Burgeri de casă – rețeta pe care doream de mult timp să o încerc
Există anumite preparate care ne plac la nebunie. Unele ne place să le savurăm la restaurant. Altele ne plac mai mult acasă. Pentru noi, există mereu provocarea de a încerca și acasă. Așa a fost și cu burgerii. A fost ca o provocare pentru noi. A fost o rețetă combinată, iată ce a ieșit.
Ingrediente necesare pentru burgeri de casă:
Pentru burgeri:
- 600 grame carne tocată de vită,
- 500 grame carne tocată de porc, noi am pus fleică,
- o ceapă roșie,
- 4 căței de usturoi,
- sare, piper, boia, oregano, busuioc,
- sos barbeque.
Mai avem nevoie de:
- 6 chifle de burgeri,
- salata verde, sos de maioneză,
- 3 castraveți murați,
- cartofi prăjiți cu parmezan, usturoi și pătrunjel verde,
- 18 felii de cașcaval afumat,
- 18 felii de speck.
- bețe de frigărui.
Mod de preparare pentru burgeri de casă:
Etapa 1
Carnea vă recomand să o tocați. Nu sunt fan cumpărat carne tocată din magazin. Astfel îți poți alege tu bucata de carne. Pentru burgeri, e nevoie de carne puțin mai grasă.Eventual, său de vită, dar se găsește rar.
Am amestecat carnea tocată cu ceapa tocată mărunt. Am adăugat usturoiul și condimentele. La final, am pus sosul. Am format 6 grămăjoare de carne. Le-am învelit individual în folie alimentară și le-am dat la frigider.
Etapa 2
Tăiem chiflele pe jumătate și le ungem capacul și interiorul cu sos sarbeque. Într-o tigaie, prăjim speck-ul și îl punem deoparte. Curățăm cartofii, îi tăiem și îi ținem în apă rece.
Etapa 3
Într-o tigaie grill, punem puțin ulei de măsline. Punem două bucăți de carne și lăsăm să se prăjească. Le întoarcem și punem deasupra o bucată mică de unt. Când prăjim ultimele 2 bucăți de carne, punem și cartofii la prăjit.
Etapa 4
Punem hârtie de copt, în tava de cuptor. Punem carnea prăjită de burger, o felie de cașcaval, 2 felii de speck prăjit, 2 felii de cașcaval. Dăm tava la cuptor pentru 10 minute, la 150°C, opțiunea aer cald.
Etapa 5
Cartofii sunt la prăjit. Carnea la cuptor se pătrunde cu speck-ul și cașcavalul. Prăjim chiflele de burgeri, pe ambele părți.
Montare burgeri de casă pe farfurie:
Într-o farfurie, pune partea de jos de la chiflă. Punem salată cu maioneză și câteva felii de castraveți murați. Așezăm cu grijă carnea, iar peste punem capacul. Înfigem un bețișor, noi am folosit bețișoare de la mâncarea chinezească. Servim cu cartofi prăjiți aromați și salată.
Cât de buni au fost burgerii de casă, mă veți întreba?
Eu nu mănânc burgeri. Acesta a fost primul burger mâncat. Probabil pentru că a fost făcut în casă și a avut o aromă de ”familie”.
Mihaela, am salivat! La propriu! Nu m-am incumetat sa fac eu burgeri acasa, dar sunt fan burger de ceva vreme, inainte nu mancam nici eu. Pare foarte usor de facut si mi-ai facut o super pofta numai uitandu-ma la poze! I-ai asezonat exact cum trebuie, cu salata si cartofi! Un deliciu!
Secretul stă în carne. Trebuie să fie proaspătă și corect condimentată și prăjită. Restul e can-can :))
Nu am mancat niciodata burgeri facuti in casa. De fapt am cumparat o singura data carne de burgeri si am facut, dar nu mi-a placut deloc. Oribil. Cine stie ce amestecatura de carne era acolo, plus condimentele nu erau pe gustul meu. O sa incerc si eu candva sa fac totul de la zero.
Acesta e avantajul cand faci acasa. Tu alegi carne de calitate, proaspata. Adaugi condimente si sosuri, după bunul plac.
Wwoowww cat de bine arata, rar mananc si eu, am mancat unul foarte buna in vacanta la Praga 🙂
Wow… fugi de aici, nu mai intru la tine, ever… moaaaa cum arata! Au iesit perfect.
4 oameni au lucrat să iasă atât de minunați. A meritat.
Valeuu , mi-e rau…mama cat de bine arata…nu mananc eu burgeri insa asta arata demential
Nu am mancat burgeri si nici nu vreau sa mananc pentru ca nu-mi place carnea tocata si chiar daca in Brasov avem multe restaurante cu burgeri buni si laudati nu ma tenteaza.
Yamyyy, arata foarte bine, sunt mult mai sanatosi facuti in casa
Si noi am mai facut burgeri in casa, asa, cu tot tacamul, ca si tine: cu chifle, cartofi prajiti, sos, ketchup. O nebunie mare! Doamne, ca bine arata si pozele tale!
Nu te intreb cat de buni au fost fiindca iti vine sa-i mananci cu ochii. Bine ca am mancat ceva mai inainte dar oricum mi-ai facut pofta si as manca oricat de satula as fi, chiar si la ora asta tarzie
M-ar tenta si pe mine, dar fara cartofi!
Deci cum arata…imi ghioraie matele uitandu-ma, o sa il trec pe lista.
yummy! eu n-am facut burgeri pana acum, m-am limitat la cei cumparati din lidl. dar clar, cei facuti acasa au alta aroma!
Ce bine arata acesti burgeri, cred ca voi incerca si eu aceasta reteta.
Banuiesc ca au fost fenomenali, oricum mie tot uitandu-ma la poze mi-a lasat gura apa.
Burgeri imi cumpar gata facuti de la LIDL. 2 bucati sunt 7 lei. Nu stiu cat de sanatosi sau nesanatosi sunt, dar am eliminat intreg procesul de preparare, pregatire, etc.
Iti recomand sa ii prajesti in tigaia grill fara ulei de masline. Carnea oricum isi lasa putin ulei si nu cred ca ai nevoie de atata ulei. Ii prajesti pur si simplu si cand ii intorci ultima oara, pui deasupra o femie de branza topita sau ce vrei tu si acceasta se topeste de la caldura burgerului. Eu pun si chifletele la prajit in tigaia grill si se parpolesc putin. Imi place ca in felul asta painea este mai crocanta.
Nu mananc foarte des acest meniu pentru ca nu este cel mai sanatos. Doar atunci cand merg la cumparaturi si vreau sa mananc ceva rapid cand ajung acasa.
Yammy ce bine arata! Sunt usor de facut. Nu am incercat inca, dar am facut shaorma de casa absolut bestiala. Atat doar ca lipia am cumparat-o. Si ar mai trebui sa exersez la rulat. 😛