Recomandare lectură Regina roșie de Philippa Gregory

12

Aleg cărți după recomandări sau după intuiție

Îmi place să citesc cărți. Cele mai multe le aleg după recomandări. Însă uneori mă las pradă intuiției. Nu dau greș niciodată. Cărțile alese de mine sunt interesante și pe placul meu. Așa a fost și cu cartea Regina roșie. Nu auzisem nimic despre carte. Nu citisem nicio recenzie. Simțeam că va fi o carte bună. Am avut, din nou, dreptate! Colaborarea cu Târgul Cărții mi-a adus această carte frumoasă și le mulțumesc pe această cale.

regina rosie philippa gregory deweekend

Regina roșie de Philippa Gregory – lectură obligatorie

Citind cartea, am aflat că Regina roșie este al doilea roman din ciclul dedicat Războiului celor Două Roze. Cartea ne prezintă viața lui Lady Margaret Beaufort. Trăim alături de ea, maturizarea ei. Viața ei grea. Trecem alături de ea prin momente grele, dramatice. Regulile societății din acea vreme (anii 1450) permit ca o tânără de 12 ani să se căsătorească cu un bărbat de 20 de ani. Tot aceste reguli îi pun în pericol viața, lăsând un copil de 12 ani să se chinuie să nască natural un copil. Și cum parcă toate acestea nu ar fi destule, rămâne văduvă și e forțată să se recăsătorească. De data aceasta, are mai mult noroc, dă peste un bărbat răbdător și iubitor.

pasaj regina rosie

Regina roșie și astfel de cărți te fac să iubești și să înțelegi istoria

Nu mi-au plăcut niciodată orele de istorie. Însă de-a lungul timpului, mi-au picat în mână tot felul de cărți. Astfel am avut ocazia să aflu detalii despre istorie și evenimente, și am reținut mult mai ușor. Prin cartea, Regina roșie, am avut posibilitatea să aflu ce s-a întâmplat în acea perioadă. Cum se desfășura atunci viața oamenilor din înalta societate.

regina rosie philippa gregory

Regina roșie – drama unei mame!

Henry, fiul lui Lady Margaret Beaufort, primul ei născut, nu a avut acces la iubirea de mamă. El avea doică, femei care-l înfășau, femei care îl legănau. Îl avea aproape pe unchiul lui, Jasper. Mama lui nu avea voie să petreacă prea mult timp cu el. Iar când a fost nevoită să plece, să-l lase doar cu unchiul lui, i s-a rupt sufletul. La doar un an de la moartea primul soț, tatăl lui Henry, ea este obligată să se recăsătorească cu alt bărbat. Mama ei a aranjat prima ei căsătorie, iar în a doua tot ea s-a implicat. Lady Margaret nu a avut voie să-și ia copilul cu ea. El a rămas în casa primului soț. Probabil, nu există durere mai mare pentru o mamă, pentru o femeie!

Curios de continuare? Te invit să citești cartea!

Sunteți curioși ce i-a mai rezervat viața lui Lady Margaret? Vă invit să citiți această carte minunată. Parte de istorie, parte din viața unei copile, care devină femeie în circumstanțe dure.

Ați citit această carte? V-ați dori să o citiți?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

12 Comments

  1. Nu am citit-o, dar imi place coperta si din recenzia ta imi dau seama ca e un subiect bun si totodata, crud. Sa afli detaliile din viata unei fete de 12 ani care e fortata sa se casatoreasca la varsta aceea… e cumplit!

  2. Am citit-o, iubesc cum scrie Phillipa Gregory. Am si eu o recenzie la aceasta carte. A fost o femeie obligata sa se casatoreasca de mica, dar totusi a fost o femeie extrem de rea, pentru a-si atinge telul.

  3. O poveste trista si cred ca era frecventa acum cativa ani cand parintii se impuneau in fata copiilor si nu aveau prea multe de spus. Este o carte interesanta

  4. Nu stiu daca este genul meu de lectura, iar povestea mi se pare foarte trista 🙁
    Cred ca daca as incepe sa o citesc…nu as putea sa o termin.

  5. Toate cartile Philippei Gregory sunt incredibile. Le-am citit pe toate (cele traduse in romana), mai sunt vreo 2 in engleza care n-au aparut inca la noi. O sa le traduca sigur Poliromul, astept cu nerabdare. 😛

Leave A Reply

Read previous post:
comandă online
Ce merită să cumpărăm prin comandă online

Comandă online tot ce ai nevoie Comandă online pentru a economisi timp și bani. De la electronice și electrocasnice, până...

Close