100 de minuni ale lumii – recomandare lectură

17

100 de minuni ale lumii – sugestie city-break

Îmi place mult să călătoresc. Caut sugestii de city-break și vacanțe. Fiecare minut liber înseamnă navigare pe internet. Sunt în căutare de idei interesante. În ultimul timp, petrec prea mult timp pe internet. Pentru următoarele city-break-uri, am decis să apelez la enciclopedii. Am comandat de la Editura ALL o carte minunată. 100 de minuni ale lumii a fost cea mai inspirată alegere. Nici nu mi-a ajuns bine coletul, soțul meu a și acaparat cartea. Presimt multe city-break-uri în acest an.

100 de minuni ale lumii

Vacanțele sunt despre relaxare, dar și despre descoperirea unor locuri frumoase. Cartea ”100 de minuni ale lumii” m-a ajutat să aflu detalii interesante despre locuri de care știam. Ce am pus pe listă după răsfoirea acestei frumoase cărți?

100 de minuni ale lumii

Stonehenge – Sanctuarul din Epoca de Piatră

Arheologii susțin că sanctuarul ar fi opera oamenilor din Neolitic, în urmă cu 5.000 de ani. Blocurile uriașe ar fi fost așezate în cerc cu diametrul de 113m. S-ar părea a fi delimitarea unei zone sacre. Sau un loc ritual de întâlnire. Aceste blocuri grele de piatră (26 de tone) ar fi fost aduse de la 300 km depărtare. În secolul al XVII-lea, arheologii au descoperit 56 de morminte.

100 de minuni ale lumii

Barcelona – Gaudi – Sagrada Familia

În luna de miere, am vizitat și Barcelona. Timpul nu ne-a permis să vizităm tot ce era important. Am promis că ne vom întoarce.

Arhitectul Antonio Gaudi, în vârstă de 40 de ani, și-a dorit să-și materializeze visurile despre o catedrală a secolului XX. A murit în anul 1926, la vârstă de 74 de ani. A lăsat în urma lui edificiu gigant în șantier. La moartea lui, era ridicată fațada de nord și unul dintre cele 18 turnuri gigant. Catedrala ”Sagrada Familia” sau ”Sfânta Familie” este și astăzi în plin șantier. Din păcate, în timpul războiului civil au distrus atelierul lui Gaudi. Puține schițe și planuri au fost salvate.

100 de minuni ale lumii

Nimeni nu știe cum arată planul final al catedralei. Gaudi a mers pe principiul ”văzând și făcând”. Catedrala s-a dorit a fi un copac cu ramuri și frunze care se dezvoltă frumos.

Vacanța de vară – Machu Picchu – Vârful Vechi

Machu Picchu reprezintă o veche așezare incașă din Anzii peruvieni. Ea a fost descoperită în 1911. Americanul, Hiram Bingham, împreună cu doi ghizi locali a ajuns la cota 2300 pe Anzi. Au descoperit numeroase ruine acoperite de verdeață. Solul teresat succesiv au indicat că acolo fusese un mare oraș cu ani în urmă. Această așezare incașă a fost construită într-un loc greu accesibil pentru a scăpa de jaful conchistadorilor. În centrul așezării este piatra sacra a incașilor. Puțin mai departe a fost găsit un altar de sacrificiu.

100 de minuni ale lumii

E interesant că această construcție s-a făcut din pietre cioplite care se îmbinau perfect fără a fi nevoie de mortar.

Parcurgând cartea mi-am imaginat cum ar fi să ajung toate aceste minuni ale lumii! M-am simțit ca într-o vacanță. M-am simțit mai relaxată și cu multe cunoștințe în plus.

Fiecare carte este o aventură

Am considerat mereu că fiecare carte parcursă este o aventură. Lăsăm deoparte grijile cotidiene și ne transpunem în poveste. Toate poveștile sunt frumoase. Fiecare carte merită citită!

 

 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

17 Comments

 1. Mie imi e teama sa cumpar carti de acest gen pentru ca ma oftic ca stiu ca nu pot sa merg peste tot. Nu vreau sa stiu cate minunatii exista pentru ca in anumite locuri chiar nu imi permit sa merg. Dar la o adica, macar in carti sa le vad daca nu pot ajunge acolo. E cu dus si intors 🙂

 2. Dupa ce l-am descoperit pe Carlos Ruiz Zafon Barcelona se afla pe lista mea de locuri MUST SEE! Frumoasa alegere pentru Luna de Miere 🙂

 3. Macar daca as apuca sa vad si eu jumatate din aceste minuni. Sa ma multumesc cu un sfert? Nu, vreau mai mult si o sa visez ca voi ajunge in toate cele 100 de locuri prezentate in aceasta carte.

 4. Pai daca imi cumpar cartea asta o iau razna ca nu pot ajunge sa vad acele locuri cu ochii mei. Pe de alta parte e si cartea o forma de a vedea locuri care altfel nu ne sunt accesibile.

 5. isi merita pretul aceasta carte. Ilustratiile sunt superbe si hartia este de buna calitate. Stiu asta pentru ca am rasfoit-o in librarie si mi s-a paerut scumpa. Vad ca pe site-ul editurii are reducere destul de mare.

 6. Imi plac la nebunie albumele care contin si poze foarte bune si dar si detalii. La un moment dat incepusem sa le colectionez, chiar daca nu sunt chiar ieftine.

 7. Macar calatoresti cu ochii mintii cu o astfel de lucrare. Chiar ca si cultura generala mi se pare ca e bine s-o ai in biblioteca. Macar 5 minuni ale lumii daca as putea vedea si eu in viata aceasta ar fi perfect.

 8. Am dat roata si eu de vreo cateva ori la aceasta carte…si parca imi pare rau ca nu mi-am lat-o., dar urmatoarea data cu siguranta nu o voi mai rata.

 9. Albu Steluta Georgiana on

  Mare dreptate ai in ceea ce priveste idea ca: “fiecare carte este o aventura”! Multumim de recomandare!

 10. Cred ca aceasta carte ma poate ajuta sa-mi aleg urmatoarea vacanta si sa vad care sunt cele mai apreciate destinatii si ce as putea vizita

Leave A Reply

Read previous post:
comandă online
Ce merită să cumpărăm prin comandă online

Comandă online tot ce ai nevoie Comandă online pentru a economisi timp și bani. De la electronice și electrocasnice, până...

Close