5 motive pentru a consuma băuturi alcoolice

12

Vacanța – moment de relaxare

Vacanța înseamnă relaxare. Relaxarea e însoțită de un pahar rece de Aperol  Spritz. Am considerat mereu că consumul moderat de băuturi alcoolice nu face rău. Din contră, ne poate face bine. Important e să savurăm băutura ca să îi putem aprecia valoarea.

băuturi alcoolice

Consumi băuturi alcoolice? Află care pot fi beneficiile

Numeroase studii au fost făcute privind băuturile alcoolice. S-a constatat că unele consumate cu moderație pot avea beneficii asupra sănătății. Vă întrebați care pot fi acestea?

  • Ajută la menținerea siluetei

Un pahar de vin pe zi ajută la menținerea siluetei. Studii efectuate timp de 13 ani spun că vinul te ajută să-ți menții greutatea. S-a dovedit că femeile care consumă 1-2 pahare de vin roșu pe zi sunt cu 30% mai slabe decât cele care nu beau. Consumul de alcool ajută corpul să ardă calorii.

băuturi alcoolice

  • Te face mai isteț

Oameni de știință de la Universitatea din Illinois au descoperit că persoanele care consumă bere în timp ce joacă diverse jocuri răspund mai corect și mai rapid cu 3,5 secunde.

băuturi alcoolice

  • Previne pneumonia

Conform unui studiu realizat de japonezi, hameiul din bere conține un compus care ajută corpul împotriva virusului care cauzează pneunomia.

  • Protejează pielea

Cercetătorii spanioli au descoperit că flavonoidele conținute de vinul roșu ajută pielea împotriva arsurilor solare. Încă un motiv să consumăm vin roșu.

  • Băutorii de vin trăiesc mai mult

Conform unui studiu realizat la Harvard, consumatorii de vin trăiesc mai mult decât consumatorii de bere sau lichior. Mai mult chiar și decât cei care nu consumă deloc alcool. Să închinăm un pahar de vin roșu pentru acest motiv!

Calitatea și siguranța alcoolului

E important să consumăm alcool de calitate, din surse sigure. Evitați alcoolul făcut în casă. Evitați consumul de băuturi din sticle neetichetate. Există numeroase magazine de unde ne putem aproviziona. Pe site-ul Băuturi.ro găsim o gamă variată de băuturi alcoolice. Avantajul este că ele pot fi livrate la domiciliu.

Consumul de alcool poate avea beneficii doar dacă este consumat cu moderație. Un pahar pentru femei și maxim două pahare pentru bărbați. Depășind limita putem da în extrema cealaltă. O dietă echilibrată se impune.

Vin roșu pentru o inimă sănătoasă

Vinul roșu este cunoscut pentru beneficiile sale. Însă cum acționează? El are abilitatea de a crește colesterolul bun, de a scădea colesterolul rău. Reduce afecțiunile sângelui care pot duce la înfundarea arterelor.

Fiecare aliment este benefic sănătății atâta timp când știm cum acționează. Consumat cu moderație și la momentul potrivit, alcoolul poate face și bine.

Voi consumați băuturi alcoolice? Care este băutura preferată pe care o consumați cel mai des? Cu ce ocazie vă place să consumați alcool?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

12 Comments

  1. tarie nu prea consum, dar un pahar de vin din cand in cand merge si la mine, De fapt, daca stau bine sa ma gandesc, am cateva cocktailuri alcoolice care-mi plac, deci nu ma pot declara chiar maicuta 😀

  2. Rar consum bauturi alcoolice, insa folosesc coniac in mancare. Nu stiam ca ajuta la mentinerea siluetei, poate ar trebui sa imi reorganizez dieta.

  3. Sincer nu stiam ca vinul protejeaza pielea, dar nici ca poate contribui la cresterea longevitatii vietii. Imi place vinul, insa nu prea consum. Imi place articolul tau, uite asa invatam lucruri noi 🙂

  4. Beau foarte rar bauturi alcoolice. Bautura mea preferata este Cola. As bea Cola in loc de apa, dar daca vine vorba despre bauturi alcoolice, as prefera un gin, un bere cu arome fructate sau cidru.

Leave A Reply

Read previous post:
Non Dolor
Încearcă Non Dolor de la Ayurmed și durerea dispare!

Non Dolor de la Ayurmed pentru o viață fără dureri Non Dolor de la Ayurmed promite o viață fără dureri. Am...

Close