Carrot cake – Prăjitură cu morcovi – serios?
Când auzeam de carrot cake, mi se părea o idee ciudată. Cum să pui morcovi într-un desert? Ce gust poate să aibă? Poate fi gustoasă? Ce miros, culoare, textură poate avea? Zilele trecute, povesteam cu prietena mea, Ioana, despre prăjituri sănătoase! Mi-a pomenit de un carrot cake gustos. M-am simțit provocată să încerc o variantă sănătoasă.
Carrot cake – varianta cu suc de portocale și glazură dulce
Am căutat rețete de carrot cake. Am găsit multe. Unele cu pireu de mere, altele cu suc de portocale. În unele rețete, am găsit carrot cake cu cremă de mascorpone, cu glazură sau simplă. Eu m-am axat pe rețeta Benedettei, am adaptat-o la dietă și iată cum am făcut!
Ingrediente necesare Carrot cake – dieta Montignac
- 4 ouă sănătoase de casă de Sălicea,
- 150 grame îndulcitor,
- 250 grame morcovi,
- 200 ml suc proaspăt de portocale,
- 250 grame premix de patiserie,
- puțin ulei,
- un praf de copt,
- esență de vanilie, scorțișoară.
Pentru glazură:
- 250 grame brânză dulce
- 2 linguri de îndulcitor pudră.
Mod de preparare Carrot cake – dieta Montignac
Etapa 1
Curățăm morcovii și îi dăm pe răzătoarea mică. Stoarcem bine portocalele. Eu am avut 4 portocale roșii și una simplă. Sucul a fost colorat și aromat.
Etapa 2
Spălăm ouăle și le spargem într-un bol. Mixăm bine. Adăugăm îndulcitorul și mixăm spumă totul. Punem sucul de portocale, puțin ulei. Urmează praful de copt, aromele și premixul de patiserie. Mixăm bine să nu rămână cocoloși de premix.
Etapa 3
Adăugăm morcovii răzăliți. Renunțăm la mixer și amestecăm cu o paletă. Încorporăm cu grijă tot. Într-o tavă de tort, punem hârtie de copt pe fund. Lateralele le ungem cu ulei și presărăm puțin premix. Turnăm cu grijă compoziția. Nivelăm și dăm tava la cuptor, la 180°C, opțiunea căldură de sus și jos pentru 50 de minute.
Etapa 4
Scoatem tava din cuptor și lăsăm puțin să se răcorească. Scoatem inelul cu grijă. Ne ocupăm de glazură. Mixăm crema de brânză cu îndulcitorul praf. Punem glazura pe prăjitură cât e caldă. Lăsăm să se pătrundă și să se răcească.
Se servește cu fructe de pădure! Mulțumesc, Oana, pentru fructe!
Arata foarte delicios! Sa stii ca si eu am fost de aceeasi parere cu tine la inceput, inainte sa gust prajitura cu morcov, pur si simplu nu concepeam cum sa pui morcovi in prajituri :)) apoi dupa ce am mancat, mi s-a parut dementiala! O sa fur si eu reteta!
Nu prea încerc chestii noi, diferite de ce știu eu. Dar rețeta asta m-a tentat, mai ales că aveam nevoie de un desert conform, dar și delicios.
mi-am adus aminte de bancul cu iepurasul si tortul de morcovi 🙂
acum, serios, cred ca e tare buna prajitura, am mancat odata ceva asemanator!
Surprinzător, chiar e gustoasă. Are o aromă aparte, combinația de morcov cu portocale, hmm, un deliciu.
Ce delicios arata! Stiu ca si matusa mea facea un tort asemanator si era extrem de bun! Mereu mancam o portie extra si tot mai voiam! Imi aduce aminte de copilarie acest tort! Cred ca voi incerca si eu sa fac unul maine 🙂
Spor la treabă și poftă bună, Andraxela!
Arata tare bine, am mancat o data un tort de morcovi la Starbucks si mi-a placut tare mult 🙂
Mie imi plac morcovii cruzi. Placinte cu morcovi sau prajituri nu mananc. In copilarie mancam placinta cu morcov facuta de bunica mea, dar aia era fenomenala si nu se pune. 🙂
Trebuie sa incerc si eu acesta reteta pentru ca e sanatoasa si gustoasa. Ania, fetita mea adora morcovul si cu siguranta o sa fie o surpriza placuta pentru ea. Revin cu impresii.
Depinde mult de gusturi. Eu am incercat ceva asemanator in proportie de 80% si nu mi-a placut deloc. Am cumparat si prajituru cu morcov de la cofetarie, in speranta ca nu ma pricep eu la prajiturit si poate poate e o varainta mai buna decat a mea, dar degeaba, nu mi-a placut. In schimb, ma bucur pt tine ca iti place, ceca sanatos si de dieta. As fi vrut si eu sa imi placa.
Ce bine arata. Si eu gandeam la feld espre tortul de morcovi, dar mi-a trecut dupa ce am mancat la cineva. Delicios 🙂 Totusi depinde cum este facut, unora nu le iese asa bine
ce idee faina, eu am mai facut prajitura cu morcov dar niciodata cu glazura
Am găsit tot felul de glazuri și creme, dar glazura aceasta o făceam la rulouri cu nucă. S-a potrivit de minune!
Iubesc prajiturile cu morcovi si ma si ajuta la silueta deoarece folosesc mult mai putin zahar la ele.
Am citit, vazut de multe ori pe internet si la tv diverse retete de prajitura cu morcovi dar nu m-am incumetat niciodata sa fac, probabil si din cauza ca nu sunt mare fan morcovi. Nu resping idea dar nici nu ma instiga. Probabil o voi face odata de curiozitate si … mai sti, s-ar putea sa-mi placa.
Sa stii ca nici eu nici nu am gatit, nici nu am gustat prajitura de morcovi, dar eu mi-am imaginat mereu ca e super gustoasa, pe stilul fresh, ca si sucul Teddy.
Clar imi notez reteta si o tin minte.
Nu am mancat pana acum desert cu morcov si chiar as fi curioasa ce gust are. Imi plac foarte mult cand retetele sunt asa detaliiate cum ai procedat tu.
Am invatat de-a lungul timpului sa explic tot mai in detaliu retetele. Mie mi se pare extrem de simplu si de logic, dar pentru un incepator, e mai complicat. Si atunci pozez pe etape mici si explic fiecare pas.
Prima oara am auzit de prajitura de morcovi la iste prietene din Bucuresti care incercasera prajitura la Starbacks. O laudau de …. Nu am gasit niciodata cand am ajuns si eu la acea cafenea si sincer credeam ca este o tampenie.
Cand am facut prima oara ma lingeam pe egete. Eu folosesc o reteta simpla, fara suc de portocale si le fac briose. Sunt absolut delicioase si cea mica le iubeste
Desert, yeyy! Inainte sa beau suc de morcovi poate tot la asta m-as fi gandit si eu…desert cu morcovi? No way 😀
Arata foarte bine si sunt sigura ca e si gustoasa. O sa o incerc si eu 🙂
Nu am incercat pana cum deserturi cu morcov. Dar arata foarte bine.