Tort cu cacao și cremă de cocos – rețetă nou încercată de ziua mea
Ziua mea se împarte în două petreceri. Una cu familia, alta cu prietenii apropiați și finii. Pentru fiecare zi, am optat pentru alt tort. Dacă prietenii s-au răsfățat cu Tortul Mimosa, familia a primit tort cu cacao și cremă de cocos. Am văzut această rețetă la Benedetta. Ingrediente la îndemână, mod de preparare rapid. Rezultat frumos. Am zis că merită să încerc. Nu am greșit alegând această rețetă.
Ingrediente necesare Tort cu cacao și cremă de cocos:
Pentru blat:
- 300 grame făină albă,
- 100 grame zahăr,
- 25 grame cacao,
- 300 grame iaurt cu cocos, eu nu am găsit și am pus iaurt simplu și fulgi de cocos,
- 130 ml ulei de floarea soarelui,
- 100 ml lapte,
- un praf de copt,
- un plic de zahăr vanilat.
Pentru crema de cocos:
- 250 grame ricotta,
- 4 linguri de fulgi de cocos,
- 4 linguri de zahăr,
- 2 linguri de lapte.
Pentru decorat:
- dulceață de caise,
- fulgi de cocos,
- decorațiuni colorate.
Mod de preparare tort cu cacao și cremă de cocos:
Etapa 1: Blatul
Amestecăm făina cu cacaua și zahărul. Adăugăm treptat iaurtul și fulgii de cocos. Încet, punem uleiul și laptele și amestecăm. La final, punem praful de copt și puțină sare. Vom obține un aluat elastic.
Etapa 2: Crema de cocos
Mixăm bine ricotta cu zahărul, fulgii de cocos și laptele. Obținem o cremă pufoasă care nu curge.
Etapa 3: Montare tort
Într-o formă de tort, mai mult înaltă decât lată, punem jumătate din cantitatea de blat. Întindem cu grijă crema de cocos și punem deasupra restul compoziției de blat. Nivelăm frumos și dăm tava la cuptor pentru 40 de minute, la 180°C, ventilație. Când tortul este copt, scoatem din tavă și lăsăm să se răcească.
Etapa 4: Decorare
Punem tortul pe suportul pe care vom servi. Ungem tortul cu gem de căpșuni. Presărăm deasupra fulgi de nucă de cocos. Pentru un plus de culoare, puteți decora cu bomboane colorate.
Tort cu cacao și cocos – recomandarea mea
Nu este un tort dulce. Mie mi-a plăcut că s-a făcut rapid. Data viitoare voi pune iaurt cu cocos pentru mai multă aromă. Eu am folosit o tavă de tort de 28 cm diametru. Ar fi arătat mai bine dacă aveam o formă mai mică. Arată bine și este aromat.
Vouă vă plac torturile cu cocos?
tu vrei sa ne innebunesti cu retetele astea de torturi apetisante? Bine, recunosc, tu faci reteta sa para foarte simpla, dar parca tot nu-mi vine sa intru in bucatarie sa coc. Oare merge si cu faina integrala?
Yammmyyyy…ce bine arata. Nu mi se pare deloc o reteta grea, asa ca il voi incerca si eu in weekend. Fetele vor fi cu siguranta incantate!!!
Multumim pentru reteta, arata tare bine si ce poftaaaa mi-ai facut 🙂
Nu am incercat niciodata tort cu crema de cocos. Am pus deja bookmark la reteta ta.
pare tare usor de facut ,arata tare bine si pufos asa ca o felie trebuie sa ajunga si la mine!
Arata delicios! O sa-l incerc si eu cu siguranta!
Arata foarte bine si e super usor de facut. Am sa iau si eu reteta! As mai pune unt de cocos care are o aroma puternica de cocos.
mie chiar imi plac prajiturile cu cocos, am si eu o reteta destul de faina, desi e mai de durata, sa zic asa. dar merita din plin! imi place ca e usor de facut acest tort si pare chiar foarte bun!
Yaammy
Il voi incerca si eu
Sunt obsedata de cocos
Cat de delicios arata! Combinatia de ciocolata si cocos este fix pe gustul meu!
Super bun, imi place cocosul, eu am incercat o data un tort bounty, a iesit super delicios
Yamy! Asta e deja alt nivel in etalonul meu de gospodine 🙂 Mie abia mi-a iesit o pizza cu blat moale, pana la torturi mai am de muncit 🙂
cu crema de cocos, cred ca mi-ar placea o bucatica mica… sa nu ma dedulcesc prea mult 🙂
Eu in ultimul timp nu prea am mai mancat dulciuri, nu mai imi plac, daca ai pomenit asa ceva, totusi parca mi s a facut pofta.
Woow ce bine arata. Vreau si eu o portie, mai ai?
Arata genial si pare si destul de simplu de facut. Salvez reteta.
M-am mirat să nu găsesc ou la ingrediente, înseamnă că îl pot mânca și eu, dar cu lapte (și iaurt) vegetal. Și ce bine arată! Îmi plouă în gură.
Inghit in sec. Foarte faine pozele. Si imi place mult si reteta. Rezultatul arata minunat. Multumim ca ai impartasit-o cu noi.
Stii ce m-a uimit? Faptul ca nu are oua incorporate, este un ingredient cam nelipsit la prajituri.
Pare simplu de facut, dar in practica daca l-as pune nu stiu daca as iesi ca la tine.