Rețetă Carrot cake – dieta Montignac

Carrot cake – Prăjitură cu morcovi – serios?

Când auzeam de carrot cake, mi se părea o idee ciudată. Cum să pui morcovi într-un desert? Ce gust poate să aibă? Poate fi gustoasă? Ce miros, culoare, textură poate avea? Zilele trecute, povesteam cu prietena mea, Ioana, despre prăjituri sănătoase! Mi-a pomenit de un carrot cake gustos. M-am simțit provocată să încerc o variantă sănătoasă.

Carrot cake – varianta cu suc de portocale și glazură dulce

Am căutat rețete de carrot cake. Am găsit multe. Unele cu pireu de mere, altele cu suc de portocale. În unele rețete, am găsit carrot cake cu cremă de mascorpone, cu glazură sau simplă. Eu m-am axat pe rețeta Benedetteiam adaptat-o la dietă și iată cum am făcut!

carrot cake

Ingrediente necesare Carrot cake – dieta Montignac

  • 4 ouă sănătoase de casă de Sălicea,
  • 150 grame îndulcitor,
  • 250 grame morcovi,
  • 200 ml suc proaspăt de portocale,
  • 250 grame premix de patiserie,
  • puțin ulei,
  • un praf de copt,
  • esență de vanilie, scorțișoară.

Pentru glazură:

  • 250 grame brânză dulce
  • 2 linguri de îndulcitor pudră.

ingrediente carrot cake

Mod de preparare Carrot cake – dieta Montignac

Etapa 1

Curățăm morcovii și îi dăm pe răzătoarea mică. Stoarcem bine portocalele. Eu am avut 4 portocale roșii și una simplă. Sucul a fost colorat și aromat.

carrot cake morcov

Etapa 2

Spălăm ouăle și le spargem într-un bol. Mixăm bine. Adăugăm îndulcitorul și mixăm spumă totul. Punem sucul de portocale, puțin ulei. Urmează praful de copt, aromele și premixul de patiserie. Mixăm bine să nu rămână cocoloși de premix.

colaj 1 carrot cake

colaj carrot cake dwk

Etapa 3

Adăugăm morcovii răzăliți. Renunțăm la mixer și amestecăm cu o paletă. Încorporăm cu grijă tot. Într-o tavă de tort, punem hârtie de copt pe fund. Lateralele le ungem cu ulei și presărăm puțin premix. Turnăm cu grijă compoziția. Nivelăm și dăm tava la cuptor, la 180°C, opțiunea căldură de sus și jos pentru 50 de minute.

colaj carrot cake

carrot cake tava

Etapa 4

Scoatem tava din cuptor și lăsăm puțin să se răcorească. Scoatem inelul cu grijă. Ne ocupăm de glazură. Mixăm crema de brânză cu îndulcitorul praf. Punem glazura pe prăjitură cât e caldă. Lăsăm să se pătrundă și să se răcească.

carrot cake dwk

Se servește cu fructe de pădure! Mulțumesc, Oana, pentru fructe!

carrot cake colaj

Carrot cake este un desert rapid, gustos și sănătos! Glazura acrișoară de deasupra pătrunde în prăjitură, iar după ce se răcește, este extrem de răcoroasă! 

21 de comentarii la „Rețetă Carrot cake – dieta Montignac”

  1. Arata foarte delicios! Sa stii ca si eu am fost de aceeasi parere cu tine la inceput, inainte sa gust prajitura cu morcov, pur si simplu nu concepeam cum sa pui morcovi in prajituri :)) apoi dupa ce am mancat, mi s-a parut dementiala! O sa fur si eu reteta!

    Răspunde
  2. Ce delicios arata! Stiu ca si matusa mea facea un tort asemanator si era extrem de bun! Mereu mancam o portie extra si tot mai voiam! Imi aduce aminte de copilarie acest tort! Cred ca voi incerca si eu sa fac unul maine 🙂

    Răspunde
  3. Trebuie sa incerc si eu acesta reteta pentru ca e sanatoasa si gustoasa. Ania, fetita mea adora morcovul si cu siguranta o sa fie o surpriza placuta pentru ea. Revin cu impresii.

    Răspunde
  4. Depinde mult de gusturi. Eu am incercat ceva asemanator in proportie de 80% si nu mi-a placut deloc. Am cumparat si prajituru cu morcov de la cofetarie, in speranta ca nu ma pricep eu la prajiturit si poate poate e o varainta mai buna decat a mea, dar degeaba, nu mi-a placut. In schimb, ma bucur pt tine ca iti place, ceca sanatos si de dieta. As fi vrut si eu sa imi placa.

    Răspunde
  5. Am citit, vazut de multe ori pe internet si la tv diverse retete de prajitura cu morcovi dar nu m-am incumetat niciodata sa fac, probabil si din cauza ca nu sunt mare fan morcovi. Nu resping idea dar nici nu ma instiga. Probabil o voi face odata de curiozitate si … mai sti, s-ar putea sa-mi placa.

    Răspunde
  6. Sa stii ca nici eu nici nu am gatit, nici nu am gustat prajitura de morcovi, dar eu mi-am imaginat mereu ca e super gustoasa, pe stilul fresh, ca si sucul Teddy.
    Clar imi notez reteta si o tin minte.

    Răspunde
    • Am invatat de-a lungul timpului sa explic tot mai in detaliu retetele. Mie mi se pare extrem de simplu si de logic, dar pentru un incepator, e mai complicat. Si atunci pozez pe etape mici si explic fiecare pas.

      Răspunde
  7. Prima oara am auzit de prajitura de morcovi la iste prietene din Bucuresti care incercasera prajitura la Starbacks. O laudau de …. Nu am gasit niciodata cand am ajuns si eu la acea cafenea si sincer credeam ca este o tampenie.
    Cand am facut prima oara ma lingeam pe egete. Eu folosesc o reteta simpla, fara suc de portocale si le fac briose. Sunt absolut delicioase si cea mica le iubeste

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.