5 stiluri de case preferate

Visul de a avea casa ta

Casa mult visată arată diferit pentru fiecare dintre noi. Există atât de multe stiluri dintre care putem alege. Ni se pare că știm exact ce ne dorim, însă căutând și partea practică, începem să ne schimbăm viziunea. Ne dorim o casă mare, cu etaj, dar și balcoane spațioase, și o curte mare. Stabilind bugetul avut plus făcând un calcul pe termen lung atât cu cheltuielile, cât și cu timpul alocat pentru îngrijire, începem să vedem altfel lucrurile.

Case de vânzare există pentru toate gusturile, pentru fiecare dintre noi. Important este să le vizionăm pe toate și să alegem ce este potrivit pentru noi, dar și ce ne place. Există și posibilitatea de a proiecta propria casă și atunci lucrurile se mai simplifică. Însă mulți doresc să achiziționeze o casă deja construită fiind mai simplă alegerea. E mai ușor să vezi ce îți place când casa există deja fizic.

Cum alegi din varietatea de stiluri de case?

Cu atât de multe stiluri de case, lista de favorite poate fi copleșitoare. Trebuie să ții cont de câteva detalii, alegerea să fie între aspectul estetic și cel practic.

Indiferent dacă renovezi o casă sau o construiești de la zero, cunoașterea stilului dorit te poate ajuta să obții exact ce îți dorești. Există diferite stiluri de case și cunoașterea detaliilor care le diferențiază te va ajuta să alegi ce îți place. Nu spune nimeni că nu poți amesteca stilurile pentru a energiza și personaliza un design.

*stilul mediteraneean

O casă în stil mediteranean este visul unei persoane care apreciază spațiile simple, dar elegante. Este stilul de casă care nu se demodează niciodată. Exteriorul acestor case este acoperiș cu țiglă roșie, casă albă, detalii din piatră, uși sculptate, fier brut și metal la ferestre, balcoane.

Decorarea unei case în stil mediteranean impune un aspect discret. Se bazează pe simetrie pentru a arăta frumusețea stilului. Pereții se vopsesc într-o singură culoare, se optează pentru un tip de pardoseală în toată casa. Arcade interioare, scări și uși arcuite, iată câteva detalii importante. Lemnul este prezent în acest stil de casă, mobilier din lemn închis la culoarea și nuc, antichități, țesături ușoare neutre, note de culoare amplasate strategic.

stilul mediteranean

*stilul modern

Stilul modern este adesea confundat cu stilul contemporan. Bine de știut că stilul modern se bazează pe o mișcare de design de la începutul secolului al XX-lea. Mobilierul și decorul în stil modern celebrează materiale naturale, culori neutre sau pământii, eliminarea detaliilor inutile. Stilul moderne are culori monocromatice.

Vorbim de un stil simplu, designul mobilierului și al obiectelor decorative trebuie să reflecte clar scopul lor. Dacă nu e practic, poate fi eliminat. Îți dorești un decor simplu, neaglomerat, linii curate și fără prea multe obiecte de decor? Atunci stilul modern este pentru tine. Este caracteristic ca elementele structurale să fie la vedere, se pune accent pe linii orizontale și verticale fără curbe, lumină multă, ferestre clasice. Paleta de culori se axează pe nuanțe neutre, naturale.

stilul modern

*stilul minimalist

Designul minimalist înseamnă a prioritiza esențialul. O casă sau un interior minimalist este redus la funcția sa de bază. Se realizează folosind materiale limitate, culori neutre, forme simple, fără ornamente în exces obținând o formă pură de eleganță. Stilul minimalist poate părea la prima vedere un design cu minim de efort și extrem de clar, dar tocmai această simplitate puternică nu este deloc ușoară.

Caracteristici cheie: mai puțin înseamnă mai mult, concentrează-te pe funcționalitate, linii curate, simple, lipsa ornamentelor și a obiectelor de decor de prisos. Folosim o paletă de culori monocromatică, limitată, pentru a crea un mediu liniștitor. Se utilizează materiale cum ar fi, beton, oțel, sticlă și lemn. Se mizează mult pe utilizarea spațiului și a luminii naturale. Stilul minimalist este un design interior aerisit și neaglomerat!

stilul minimalist

*stilul scandinav

Pereți albi, podele din lemn, mobilier modern și decor minimalist, acestea sunt trăsăturile distinctive ale esteticii scandinave. O cameră cu design scandinav înseamnă podele din lemn fără covoare, pereți din cărămidă vopsiți în alb, pentru a maximiza lumina care pătrunde prin ferestrele mari.

Vorbim de texturi naturale, covoare și amenajări simple, care subliniază o estetică elegant minimalistă. Stilul scandinav este descris ca fiind democratic, natural, minimal, intim și concentrat pe casă și familie.

stilul scandinav

*stilul shabby chic

Shabby chic este un stil care se referă la a trăi în confort și are un farmec vintage. Creează o senzație instantanee de familiaritate și căldură. Un astfel de spațiu se poate amenaja cu minim de efort.

Este o alternativă clasică și romantică la stilul art deco. Când spui shabby chic, gândul te duce la lenjerie curată, albă și mobilier de epocă. Mobilierul învechit este acoperit cu vopsea cretă, modelele florale, nuanțele decolorate, volanele sunt caracteristici cheie ale acestui stil.

Aspectul shabby chic este definit de aspectul vintage, relaxat. Emană un sentiment romantic și autentic întemeiat. Piesele de mobilier cât mai uzate sunt cele mai potrivite acestui stil. Zgârieturile de pe mobilă o fac mult mai iubită și adaugă mai mult farmec decorului interior.

stilul shabby chic

Care stil este mai potrivit pentru tine? Ții cont de detaliile acestor stiluri de case pentru a amenaja casa ta?

11 comentarii la „5 stiluri de case preferate”

  1. Mi-am dorit mult o casă pe care să o mobilez și decorez în stilul meu. Un spil personalizat, cu accente clasic-cozzy. Am reușit să-mi văd visul împlinit și încerc să păstrez linia personală, dar mai schimb din când în când tendințele. Acum mă apropii mult de stilul mediteranean.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.