Tort cu cacao și cremă de cocos rețetă italiană

Tort cu cacao și cremă de cocos – rețetă nou încercată de ziua mea

Ziua mea se împarte în două petreceri. Una cu familia, alta cu prietenii apropiați și finii. Pentru fiecare zi, am optat pentru alt tort. Dacă prietenii s-au răsfățat cu Tortul Mimosa, familia a primit tort cu cacao și cremă de cocos. Am văzut această rețetă la Benedetta. Ingrediente la îndemână, mod de preparare rapid. Rezultat frumos. Am zis că merită să încerc. Nu am greșit alegând această rețetă.

tort cu cacao și cremă de cocos

Ingrediente necesare Tort cu cacao și cremă de cocos:

Pentru blat:

  • 300 grame făină albă,
  • 100 grame zahăr,
  • 25 grame cacao,
  • 300 grame iaurt cu cocos, eu nu am găsit și am pus iaurt simplu și fulgi de cocos,
  • 130 ml ulei de floarea soarelui,
  • 100 ml lapte,
  • un praf de copt,
  • un plic de zahăr vanilat.

Pentru crema de cocos:

  • 250 grame ricotta,
  • 4 linguri de fulgi de cocos,
  • 4 linguri de zahăr,
  • 2 linguri de lapte.

Pentru decorat:

  • dulceață de caise,
  • fulgi de cocos,
  • decorațiuni colorate.

Mod de preparare tort cu cacao și cremă de cocos:

Etapa 1: Blatul

Amestecăm făina cu cacaua și zahărul. Adăugăm treptat iaurtul și fulgii de cocos. Încet, punem uleiul și laptele și amestecăm. La final, punem praful de copt și puțină sare. Vom obține un aluat elastic.

tort cu cacao și cremă de cocos

Etapa 2: Crema de cocos

Mixăm bine ricotta cu zahărul, fulgii de cocos și laptele. Obținem o cremă pufoasă care nu curge.

tort cu cacao și cremă de cocostort cu cacao și cremă de cocos

Etapa 3: Montare tort

Într-o formă de tort, mai mult înaltă decât lată, punem jumătate din cantitatea de blat. Întindem cu grijă crema de cocos și punem deasupra restul compoziției de blat. Nivelăm frumos și dăm tava la cuptor pentru 40 de minute, la 180°C, ventilație. Când tortul este copt, scoatem din tavă și lăsăm să se răcească.

tort cu cacao și cremă de cocos

Etapa 4: Decorare

Punem tortul pe suportul pe care vom servi. Ungem tortul cu gem de căpșuni. Presărăm deasupra fulgi de nucă de cocos. Pentru un plus de culoare, puteți decora cu bomboane colorate.

tort cu cacao și cremă de cocos

tort cu cacao și cremă de cocos

Tort cu cacao și cocos – recomandarea mea

Nu este un tort dulce. Mie mi-a plăcut că s-a făcut rapid. Data viitoare voi pune iaurt cu cocos pentru mai multă aromă. Eu am folosit o tavă de tort de 28 cm diametru. Ar fi arătat mai bine dacă aveam o formă mai mică. Arată bine și este aromat.

tort cu cacao și cremă de cocos

Vouă vă plac torturile cu cocos?

 

20 de comentarii la „Tort cu cacao și cremă de cocos rețetă italiană”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.