Asigură-te că alegi mașina potrivită

Cum știi că ai ales mașina potrivită?

Fiecare dintre noi visează la o mașină anume. Este mașina potrivită pentru noi și nevoile noastre. Însă alegerea nu este întotdeauna ușoară. Fiind foarte multe branduri și modele pe piață, alegerea trebuie făcută cu înțelepciune. Există detalii la care trebuie să fim atenți.

Recomandarea mea este să faceți un test drive și să solicitați detalii personalului autorizat. Ține cont de toate informațiile pe care le primești. Îți dorești un AudiA6? Cu siguranță, Audi A6 păreri vei găsi printre iubitorii acestui brand de mașini. Selectează informațiile necesare pentru a lua decizia corectă. Vaianta nouă depășește puțin bugetul tău? Atunci caută oferte pentru Audi A6 second hand, cu siguranță vei găsi fix ce îți dorești.

Tips&tricks pentru a alege mașina potrivită

Dacă știi exact ce mașină îți dorești, atunci pot doar să te felicit că ești o persoană hotărâtă. Însă dacă ești în căutarea unei mașini potrivite, lasă-mă să te ajut cu câteva idei. Criteriile după care trebuie să alegi o mașină sunt de bază. Fă o analiză în urma criteriilor și vei vedea ce mașină ți se potrivește.

🚗 Dimensiunea necesară sau cea dorită

Acesta este un criteriu de bază. O mașină mai mică este potrivită pentru tineri. Ea este necesară într-un oraș aglomerat pentru a te putea strecura mai ușor. De asemenea, o mașină de dimensiuni mai mici este preferată de femei pentru a fi mai ușor de parcat și este și mai prietenoasă cu bugetul, atât la achiziționare, cât și la cheltuieli.

Dacă ai o familie numeroasă, uită de mașina cu 2 uși. Iar dacă transporți și multe bagaje, poți opta pentru un SUV. Jobul tău necesită să transporți și obiecte/scule mai voluminoase, atunci optează pentru un SUV cu benă în spate.

🚗 Bugetul alocat pentru mașină, dar și pentru cheltuieli lunare

Stabilește bugetul pentru achiziționarea mașinii. Plătești integral și faci un efort financiar. Sau doar plătești un avans și restul în rate? Atunci calculează astfel încât rata și cheltuielile lunare să nu depășească 20% din bugetul familiei. Nu uita că există cheltuieli de sezon, reviziile, asigurările și ele nu trebuie să fie o corvoadă financiară pentru tine.

🚗 Detalii mărunte de ținut cont

*mașină nouă sau second hand – aici, din nou, vorbim despre bugetul pe moment, dar gândește-te pe termen lung;

*eficiența energetică – poți alege între benzină, motorină, electrică sau hibrid;

*cumpără la momentul potrivit – uneori modelul dorit poate fi achiziționat la un preț mai bun, în condiții mai avantajoase. Fie nu are toate dotările, fie noul model iese pe piață, și varianta anterioară are un discount bun.

🚗 Adună informații despre mașina dorită și parțial aleasă

Te-ai decis ce mașină îți dorești, atunci e bine să cauți mai multe informații despre acel brand și acel model de mașină pe forumuri. Producătorii vin cu informații, utilizatorii pot oferi alte detalii, dar și răspund la întrebări fiind în cunoștință de cauză.

Răspunde la aceste întrebări și mașina potrivită este pe jumătate aleasă

 1. Cât de des vei conduce mașina și pe ce fel de drumuri?
 2. Care este mașina potrivită stilului tău de viață?
 3. Cât de important este prețul combustibilului necesar, lunar, pentru bugetul tău?
 4. Câte persoane transporți cel mai des cu mașina ta?
 5. Ai nevoie de o mașină 4×4, cu tracțiune integrală?
 6. Care opționale sunt cele mai importante pentru tine?
 7. Cât de spațios ai nevoie să fie portbagajul?
 8. Vei cumpăra o mașină nouă sau una second hand?
 9. Ai loc de parcare/garaj acasă? Dar la job?
 10. Fă o listă cu lucrurile cele mai importante pentru tine la o mașină.

Mașina potrivită înseamnă mașina

pe care o conduci cu drag

Un detaliu de care eu cred că trebuie să ținem cont, este să alegem mașina potrivită, dar și mașina care să ne placă. Designul unei mașini este extrem de important. O vom conduce cu mai mult drag și cu mai mare atenție. Condusul este o necesitate, dar îl putem transforma în ceva mai plăcut dacă conducem mașina dorită.

Pe această cale, îndemn la responsabilitate la volan, în trafic. Plăcerea de a conduce și de a fi în siguranță, sunt mai importante decât viteza. Bucură-te de condus și uită de telefon. Centura de siguranță este obligatorie și nu uita că ea salvează vieți. Service-urile realizate la timp prelungesc durata de viață a mașinii și te fac să te simți mai în siguranță.

Care este mașina potrivită pentru tine? Dacă bugetul nu ar fi o problemă, ce mașină ți-ar plăcea să ai?

8 thoughts on “Asigură-te că alegi mașina potrivită”

 1. Ai mare dreptate! Este necesar sa stim care sunt exact dorintele noastre si limitele bugetului inainte sa achizitionam o masina.

  Reply
 2. Imi plac mai multe modele Audi, chiar sunt masini frumoase! Eu tin cont de cat de incapatoare e masina, sa fie buna pentru toata familia, iar portbagajul sa fie si el mediu sau voluminos pentru a avea loc cand facem cumparaturi. 🤗🤗 Mi-ar placea un Audi A6. Arata bine!

  Reply
 3. Eu spun mereu că mașina pe care mi-o permit este cea mai bună. Dar asta nu înseamnă orice mașină. Avem un Mercedes, dar am vrea să-l schimbăm cu ceva hibrid. Mulțumesc pentru recomandări și tipsuri, le vom lua în calcul.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.