Cum alegem electrocasnicele potrivite?

De multe ori, stau și mă întreb cum m-aș descurca fără electrocasnice. Cu siguranță, treaba în casă mi-ar lua mai mult timp. Cred că ele sunt menite să ne facă viața mai ușoară. Avem astfel mai mult timp pentru noi și pentru familie.

Însă pentru a ne putea bucura de ceea ce ne oferă, trebuie să alegem cu grijă electrocasnicele. La prima vedere, nu pare a fi foarte greu. Alegem designul, ne uităm în mare la funcții și cumpărăm. Ei bine, nu e chiar așa de simplu.  Zile în șir cu laptopul în brațe, unul potrivit mie găsit aici, mi-am alocat timp pentru a studia criterii de care trebuie să ținem cont. 

Criterii cum să alegem electrocasnicele potrivite:

  • design – indiferent de ce zice lumea, trebuie să aibă un design plăcut, să se potrivească cu mobila și cu toată încăperea. Acum putem alege de la modele clasice la vintage, de la moderne la extravagante. Marea varietate de modele aduce o mare varietate de culori și nuanțe.
  • preț încadrat în buget – dacă trebuie să vă încadrați într-un buget limitat, puteți opta pentru electrocasnice resigilate ca acestea. Știm cu toții că amenajarea casei poate fi costisitoare. Tocmai de aceea e bine să ne stabilim un buget pentru fiecare etapă.
  • funcții potrivite nevoilor noastre – electrocasnicele noi au o mulțime de programe tocmai pentru a le face mai ușor de folosit. Înainte de a cumpăra, analizează funcțiile fiecăruia în parte cu răbdare. Alege modelul care îndeplinește cele mai multe funcții de care ai nevoie. De exemplu, poți opta penru un cuptor care să aibă rețete multe predefinite, programe pentru fiecare preparat în parte. Există chiar și cuptoare cu WI-FI integrat, îi poți trimite rețeta găsită pe net, iar o salvează în meniu. Alege tipuri de electrocasnice care pot fi folosite în mai multe scopuri. De exemplu, eu am renunțat la cuptorul cu microunde pentru că e nesănătos, dar și pentru că noul cuptor are o funcție de ”încălzire a farfuriei”.
  • brandul – alege branduri recunoscute pentru calitate și durată mare de viață. Cere părerea prietenilor, caută informații pe forumuri, adresează întrebări personalului din magazin. Documentează-te înainte de a face investiția într-un brand sau altul. Părerile vor fi mereu împărțite între branduri, dar instinctul te va ajuta ce să alegi potrivit pentru tine.
  • garanția – există branduri care oferă garanție de la 2 – 5 până la 10 ani. Pe lângă durata de garanție a produsului, întrebați despre condițiile de service. Există branduri care asigură service în maxim 48 de ore.

Sfatul meu este să vă înarmați cu răbdare.

  • nu cumpărați din entuziasm pe loc.

Să studiați ofertele dacă sunt reale.

  • căutați același produs în mai multe magazine. S-ar putea să existe diferențe de preț semnificative!

Decideți împreună cu partenerul de viață. Sfătuiți-vă și alegeți produsul pe care îl considerați potrivit pentru voi!

Foto

9 thoughts on “Cum alegem electrocasnicele potrivite?”

  1. Eu vreau sa mai cumpar cate ceva pentru bucatarie, dar nu am de ce sa ma consult cu sotul decat referitor la bugetul pe care il alocam.
    In rest…el nu se pricepe, ma lasa pe mine sa iau ce consider ca e bun si e nevoie sa avem.

    Reply
  2. La elecrocasnicele mari, da, ne consultam, la cele mici fiecare vine in sacose cu ce-l duce capul.
    Nu ma uit neaparat la brand. Am un televizor turcesc vede mai bine decat unul Samsung.

    Reply
  3. Cred ca pentru mine, pe primul lor, ar fi functionalitatea produsului respectiv, si apoi marimea acestuia. Dupa cum stim cu totii, acum trebuie sa ne incadram in spatiile mici, asta daca nu detinem o casa cu o bucatarie incapatoare, si asadar, trebuie sa fim atenti cum reusim sa le organizma pe toate astfel incat sa mai ramana loc intr-o bucatarie.

    Reply
  4. desigur, sunt cateva criterii de care trebuie sa tii cont cand investesti in alectrocaniscele pe care le vei folosi cativa ani buni dar de multe ori oamenii se ghideaza dupa pret.

    Reply
  5. La intrebarea ta; Cum alegem electrocasnicele potrivite? eu as raspunde In numar cat mai mare. Daca face orice operatie in locul meu este alesul meu, poate sa fie si cel mai urat. Binenteles preferabil ar fi sa fie rosu ca sa dea o pata de culoare in bucataria pe care n-am mai renovat-o de 10 ani si ar cam fi cazul, dar nu si banii.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.