentru a fierbe gainile de tara in special.
Si eu am optat pentru o oala sub presiune. Este mult mai practica decat cea clasica si poti gati mult mai rapid.
Am si eu o oala sub presiune. Nu o folosesc foarte des, dar cand trebuie sa fierb ceva rapid, imi este tare utila.
Sunt tare utile când suntem grăbite sau când avem multe de pregătit.
Sunt tare utile aceste oale. Un real ajutor.
Folosesc oala sub presiune de mulți ani șî este extraordinară în bucătăria unei familii. Acum chiar trebuie să îmi cumpăr una nouă prin urmare, mă ajută foarte mult informațiile tale.
Mulțumesc!
Multumim pentru sugestiile de retete. Am si eu una si nu apelez foarte des la ea. Chiar imi plac mancarurile gatite in ea si am sa incerc sa diversific
Este excelenta, nu mi-as imagina gatitul facil fara ea! O recomand!
Si noi apelam din cand in cand la oala cu presiune. Iese delicioasa mancarea. 😍
Da, folosesc de multi ani si chiar nu vad niciun dezavantaj, poate doar ca gustul este uneori, putin altfel decat la o aceeasi mancare fiarta lent, la foc mic in oala normala. Dar oala-minune, cum ziceam noi pe vremuri, e chiar o minune la casa omului.