În pielea unei jihadiste de Anna Erelle – recomandare lectură

16

În pielea unei jihadiste

O mărturie despre filierele de  recrutare ale Statului Islamic

Am citit în ultimul timp cărți cu diverse teme. De data aceasta am ales o carte interesantă. ”În pielea unei jihadiste” de Anne Erelle m-a intrigat de la început. Fiecare pagină aducea ceva nou, interesant. Acest bestseller internațional poate fi găsit la Târgul Cărții.

în pielea unei jihadiste

În pielea unei jihadiste – o carte mărturie

Anna este jurnalistă. Își dorește să afle mai multe despre recrutarea fetelor de către Statul Islamic. Pentru a reuși să afle mai multe detalii, ea o crează pe Mélodie. Ea știe că jihadiștii racolează fete pe Facebook. Se împrietenește cu Bilel, șeful unei brigăzi islamiste. Zi de zi, el încearcă să afle despre ea cât mai multe. Evită pe cât posibil să spună adevărul despre el. De la prietenie la căsnicie e un pas scurt. Peste zi, Anna, jurnalista analizează cu grijă povestea dintre Bilel și Mélodie. Conversațiile pe Skype sunt modul de a pune la cale plecarea ei în Siria. Din păcate, uneori curiozitatea ar trebui să poată fi oprită. Dar ea e de multe ori peste conștiință.

în pielea unei jihadiste

În pielea unei jihadiste – semnal de alarmă

Citind cartea mi-am dat seama cât de ușor poți să fii altcineva pe net. Cât de multe tinere pică în această capcană. Promisiunile din gura unui bărbat nu mai au nevoie de dovezi. Când el promite un palat, haine și libertate în Siria, fără să te fi văzut, trebuie să-ți pui întrebări. Dacă un bărbat se poate lauda în fața unei tinere de 20 ani cu faptul că omoară zi de zi oameni, ar trebui să spună multe despre caracterul lui. Nu poți să crezi că el va fi un om bun cu tine, soția lui. Din păcate, fetele care doresc să scape de acasă, cred tot ce le spune un necunoscut. Când își dau seama că totul e o minciună, e prea târziu.

Vă invit să citiți această carte! 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

 1. Am citit si eu cartea si mi s-a parut chiar interesanta. Multe fete ar trebui sa ia aminte, sa fie mai rationale, calculate si sa nu mai realizeze decizii de moment. Probabil conteaza mult si educatia primita.

 2. Ai dreptate cand spui ca o persoana poate sa fie cine vrea pe internet, trebuie sa fim atenti la fiecare pas, nu stii niciodata peste cine dai. Cartea imi pare foarte frumoasa si ma intreiga actiunea, cred ca o sa o achizitionez si eu.

 3. Interesant subiectul. E foarte usor sa minti pe net. Cand eram mica stiu ca minteam in legatura cu varsta pentru ca nu puteam face cont pe diverse siteuri pentru ca aveam sub 13 ani. Degeaba e cnditia asta, pentru ca nu verifica nimeni in realitate, bifezi ca esti peste si gata, treci de obstacol. Asa si aici, poti sa spui orice pe net ca nu ai de unde stii ce e adevarat si ce nu.

 4. Am citit cartea acum 1 an si ceva, poate doi.
  Am ramas surprinsa nu doar de actiunea jurnalistei, ci si de faptul ca mi s-au confirmat cateva lucruri pe care le gandeam referitor la actiunile teroristilor si mintea lor intortocheata, respectiv referitor la faptul ca internetul este tot mai periculos in mainile nepotrivite.

 5. Cartea asta o am si eu de ceva vreme pe wishlist . Sunt tare curioasa de continutul cartii de marturiile femei/… acestea sunt in general subiectele preferate din carti

 6. Ai foarte mare dreptate!! Cand vad ca unele mamici le fac copiilor conturi de facebook ma ingrozesc…e foarte greu sa ai controlul, nu stii cu cine vorbeste copilul cand tu esti la serviciu. Apropo de vorbit online, de persoana de dincolo…O carte pe care imi doresc sa o citesc!

 7. aveam si eu o carte de genul pe care o voiam, dar e posibil sa fie chiar asta. si mai e una despre o femeie care a scapat din mainile lor. tare interesante mi se par!

 8. Nu trebuie sa te increzi in conversatiile care le ai in retelele de socializare. Fetele sunt naive si cred in momentul in care li se promit diverse lucruri intangibile si in momentul in care ele nu au o situatie foarte buna acasa, spera sa duca un trai mai bun

 9. Aceste retele de socializare au creat un tineret obsedat de propria persoana si constituie niste retele de racolare pentru diverse actiuni a unor tineri creduli. Pericolul utilizarii excesive sau fara discernamant al lor este real. Este un subiect care ar trebui sa fie baza mai multor carti pentru a atentiona si avertiza impotriva tentatiilor si pericolelor cauzate de retelele de socializare.

Leave A Reply

Read previous post:
comandă online
Ce merită să cumpărăm prin comandă online

Comandă online tot ce ai nevoie Comandă online pentru a economisi timp și bani. De la electronice și electrocasnice, până...

Close